تاریخ: ۲۶ آذر ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۱۱
بازدید: ۲۶۸
کد خبر: ۱۴۹۲۱۱
سرویس خبر : زمین شناسی
نهمین جشنواره هفته پژوهش در بخش صنعت، معدن و تجارت:

تجلیل از طرح پژوهشی گروه سامانه اطلاعات مکانی دفتر ژئومتیکس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

می متالز - همزمان با سومین روز از هفته پژوهش که تحت عنوان "پژوهش، فناوری در خدمت جهش تولید" نامگذاری شده، آئین تجلیل از برترین‌های پژوهشی و فناوری بخش صنعت، معدن و تجارت با حضور معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت بصورت برخط (آنلاین) برگزار کرد.
تجلیل از طرح پژوهشی گروه سامانه اطلاعات مکانی دفتر ژئومتیکس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور

به گزارش می متالز، در همین راستا، طرح مدلسازی اکتشافی ذخایر مسیوسولفاید در منطقه بوانات استان فارس با بهره‌گیری از تکنیک‌هایGIS از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور به عنوان یکی طرح‌های بخش پژوهشی انتخاب و معرفی شد.

بر اساس این گزارش؛ دکتر رضا قاسمی رئیس گروه سامانه اطلاعات مکانی دفتر ژئومتیکس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، اجرای فنی این طرح را به عهده داشته و همکاران دیگر دفتر ژئومتیکس نیز در تحقق و به ثمر رسیدن این طرح همکاری داشته‌اند.

هدف اصلی این پژوهش، معرفی یک رویکرد تصمیم‌گیری چند منظوره مبتنی بر سامانه اطلاعات مکانی(GIS) جهت انتخاب محیط‌های مطلوب برای ذخایر ماسیوسولفاید است. افزایش در صحت خروجی نقشه‌های نواحی امیدبخش اکتشافی و همچنین کاهش مساحت فضای جستجو در اکتشاف مواد معدنی، از اهداف اصلی این پروژه است. در این پروژه از رویکردهای تحلیل شبکه‌ای (ANP)، شاخص منحنی مشخصه عملکرد سیستم (ROC)، رویکرد تحلیل سلسله مراتبی- عملگر میانگین وزنی مرتبه یافته (AHP-OWA) و همچنین رویکرد داده محور تصحیح شده با دانش کارشناسی دمپستر- شیفر (توابع برآورد EBFs)، جهت مدلسازی عدم قطعیت استفاده شده است.

گفتنی است؛ این جشنواره که به‌منظور ایجاد انگیزه و توسعه فعالیت بنگاه‌های تولیدی و تجاری، سازمان‌های زیرمجموعه وزارت متبوع، انجمن‌های تخصصی و موسسات تحت پوشش در حوزه آموزش، پژوهش و فناوری برگزار شد از 89 منتخب در زمینه آموزش و پژوهش و فناوری در حوزه‌های مختلف صنعتی، معدنی و تجاری تجلیل و قدردانی بعمل آمد.

برگزیدگان این جشنواره از بین طرح‌های پژوهشی صنعتی، معدنی و تجاری، سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استانی، واحدهای تحقیق و توسعه، مراکز پژوهش‌های صنعتی، معدنی و تجاری، شرکت‌های خدمات فنی، مهندسی، محصولات تحقیق و توسعه، شرکت‌های دانش‌بنیان صنعتی و صنایع پیشرفته برتر، اتحادیه‌های صنفی تجاری و واحدهای صنفی، انجمن‌های فنی مهندسی و انجمن‌های صنعتی، معدنی و تجاری پس از داوری انتخاب شدند.

شایان ذکر است، در بخش طرح‌های پژوهشی جشنواره طرح‌های شناسایی و امکان‌سنجی فنی استحصال تیتانیوم و عناصر نادر خاکی از گل قرمز کارخانه بوکسیت جاجرم در مقیاس آزمایشگاهی از مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی ایران (ایمیدرو) و تحلیل و آسیب‌شناسی زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی در ایران با تاکید بر توسعه صنایع صادراتی در میان‌دست و پایین‌دست از موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی و سازمان‌های صمت استان‌های گلستان، خراسان جنوبی، هرمزگان و آذربایجان شرقی به همراه طرح مدلسازی اکتشافی ذخایر مسیوسولفاید در منطقه بوانات استان فارس با بهره‌گیری از تکنیک‌های GIS از سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور انتخاب شدند.

عناوین برگزیده