تاریخ: ۱۱ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۱:۳۹
بازدید: ۲۰۰
کد خبر: ۱۴۶۵۸۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

سرنوشت نامعلوم پروژه‌ "زنجیره فولاد" به کجا انجامید؟/ اذعان استاندار به ضعف دولتمردان برای بالفعل کردن ظرفیت‌های توسعه کردستان

می متالز - سرنوشت پروژه احداث "زنجیره فولاد" استان کردستان پس از گذشت ۵ سال همچنان نامعلوم است.
سرنوشت نامعلوم پروژه‌ "زنجیره فولاد" به کجا انجامید؟/ اذعان استاندار به ضعف دولتمردان برای بالفعل کردن ظرفیت‌های توسعه کردستان

به گزارش می متالز، سابقه طرح احداث زنجیره فولاد در استان، مربوط به سفر استانی جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور به کردستان در خردادماه سال 94 بوده که مقرر شد، زنجیره فولاد با ظرفیت‌های 2.5 میلیون تن کنسانتره، 2.5 میلیون تن گندله، 1.6 میلیون تن آهن اسفنجی و 1.5 میلیون تن ذوب و ریخته‌گری به‌منظور تولید 1.5 تن ورق سیاه؛ نورد گرم فولادی در کردستان اجرایی و هزاران اشتغال‌زایی ایجاد شود که پس از مصوبات و انجام فرایند اولیه، شریعتمداری وزیر وقت صمت در اقدامی قابل تأمل و سؤال‌برانگیز احداث 2 واحد آهن اسفنجی 800 هزار تنی به‌طور جداگانه در شهرستان‌های بیجار و قروه را صادر کرد اما سال‌هاست که بلاتکلیف مانده است.

بهمن مرادنیا، استاندار کردستان در جلسه بررسی مشکلات زنجیره فولاد که با حضور مسوولان کشوری و استانی در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان برگزار شد، با بیان اینکه این پروژه برای استان بسیار مهم و حائز اهمیت است، اظهار داشت: همه باید این موضوع را جدی‌تر گرفته و توان خود را در جهت تحقق مطالبات مردمی به‌کار بگیریم.

وی با بیان اینکه از چندسال قبل قرار بود پروژه زنجیره فولاد کردستان آغاز شود اما هنوز هیچ کاری انجام نشده است، گفت: انتظار می‌رود هرچه سریع‌تر پیمانکار اصلی پروژه انتخاب و کارهای اجرایی این طرح آغاز شود.

استاندار کردستان خطاب به مسوولان سازمان ایمیدرو تصریح کرد: اگر قرار است افزایش سرمایه‌ای صورت گیرد، این کار منوط به تعهد و تضمین استان نباشد چراکه نگرانی ما از عمق وجود مردم کردستان است.

وی با بیان اینکه اگر از ظرفیت‌های توسعه استان برای بالفعل کردن آن به خوبی استفاده نکردیم، بیانگر ناتوانی و ضعف ماست، تاکید کرد: انتظار می‌رود اگر اراده‌ای برای اجرای پروژه زنجیره فولاد کردستان نیست، مسوولان سازمان ایمیدرو صادقانه آن را به مردم اعلام کنند.

مرادنیا اظهار کرد: وعده‌های متعدد بی‌نتیجه مسوولان برای اجرای پروژه زنجیره فولاد کردستان، جز بی‌اعتمادی و بی‌اعتباری، هیچ نتیجه دیگری به دنبال ندارد، بنابراین انتظار می‌رود برای اجرای پروژه سریع‌تر اقدام شود.

محمد دره‌وزمی، رئیس سازمان صمت استان کردستان نیز در این نشست با بیان اینکه آنقدر از پروژه زنجیره فولاد کردستان سخن به زبان آمده که تمام مردم از آن آشنایی دارند، گفت: مطالعات اجرای این پروژه از سال 94 باهدف جلوگیری از خام‌فروشی سنگ آهن آغاز و مکان‌یابی شده است.

وی با بیان اینکه در شهرستان‌های سقز، بیجار و قروه ظرفیت سنگ آهن وجود دارد، افزود: تولید آهن اسفنجی با مشارکت سرمایه‌گذار خارجی آغاز شده و عملیات اجرایی در حال اجرا و مشکل خاصی نداریم.

رئیس سازمان صمت استان کردستان خاطرنشان کرد: در بیجار علاوه‌بر واحدهای کنسانتره سازی و گندله‌سازی، عملیات اجرایی بخشی از زنجیره فولاد شامل یک واحد 1.6 دهم ‌میلیون تنی آهن اسنفجی در این شهرستان آغاز، تجهیز کارگاه و حفر چاه صورت گرفته و تامین برق زمان ساخت در حال اجرا و قرارداد برق زمان بهره‌برداری نیز منعقد شده است.

وی بیان کرد: تولید فولاد قروه عملیات اولیه آنها شامل تجهیز کارگاه‌ها، حفر چاه آب و برق برای زمان ساخت اجرا شده است.

دره‌وزمی تعداد محدوده‌های آهنی قروه را 14 و بیجار را 3 مورد اعلام کرد و ادامه داد: قرار شده این محدوده‌ها به شرکت فولاد کردستان واگذار شود.

وی عنوان کرد: مسوولان ایمیدرو قول داده که تا پایان دی ماه پیمانکاران اصلی اینم پروژه را انتخاب کرده و عملیات اجرایی این پروژه به‌جد در شهرستان‌های قروه و بیجار آغاز شود.

رئیس سازمان صمت استان کردستان از سرمایه‌گذاری 10 هزار میلیارد تومانی برای اجرای پروژه‌های آهن اسنفجی بیجار و فولاد قروه خبر داد و یادآور شد: با اتمام این پروژه، اشتغالزایی زیادی در کردستان ایجاد می‌شود.

مسوولان سازمان ایمیدرو هم در این نشست مصوب کردند پروانه اکتشاف محدوده‌های آهنی بیجار و قروه به شرکت فولاد کردستان واگذار، بدهی‌ها پرداخت، و مناقصات و پیمانکار اصلی اجرای پروژه زنجیره فولاد کردستان تا دی ماه تعیین و آغاز شود.

حال باید منتظر ماند و دید که آیا بألاخره پس از گذشت 5 سال، پیمانکار و عملیات اجرایی پروژه زنجیره فولاد تا دی ماه امسال انتخاب و آغاز خواهد شد یا همچنان همانند دیگر وعده‌های اشتغال‌زایی دولت تدبیر و امید در کردستان، به طاق سپرده می‌شود.

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت