به گزارش می متالز، وزارت راه و شهرسازی براساس مصوبه دولت طرح تبدیل مسکن مهر به اقدام ملی را در دستور کار اجرایی قرار داده است. برای این منظور، علمداری عضو هیات عامل و معاون مدیر عامل در امور اعتباری بانک مسکن از شعب بانک خواسته است شرایط و نحوه تامین مالی طرح تبدیل را مطابق ضوابط بالادست اجرا کنند.
طرح تبدیل مسکن مهر به اقدام ملی مسکن، یکسری موارد کلیدی همچون نحوه برخورد شعب بانک مسکن با پروژه های مشمول و همچنین شکل پرداخت تسهیلات را شامل می شود.
به دنبال مقررات مربوط به شیوه نامه طرح اقدام ملی مسکن مصوب وزارت راه و شهرسازی، مصوبه دولت مبنی بر تعیین تکلیف پروژه های فاقد متقاضی و راکد مسکن مهر و همچنین قانون ساماندهی مسکن، تنظیم و صادر شده است.
بر این اساس، پروژه های خانه سازی مشمول طرح تبدیل مسکن مهر صرفاً فاقد متقاضی، سه جانبه و دارای قرارداد واگذاری ۹۹ ساله مسکن مهر که توسط یکی از نهادهای متولی طرح مسکن مهر همچون ادارات کل راه و شهرسازی استان ها، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و شرکت عمران شهرهای جدید قبلاً به بانک معرفی و همچنان قرارداد مشارکت آنها در سیستم تسهیلاتی بانک مسکن زنده است، می توانند به طرح اقدام ملی مسکن تبدیل شود.
علمداری اهداف کلی طرح تبدیل مسکن مهر به اقدام ملی مسکن را در سه محور تشریح کرد. به گفته وی، تعیین تکلیف پروژه های فاقد متقاضی و دارای قرارداد واگذاری ۹۹ ساله در پروژه های باقی مانده مسکن مهر اولین هدف مدنظر مجموعه دولت است. همچنین برنامه ریزی برای تامین مسکن از طریق تهاتر و جابجایی تسهیلات در مناطق دارای مطلوبیت و مقبولیت نیز هدف دوم در طرح تبدیل است. هدف سوم نیز ایجاد جذابیت برای سازندگان به منظور اقبال به ساخت در طرح از طریق ادامه روند اعطای تسهیلات مسکن مهر یارانه ای است.
علمداری خطاب به مدیریت های شعب تصریح کرد: بانک مسکن به پشتوانه طرح تبدیل، در عمل تسهیلات ساخت پروژه های فاقد متقاضی در طرح مسکن مهر را از طریق ترکیب منابع طرح مسکن مهر به همراه طرح اقدام ملی مسکن، تامین و به پروژه ها تزریق می کند تا خیلی زود امکان خانه دار شدن اقشار هدف از طریق تعیین تکلیف این واحدهای مسکونی منجمد در مسیر ساخت (ناتمام یا فاقد متقاضی) فراهم شود.
پروژه های هدف اجرای طرح تبدیل باید ۶ شرط مشخص داشته باشند که به ترتیب شامل این موارد است: فاقد متقاضی باشد، سه جانبه و دارای قرارداد واگذاری ۹۹ ساله طرح مسکن مهر باشد، دارای حداقل ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی باشد، بلامعارض باشد، فقدان موانع و مشکلات قضایی در مسیر اجرا باشد، دارای متقاضی موثر به میزان حداقل ۸۰ درصد واحدهای احداثی باشد.
در این طرح تاکید شده است، مدیریت های شعب باید کلیه ضوابط و مقررات بانکی در خصوص وضعیت و شرایط پذیرش و پرداخت تسهیلات در عرصه محل اجرای طرح را رعایت کنند و تشخیص بانک در این مسیر الزامی است.
تامین مالی پروژه های تبدیل شده از مسکن مهر به اقدام ملی از طریق آورده نقدی متقاضیان جدید و تسهیلات بانک صورت خواهد گرفت.
سازندگان مجری طرح تبدیل باید دارای رتبه اعتباری حداقل BBB باشند و در عین حال فاقد سابقه چک برگشتی و تسهیلات معوق و فاقد ممنوعیت قانونی و قضایی برای افتتاح حساب و انعقاد قرارداد تسهیلاتی باشند. همچنین ارایه گواهی ماده ۱۸۶ قانون مالیات های مستقیم و ارایه صورت های مالی حسابرسی شده از سوی سازندگان مجری الزامی است.
تسهیلاتی که برای ساخت و تکمیل واحدهای مسکونی در طرح تبدیل مسکن مهر به اقدام ملی مسکن پرداخت می شود به ازای هر واحد مسکونی مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان است که با نرخ سود ۱۸ درصد و مدت مشارکت حداکثر ۲۴ ماهه به پروژه ها تخصیص پیدا می کند. همچنین مجموع دوران مشارکت مدنی و فروش اقساطی در طرح اقدام ملی مسکن حداکثر ۱۲ سال است.