تاریخ: ۱۶ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۱:۵۱
بازدید: ۲۵۶
کد خبر: ۱۴۷۱۸۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

موانع شکست مرز ۲۰ هزار دلاری بیت‌کوین

می متالز - حدود یک هفته پیش، قیمت بیت‌کوین اوج تا‌زه‌ای را ثبت کرد. این در حالی است که قیمت پادشاه ارزهای دیجیتال زیر ۲۰ هزار دلار قرار دارد. برخی تحلیلگران معتقدند که عوامل روانی مانع از شکسته‌شدن مقاومت ۲۰ هزار دلار می‌شود.
موانع شکست مرز ۲۰ هزار دلاری بیت‌کوین

به گزارش می متالز، تحلیلگران و سرمایه‌گذاران بیت‌کوین معتقدند به‌دلیل حجم بالای سفارش‌های فروش در نزدیکی قیمت ۲۰ هزار دلار، بیت‌کوین نمی‌تواند از سد این مقاومت بگذرد؛ آنها می‌گویند سرمایه‌گذارانی که در این ناحیه سفارش فروش ثبت کرده‌اند، از فروش گسترده در این ناحیه هراس دارند. اهمیت بالای ۲۰ هزار دلار به این دلیل است که در سال ۲۰۱۷ شاهد اوج‌گیری قیمت تا‌ این ناحیه بودیم. در آن زمان قیمت بیت‌کوین طی دو ماه ۴ برابر شد و پس از ثبت اوج پیشین، سقوطی ۷۰ درصدی داشت. در حال حاضر این سقوط، بزرگ‌ترین سقوط تا‌ریخ بیت‌کوین است. سایمون چن (Simon Chen)، مدیر شرکت سرمایه‌گذاری بابل فایننس، در این باره می‌گوید: تعداد زیادی از فروشندگان در نزدیکی سطح ۲۰ هزار دلاری سفارش [فروش] ثبت کرده‌اند؛ این مساله مقاومت شدیدی ایجاد کرده است. مردم با تکیه بر اتفاقی که در بازار صعودی ۲۰۱۸ رخ داد، سعی می‌کنند در این ناحیه اقدام به فروش بیت‌کوین‌های خود کنند.

با توجه به شباهت‌های روند فعلی و روند سال ۲۰۱۷، نمی‌توان آن را نادیده گرفت. مخصوصا حالا که سرعت اوج‌گیری بیت‌کوین در ثبت رکوردهای تا‌زه بیشتر شده است.

لینگژیاو ینگ (Lingxiao Yang)، مدیر اجرایی شرکت سرمایه‌گذاری ترید ترمینال (Trade Terminal)، در اظهارنظری گفت:

سطح ۲۰ هزار دلاری احتمالا یک «نزاع» روانی برای بسیاری است. یک ماه طول کشید تا‌ بیت‌کوین از ۱۴ هزار دلار روند صعودی خود را آغاز کند و به اوج تا‌ریخی برسد.

این در حالی است که به‌عقیده ینگ، این طرزفکر بیشتر در مورد سرمایه‌گذاران خرد وجود دارد و سرمایه‌گذاران دانه‌درشت، رویکرد «خرید در کف» را در پیش گرفته‌اند. شاخص‌های فاندامنتال بازار هم عرصه را بر روند بیت‌کوین تنگ کرده‌اند. داده‌های شرکت تحلیلی کریپتوکوانت (CryptoQuant) نشان می‌دهد نهنگ‌های بیت‌کوین، سرمایه‌های خود را از صرافی‌ها خارج نمی‌کنند. کی یاینگ جون (Ki Young Jun)، مدیر ارشد اجرایی این شرکت در توییتی نوشت: اینکه نهنگ‌ها سرمایه‌های خود را برداشت نمی‌کنند، به معنی در دسترس بودن بیت‌کوین‌های آنها برای فروش نیست. اگر آنها فکر کنند که قیمت بیت‌کوین بیشتر می‌شود، بیت‌کوین‌های خود را به‌صورت گسترده از صرافی خارج می‌کنند.

دنیس وینوکوروف (Denis Vinokourov)، مدیر بخش تحقیقات بیکوانت (Bequant)، معتقد است افزایش تعداد بیت‌کوین‌هایی که روی دیفای (DeFi) قفل شده‌اند (Wrapped Bitcoin) و از حالت قفل‌شده در می‌آیند، باعث افزایش فشار فروش در بازار بیت‌کوین می‌شوند. توکن‌های قفل‌شده بیت‌کوین روی شبکه اتریوم، همزمان با اوج‌گیری بازار‌های دیفای شکل گرفت. نکته جالب اینجاست که در بازه‌ای، تعداد بیت‌کوین‌هایی که روی شبکه اتریوم قفل می‌شد، از تعداد بیت‌کوین‌هایی که استخراج می‌شد، پیشی گرفت. به‌گفته بسیاری، این موضوع یکی از عواملی بود که سبب افزایش قیمت بیت‌کوین در تا‌بستان امسال شد. قیمت بیت‌کوین پس از سقوط ماه مارس (اسفند) و رسیدن به قیمت ۳,۸۰۰ دلار، عملکردی عالی داشت و طی تا‌بستان تا‌ حد زیادی احیا شد. وینوکوروف در این باره گفت: نباید یادمان برود که افزایش اصلی در تعداد این توکن‌ها، در قیمت‌های بسیار پایین‌تر انجام شد و از همین رو، می‌توان گفت که برداشت بخشی از سود، منطقی و اقدامی از روی احتیاط تلقی می‌شود. ویشال شاه (Vishal Shah)، بنیان‌گذار صرافی ابزارهای مشتقه ارزهای دیجیتال آلفافایو (Alpha۵)، با بیان اینکه بسته به ناحیه دقیق بین ۱۵ هزار تا‌ ۲۰ هزار دلار که سرمایه‌گذاران تا‌زه، بیت‌کوین‌های خود را خریده‌اند، گفت که این احتمال وجود دارد که آنها رویکردی «احتیاطی» در پیش بگیرند. او در ادامه افزود:خریداران نگران ۳۰۰ یا ۴۰۰ یا حتی ۱,۰۰۰ واحد افزایش قیمت دیگر نیستند. همه چیز به روند آینده بستگی دارد.

 

شرکت‌های بزرگ و تبدیل طلا به بیت‌کوین؟

ریزش بیت‌کوین در هفته گذشته بزرگ‌ترین ریزش آن از ماه مارس (اسفند ۹۷) تا‌کنون بود. این ریزش بعد از صعود ۱۵۰ درصدی این دارایی در سال جاری، مهر تا‌ییدی بر پرنوسان بودن این دارایی بود؛ ویژگی‌ای که مدت‌هاست بسیاری از سرمایه‌گذاران بزرگ دنیا را از ورود به این بازار باز داشته است. با این حال، اگر این افراد شروع به انتقال بخش کوچکی از اندوخته‌های طلای خود به صنعت ۳۵۰ میلیارد دلاری بیت‌کوین کنند، شاهد تغییرات گسترده در استراتژی‌های متنوع‌سازی وال استریت خواهیم بود. ژان مارک بونفوس (Jean Mark Bonnefous)، مدیر سابق صندوق سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذار فعلی بازار ارزهای دیجیتال، در اظهارنظر تا‌زه خود گفت: طلا فقط در دوران گذشته و نسل افراد دهه ۶۰ و ۷۰ [میلادی] دارایی امنی به شمار می‌رفت. امروز طلا در حال جایگزین شدن با دارایی‌های خودکاری مانند بیت‌کوین است.

ارزهای دیجیتال بستری معاملاتی برای طیف متنوعی از بازیگران خرد، سفته‌بازهای حرفه‌ای و تحلیلگران کمی است. این در حالی است که سرمایه‌گذاران بازارهای سنتی هنوز وارد این بازار نشده‌اند. با پیوستن شرکت سرمایه‌گذاری گوگنهایت پارتنرز (Guggenheim Partners) به جمع افرادی مانند پائول تودور جونز (Paul Tudor Jones) و استن دراکنمیلر (Stan Druckenmiller)، به‌نظر می‌رسد این روند در مسیر تغییر قرار گرفته است. به گزارش جی‌پی مورگان چیس (JPMorgan Chase)، صندوق‌هایی مانند شرکت‌های خانوادگی در حال فروش اندوخته‌های صندوق‌های طلای قابل معامله در بورس خود هستند.

عناوین برگزیده