تاریخ: ۱۰ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۰۰
بازدید: ۳۰۹
کد خبر: ۱۴۵۸۶۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

یک پهنه معدنی دیگر در خراسان جنوبی آزادسازی می‌شود

می متالز - سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: یک پهنه معدنی دیگر با مساحت بزرگی از استان بهمن ماه امسال از طریق سامانه کاداستر برای سرمایه‌گذاران آزادسازی خواهد شد.
یک پهنه معدنی دیگر در خراسان جنوبی آزادسازی می‌شود

به گزارش می متالز، حجت ایمان‌طلب روز دوشنبه افزود: ۲ مورد آزادسازی پهنه معدنی در برنامه امسال بوده است که دوم آذر ماه جاری یک پهنه در قالب ۱۲۱ محدوده معدنی به وسعت یک هزار و ۹۲۴ کیلومتر از طریق سامانه کاداستر برای سرمایه‌گذاران جدید آزادسازی شد.

وی اظهار داشت: این محدوده‌های معدنی در سامانه اینترنتی کاداستر معادن به آدرس http://cadastre.mimt.gov.ir درج شده است و متقاضیان سرمایه‌گذاری در حوزه معدن می‌توانند از زمان اعلام ثبت‌نام با مراجعه به این سامانه نسبت به ثبت درخواست و پیگیری‌های بعدی اقدام کنند.

وی تعیین تکلیف و فعال‌سازی معادن راکد و غیرفعال همچنین شناسایی ذخایر جدید معدنی به منظور افزایش ظرفیت تولید و ایجاد اشتغال را از برنامه‌های سازمان صمت در سال جاری عنوان کرد و گفت: از ابتدای امسال تاکنون یک مرحله مزایده برای واگذاری ۳۶ محدوده معدنی در استان برگزار شده است.

سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی افزود: در این مدت از طریق مزایده عمومی ۱۳ محدوده و از طریق ماده ۸۳ نیز ۱۰ محدوده به سرمایه‌گذاران واگذار شده است که امیدواریم شاهد توسعه فعالیت‌ها در این بخش باشیم.

وی بیان کرد: در مجموع از مزایده‌های انجام شده، ۱۵ معادن شامل بنتونیت، زغال سنگ، سیلیس، سنگ لاشه، کرومیت، گچ، گرانیت، مرمر و مرمریت در شهرستان‌های طبس، سربیشه، بیرجند، قاینات، نهبندان و درمیان از طریق مزایده عمومی واگذار می‌شود.

ایمان‌طلب گفت: همچنین ۲۱ محدوده معدنی دارای گواهینامه کشف ماده معدنی پرلیت، بنتونیت، توف، خاک صنعتی، سنگ لاشه، کائولن، گرانیت و مرمریت در شهرستان‌های بیرجند، فردوس، طبس، نهبندان، سربیشه و خوسف از طریق مزایده واگذار خواهد شد.

خراسان جنوبی با ۶۵۷ پروانه بهره‌برداری معدنی و ذخیره قطعی ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تن، در حوزه ذخیره رتبه هفتم کشور و در معادن فعال و اشتغال مرتبط رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده است.

همچنین در هفت ماه امسال این استان رتبه اول صدور پروانه اکتشاف، رتبه دوم صدور پروانه بهره‌برداری و رتبه سوم گواهینامه کشف را در کشور به دست آورد.

با انجام عملیات ژئوفیزیک هوایی که از سال ۹۲ در خراسان جنوبی آغاز شد و شناسایی ظرفیت‌های معدنی در عمق زمین تاکنون ۲۰۰ نقطه امیدبخش معدنی با مساحت بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع حاصل مطالعات پهنه‌های اکتشافی در این استان شناسایی شده است.

براساس این نقاط امیدبخش، شرکت‌ها کارهای اکتشافی را ادامه می‌دهند و به محض اینکه به پروانه اکتشاف رسید و مشخص شد که چه ماده معدنی وجود دارد، واگذاری از طریق مزایده انجام خواهد شد.

عناوین برگزیده