به گزارش می متالز، خداداد غریب پور با تاکید بر اهمیت حذف سقف رقابت در تعیین قیمت فولاد، گفت: در شیوهنامه جدید، دولت قبول کرده که قیمت بر مبنای رقابت در بورس کالا کشف و تعیین شود. بدین ترتیب، روند قیمتگذاری کاملا رقابتی خواهد بود.
وی به تامین نیاز بازار داخل اشاره کرد و گفت: به منظور تعیین مازاد عرضه بازار و صادرات محصولات، یک الگوی شفاف تعریف شده و برخی نگرانیها در خصوص وجود امضای طلایی برطرف شده است.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: بر اساس این دستورالعمل، تولیدکنندگان زنجیره فولاد، اقدام به عرضه کافی محصولات تولیدی در بورس کالا میکنند و در صورت نبود تقاضا و معامله، امکان صادرات خواهند داشت.
غریب پور درباره عرضه کافی به بازار، گفت: با توجه به اینکه کلیه محصولات تولیدی زنجیره فولاد در بورس عرضه میشود، بازار دیگر مثل گذشته با کسری مواجه نمیشود و تولیدکنندگان داخلی میتوانند به هر میزان که نیاز به مواد اولیه تولید دارند، اقدام به خرید از بورس کالا کنند.
وی به رصد انبارها اشاره کرد و افزود: در الگوی جدید، سامانه انبارها نسبت به ثبت و ردیابی محصولات خریداری شده از بورس کالا اقدام میکند و نگرانیهای مربوط به خرید مواد اولیه با قیمت رقابتی و فروش آن در بازار آزاد با قیمت دیگر برطرف شده است.
رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اصلاح بهین یاب و ارتباط آن با مالیات بر ارزش افزوده تصریح کرد: در شیوهنامه جدید سامانههای مالیاتی با بهین یاب مرتبط شده و میزان تقاضا علاوه بر شاخصهای مصرف برق، انرژی و تولید بنگاهها، به مالیات پرداختی به دولت نیز مرتبط باشد.
غریب پور تاکید کرد: بدیهی است کاهش ارزش افزوده پرداختی، به معنی کاهش سهمیه خرید از بورس کالا خواهد بود.
وی درباره نظارت بر عمدهفروشی و خردهفروشی، گفت: یکی از نگرانیهای دستگاههای نظارتی، وجود قیمت دوگانه بین بورس کالا و قیمت مصرفکننده نهایی بود که در الگوی جدید، قرار است موضوع از طریق سامانههای جدید و بازرسیهای پیوسته، کنترل شود.
معاون وزیر صنعت معدن و تجارت همچنین تصریح کرد: در واقع قیمت بین بورس کالا برای محصول نهایی مثل میلگرد، با قیمت در بازار نهایی برای مصرفکننده نباید از یک محدوده مجاز فراتر رود و واسطهها حذف شده و محصول نهایی با قیمت منصفانه به دست مصرفکننده نهایی میرسد که بدین ترتیب افزایش رضایت واحدهای تولیدی خریدار مواد اولیه و مردم را شاهد خواهیم بود.
غریب پور به تعیین قیمت پایه بر اساس شاخص قیمت بینالمللی اشاره کرد و گفت: در ابلاغیه دولت، قیمتهای ناحیه CIS مبنای تعیین قیمت پایه بورس تعیین شده که به صورت روزانه و با تنوع محصولات بیشتر از جمله میلگرد، انواع ورق و شمش از طریق رسانههای بینالمللی از جمله متال بولتن در دسترس است.
وی ادامه داد: شاخص فوب ایران صرفا برای دو محصول اسلب و بیلت به صورت هفتگی خواهد بود.
رئیس هیات عامل ایمیدرو درباره امکان عرضه اختصاصی برای صنایع پرمصرف، گفت: با توجه به رشد تولید بنگاهها در حوزه خودرو و لوازم خانگی، در شیوهنامه جدید به گونهای پیشبینی شده تا شرکتها بتوانند از طریق عرضه اختصاصی، مواد اولیه خود را با قیمت کشف شده و ثبت در بورس کالا خریداری کنند.