تاریخ: ۲۰ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۵۰
بازدید: ۲۳۰
کد خبر: ۱۴۸۳۲۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رییس اتاق بازرگانی:

فرآیند تامین مالی صادرات کرمان متحول شود

می متالز - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه تمام تلاش‌ها برای گشایش مسیر توسعه این استان انجام می‌شود گفت: توسعه بدون انجام صادرات و ورود بخش خصوصی ممکن نیست لذا باید تحول جدی در فرایند تامین مالی صادرکنندگان در نظر گرفته شود.
فرآیند تامین مالی صادرات کرمان متحول شود

به گزارش می متالز، سیدمهدی طبیب زاده روز پنجشنبه در نشست مجازی آشنایی با خدمات بانک توسعه صادرات ایران و بررسی راهکارهای تامین مالی صادرات، افزود: نرخ کارمزد تسهیلات صندوق ضمانت صادرات نیز بالا ارزیابی می شود و این هزینه به هزینه های صادرکنندگان می افزاید.

وی با بیان اینکه استان کرمان از نظر پرداخت تسهیلات بانکی در ردیف آخر شبکه بانکی کشور قرار دارد، اظهار داشت: نیم درصد تسهیلات این استان در سال ۹۸ مربوط به بانک توسعه صادرات بود و امسال این عدد به یک درصد رسیده که با توجه به حجم صادرات بالا و نیاز به تسهیلات صادراتی، این رقم بسیار ناچیز است.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان ادامه داد: این استان در مجموع از گمرکات کشور سالانه ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار صادرات دارد که بانک توسعه صادرات فقط ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار تسهیلات ارزی در برابر حجم بالای صادرات پرداخت کرده و پاسخگوی نیاز مالی صادرکنندگان نیست.

وی با تاکید بر اینکه صادرات استان کرمان از نظر تامین مالی به هنگام، با مشکلاتی روبروست، ادامه داد: هر سال بخشی از تسهیلات تلفیقی صندوق توسعه ملی و بانک عامل با بهره ۱۴ درصد به صادرات محصولات استان اختصاص می‌یافت که امسال به دلیل الزامات سازمان توسعه تجارت ایران مبنی بر استفاده از سامانه‌های پایدار و بهین‌یاب مشکلاتی ایجاد شده و استان نتوانسته تاکنون از این تسهیلات استفاده کند.

طبیب زاده عنوان کرد: از بانک توسعه صادرات این انتظار وجود دارد که تسهیلات در نظر گرفته شده برای استان کرمان را متناسب با میزان صادرات آن در نظر بگیرد و از آقای صالح آبادی مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران درخواست می شود به عنوان عضو فعال در مجامع صادراتی کشور از صادرکنندگان دفاع کند.

وی افزود: نرخ کارمزد تسهیلات صادرات در کشورهای همسایه و رقبای صادرکنندگان ما بسیار کم و قابل مقایسه با کشور ما نیست که درخواست می شود برای تامین مالی صادرکنندگان با نرخ بهره پایین چاره‌ای اندیشیده شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان تصریح کرد: به نظر می رسد دلیل فعال نبودن صادرات در کشور، عدم باور به این امر مهم است، اگر چه سخنرانی ها و نشست ها انجام می شود اما اقدامی صورت نمی گیرد.

وی با تاکید بر وجود مشکلات در گمرکات مرزی و نابسامانی مرزها که اتلاف زمان و هزینه هایی را در بر دارد، افزود: نباید اینگونه باشد که محموله در حال ترخیص از گمرک با ممنوعیت روبرو و از ترخیص آن جلوگیری شود که این اقدام موجب از دست رفتن بازارها می شود.

طبیب زاده، به ذکر چند پیشنهاد به بانک توسعه صادرات پرداخت و گفت: صادرکنندگان در صورتی که ضمانت نامه های صندوق ضمانت صادرات را داشته باشند آسان تر می توانند تسهیلات را دریافت کنند که در حال حاضر کارگزاری و نمایندگی این صندوق در استان وجود ندارد و پیشنهاد می شود بانک توسعه صادرات بخشی از مجموعه خود را به این صندوق اختصاص دهد.

حمایت بیشتر بانک توسعه صادرات از صادرکنندگان در شرایط دشوار

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران نیز گفت: امروزه با توجه به محدودیت های ارزی و کاهش صادرات نفت، افزایش صادرات غیرنفتی اهمیت بسیاری دارد و وظیفه ما حمایت از شرکت های صادرکننده در این شرایط دشوار است.

علی صالح آبادی خاطرنشان کرد: اگر چه ممنوعیت ها و مشکلات گمرکی برای صادرکنندگان وجود دارد اما از سوی دیگر نیز برگشت ارز حاصل از صادرات آسان نیست و ریسک هایی برای صادرکنندگان ایجاد کرده، اما صادرکنندگان با جدیت به تلاش خود ادامه می دهند.

وی با تاکید بر اینکه بانک توسعه صادرات بیشتر آمادگی سرویس دهی به صادرکنندگان را دارد، عنوان کرد: درخواست می شود همه صادرکنندگان حائز شرایط در استان مشتری بانک توسعه صادرات باشند و در اختیار گذاشتن تسهیلات با نرخ پایین تر از ۱۴ درصد مشروط به تامین منابع مالی است.

جایگاه ششم بانک توسعه صادرات کرمان در کشور

همچنین رییس بانک توسعه صادرات کرمان گفت: ظرفیت صادرات این استان بیانگر ضرورت توسعه خدمات این بانک به صادرکنندگان است و صادرات محصولات استراتژیک این استان از جمله پسته، خرما، محصولات معدنی، فولاد و صنایع خودرو سازی می تواند پیشران اقتصاد کشور و محرک سایر بخش ها باشد.

طاهر دارآفرین، با بیان اینکه بانک توسعه صادرات کرمان تا پایان مهرماه سال جاری جایگاه ششم را در بین ۳۸ شعبه این بانک در کشور داشته است، افزود: مصارف این بانک در پایان سال ۹۸ حدود سه هزار و ۲۴۵ میلیارد ریال بوده که این رقم تا پایان مهرماه ۹۹ به هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال رسیده است.  

وی ادامه داد: همچنین مصارف شعبه کرمان در سال گذشته ۲ هزار و ۲۶۴ میلیارد ریال بوده که امسال تا پایان مهرماه ۹۹ به سه هزار و ۵۷۲ میلیارد ریال رسیده است.

دارآفرین، ضمن قدردانی از تلاش های اتاق کرمان و بخش خصوصی این استان اظهار داشت: در سه استان دیگر به جز کرمان خدمت کرده ام اما اتاق کرمان دیدگاه من را نسبت به تسهیلات و صادرات بسیار تغییر داده که امیدواریم بتوانیم بیش از گذشته در خدمت صادرکنندگان باشیم.

جمعی از فعالان اقتصادی و مدیران مربوطه هم در این نشست به بیان نظرات، پیشنهادات، درخواست ها و پرسش های خود پرداختند.

عناوین برگزیده