به گزارش می متالز، سیدجواد حسینی کیا عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره وضعیت بازار فولاد، گفت: از آنجا که سود فولاد در چرخهی تولید این محصول توزیع نشده و نصیب تولیدکنندگان ابتدای زنجیره میشود، نابسامانی موجود رقم خورده و انگیزهی صادرات به دلیل معافیت مالیاتی افزایش یافته است.
نماینده مردم سنقر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تولیدکنندگان، با وجود اینکه سنگ آهن را ارزان خریداری کرده و از معافیت مالیاتی برخوردار هستند اما فولاد بیش از قیمت جهانی در بازار عرضه میشود، افزود: اگر سود فولاد در طول زنجیره تولید آن توزیع شود از یک سو اشتغالزایی فراهم شده و از سوی دیگر برخی مشکلات موجود در داخل رفع میشود.
وی اضافه کرد: تولید داخلی فولاد حدود 30 میلیون تُن است و مصرف داخلی از 12 میلیون تن تا 15 میلیون تن است بنابراین گران فروشی فولاد بیش از 33 درصد قیمت جهانی مربوط به نبود رگلاتوری در سامانه بهین یاب است؛ در این سیستم ناقص سودجویان با استفاده از مجوزهای کاغذی به راحتی سهمیه دریافت میکنند، اما آن را در بازار آزاد به فروش میرسانند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به ضرورت حذف مجوزهای مچینگ، ادامه داد: در این فرآیند تولیدکننده، فولاد را در بورس عرضه میکند و بخشی از آن که به فروش نرسیده را توافقی به افراد خاص می دهد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن عرضه کم فولاد در بورس را یکی دیگر از دلایل آشفتگی بازار دانست و تصریح کرد: در حال حاضر خرده فروشان نمیتوانند در بورس کالا، فولاد خریداری کنند در نتیجه عمده فروشان و افرادی که قدرت خرید بالایی دارند، قیمت را متناسب با سود خود افزایش میدهند.
حسینی کیا تصویب طرح تولید و توسعه پایدار فولاد مصوب کمیسیون صنایع و معادن را یکی از راهکارهای ساماندهی بازار دانست و گفت: براساس این طرح معافیت مالیاتی صادرات حذف شده و از سوی دیگر تمامی محصولات فولادی باید در بورس کالا عرضه شود در نتیجه دست سوداگران از بازار حذف خواهد شد.