به گزارش می متالز، در حدود ۹ درصد از ذخایر سرب و روی دنیا در ایران قرار دارد. از جمله شرکتهای بورسی سرب و روی در بازار سرمایه ایران میتوان به « فسرب» شرکت سرب و روی ایران ، «فروی» شرکت ذوب روی اصفهان اشاره کرد. سایت trading economics در نموداری روند یک ساله قیمت جهانی سرب و روی را مشخص کرده است. روند یک ساله قیمت جهانی روی در نمودار1 در قسمت دانلود نمایش داده شده است.
حسن حسین قلی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های صنایع و معادن سرب و روی ایران و عضو هیئت مدیره اتاق بازارگانی ایران در ارتباط با قیمت جهانی فلز روی به صدای بورس، اظهار کرد: بر اساس آمارهای بین المللی قیمت جهانی فلز روی از ۲ هزار و ۲۰۰ دلار برای هر تن در سه ماه پیش به ۲ هزار و ۸۰۰ دلار برای هر تن در هفته جاری افزایش یافته است. قیمت جهانی سرب نیز از یک هزار و ۸۰۰ دلار برای هر تن به ۲ هزار دلار رسیده است.
وی با اشاره با آمارهای ژورنالهای معتبر از جمله متال بولتن گفت: در سه ماه گذشته سنگ آهن بیشترین رشد قیمت جهانی را در گروه فلزات اساسی تجربه کرده و این افزایش قیمت ادامه دار است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های صنایع و معادن سرب و روی ایران در پاسخ به این پرسش که افزایش قیمت های جهانی بر قیمت سرب و روی تاثیر مثبت خواهد گذاشت، اظهار کرد: بازار داخلی فلزات سرب و روی تابع صد درصدی بازارهای خارجی است. نحوه قیمت گذاری سرب و روی در ایران بر اساس قیمت جهانی سرب محاسبه میشود. قیمت امروز هر تن سرب ۲هزار و ۷۰۰ دلاراست این رقم ضربدر دلار ۲۵ هزار تومانی و ضربدر ۸۵ میشود که مجموع آن قیمت سرب را در ایران ۶۰ میلیون تومان برای هر تن است البته این قیمت به متوسط قیمت این فلز گرانبهاست و بر اساس کیفیت محصولات، قیمت اندکی متفاوت میشود.
روند یک ساله قیمت جهانی سرب در نمودار2 زیر در قسمت دانلود نمایش داده شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که پیش بینی سهام شرکت های سرب و روی را تا پایان سال چگونه ارزیابی میکنید، افزود: قیمت جهانی فلزات رنگی همچون سرب و روی تاثیر مستقیم بر سهام این این فلز گرانها در بورس دارد. با توجه به اینکه پیش بینی میشود قیمت جهانی سرب و روی تا پایان زمستان افزایشی باشد، در بورس ایران نیز سهام شرکت های سرب و روی تا پایان زمستان روند صعودی خواهد داشت.
حسین قلی با بیان اینکه اغلب فلزات در ایران علاوه بر قیمت جهانی تابع قوانین داخلی است، بیان کرد: برای مدیریت بازار فلزات باید توجه بسیاری داشت چرا که شاید در ظاهر یک قانون یا دستورالمعمل باشد اما به واقع هزارن صنعتگر و فعال عرصه معدنیها را تحت تاثیر قرار میدهد.