تاریخ: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۳۳
بازدید: ۳۵۳
کد خبر: ۱۴۲۲۹
سرویس خبر : آهن و فولاد
رشد تقاضای واردات آهن اسفنجی به عربستان

روسیه، نخستین صادرکننده آهن اسفنجی جهان است

می متالز - روسیه و ونزوئلا بزرگ‌ترین صادرکنندگان جهانی آهن اسفنجی هستند به‌طوری که مجموع صادرات این 2 کشور ‌حدود 60 درصد از تجارت جهانی را شامل می‌شود. این در حالی است که مهم‌ترین واردکنندگان آهن اسفنجی در منطقه خاورمیانه، کشورهای عربستان و عمان هستند که به ترتیب 18 و 15 درصد از واردات جهانی را در سال 2016 به‌خود اختصاص دادند.
روسیه، نخستین صادرکننده آهن اسفنجی جهان است

به گزارش می متالز، یکی از انواع مواد اولیه‌ای که برای تولید فولاد وارد کوره‌های قوس الکتریکی می‌شود، آهن اسفنجی است. علاوه بر آهن اسفنجی، از موادی نظیر قراضه آهنی نیز در شارژ این کوره‌ها استفاده می‌شود. علی‌رغم مزایای متعدد این محصول نسبت به قراضه، تقاضا و تجارت جهانی آهن اسفنجی به مراتب کمتر از قراضه است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که روند تجارت این محصول، تابع میزان تقاضا و تولید فولاد جهانی است. در ادامه و در نمودارهای 1 و 2، مهم‌ترین بازیگران در تجارت بین‌المللی آهن اسفنجی، ملاحظه می‌شوند.

سهم مهم‌ترین صادرکننده‌های آهن اسفنجی در سال 2016 در نمودار 1 قابل مشاهده است به‌طوری که مجموع صادرات کشورهای روسیه و ونزوئلا در سال 2016، حدود 60 درصد از تجارت را تشکیل داده است. نکته‌ قابل توجه این است که هر دو این کشورها، از ذخایر مناسب گاز طبیعی برخوردار هستند. این در حالی است که حدود یک‌سوم از فولاد روسیه و تمامی فولاد ونزوئلا از طریق کوره‌های قوس الکتریکی تولید می‌شود، از همین رو، تولید آهن اسفنجی در این 2 کشور رونق دارد. براساس آمارها، میانگین صادرات طی سال‌های 2012 تا 2016 برای کشورهای روسیه و ونزوئلا به ترتیب حدود 2 میلیون تن و حدود 970 هزار تن گزارش شده است.

بیش از یک‌سوم واردات جهان، در اختیار خاورمیانه

در نمودار 2، مهم‌ترین واردکنندگان آهن اسفنجی جهان مشخص شده است و همان‌طور که ملاحظه می‌شود کشورهای عربستان سعودی و عمان 2 واردکننده بزرگ این محصول هستند که در مجموع، بیش از یک‌سوم واردات این ماده را به‌خود اختصاص داده‌اند. روند واردات عربستان حکایت از آن دارد که تقاضای وارداتی این کشور برای آهن اسفنجی، با سرعتی آهسته، در حال رشد بوده است. به‌طوری که سهم عربستان از واردات جهانی در سال 2008، حدود 10 درصد بود که در سال 2016 به 24 درصد افزایش یافت.

دومین واردکننده جهانی آهن اسفنجی، عمان است. این کشور در سال 2016، مقصد 20 درصد از محموله‌های جهانی آهن اسفنجی بود. با افتتاح واحدهای فولادسازی در عمان، از سال 2011 تقاضای آهن اسفنجی آن با یک جهش قابل توجه، افزایش یافت و این سیر نسبتا صعودی همچنان ادامه دارد. برای روشن‌تر شدن میزان این رشد، باید گفت که سهم این کشور در سال 2008 از واردات جهانی 0.1 درصد بوده است.

سومین واردکننده مهم آهن اسفنجی، ایتالیا است. تقاضای وارداتی این کشور طی سال‌های 2008 تا 2016 بیش از 3 برابر افزایش داشته است. میانگین حجم واردات این کشور طی سال‌های 2012 تا 2016، حدود 800 هزار تن بود. این در حالی است که سهم ایتالیا از واردات جهانی آهن اسفنجی، از 5.6 درصد در سال 2008، به 19 درصد در سال 2016 رسیده است.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین