به گزارش می متالز، مهدی تقوی در این خصوص گفت: شاید برخی تصور کنند با افزایش نرخ سود بانکی، بخشی از پولهای سرگردان جامعه جمعآوری میشود، اما با توجه به شرایط فعلی اقتصاد ایران، این اقدام در صورت اجرا نه تنها تاثیر مورد انتظار را ندارد، بلکه آثار تورمی جدید نیز بهجا خواهد گذاشت.
وی با تاکید بر اینکه افزایش نرخ سود سپرده بانکی مشکلی از اقتصاد را حل نمیکند، توضیح داد: افزایش نرخ سود تسهیلات همچنین بخش تولید و صنعت را زیر فشار میگذارد و افرادی را که به وامهای ضروری نیاز دارند با مشکل مواجه میکند.
این اقتصاددان گفت: درصورتیکه نرخ سودهای بانکی روند صعودی به خود بگیرد، قطعا رکود عمیق در کل اقتصاد را نیز شاهد خواهیم بود.
تقوی در پاسخ به سوالی در خصوص تاثیر افزایش احتمالی نرخ سود بانکی بر دیگر بازارها از جمله بازار سرمایه هم گفت: از آنجا که بازار سرمایه یک بازار پویا و در عین حال حساس به اتفاقات و اخبار پیرامونی است، ممکن است با افزایش نرخ سود بانکی، برخی افراد ریسک گریز به هوای کسب سود بیشتر، از بازار سرمایه به سمت بانکها حرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه هیچ کشوری سپرده بانکی را تبدیل به ابزار سرمایهگذاری نمیکند، افزود: زمانی که سود سپردههای بانکی مهار شود، قیمت تمام شده پول نیز کاهش مییابد. از طرف دیگر اگر سود سپرده بانکی از حالت سرمایهگذاری خارج شده و در جایگاه خود قرار گیرد، نرخ تورم نیز در درازمدت روندی کاهشی را تجربه خواهد کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه طباطبایی با بیان اینکه تصمیمگیرندگان برای هرگونه تغییر در نرخ سود بانکی ابتدا باید ساختار اقتصادی کشور را هم در نظر داشته باشند، گفت: شاید بهتر باشد آنها که در شرایط فعلی از لزوم افزایش سود بانکی سخن میگویند، به موضوع راهکارهای مهار تورم بپردازند و تلاش برای مهار سفتهبازی و کسب سود واهی از دیگر بازارها را که نسبتی با تولید ندارند، در دستور کار قرار دهند.