به گزارش می متالز، کارخانه تولید سالیانه حدود ۸ هزار تن کاغذ از سنگ آهک، کارخانه تولید روزانه ۶ هزار تن سیمان خاکستری، کارخانه فرآوری آلوئهورا با هدف تولید انواع محصولات آرایشی و بهداشتی، کارخانه تولید انواع سنگ با ظرفیت تولید سالیانه ۲۴ هزار مترمربع انواع سنگ و پایانه حمل و نقل منطقه ویژه اقتصادی لامرد از ۵ پروژهای هستند که امروز عملیات اجرایی آنها با مشارکت سرمایهگذاران بومی بخش آغاز شد.
این گزارش ادامه می دهد: کارخانه سولهسازی و ساخت سازههای فلزی و مرکز تخصصی آزمایشگاه صنایع آلومینیوم، دو پروژه دیگری است که عملیات اجرایی آنها در دو زمین مجزا توسط یک سرمایه گذار بخش خصوصی آغاز شد.
«فریدون فدایی دولت» مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد در آیین شروع عملیات اجرایی این پروژه ها با ابراز خرسندی از آغاز جهش صنعتی و تشریح جزییات سرمایهگذاریهای جدید در منطقه متبوعش، اظهار کرد: تمامی مراحل قانونی این ۷ پروژه صنعتی شامل ارائه درخواست سرمایهگذار و طرح توجیهی تا پرداخت هزینه زمین و عقد قرارداد با آنان انجام شده است.
وی با تشریح این پروژه ها افزود: پایانه حمل و نقل با هدف ارائه خدمات به ناوگان حمل و نقل منطقه ویژه لامرد از زیرساختهای اصلی و موردنیاز صنایع به شمار میآید که در محل سایت جانمایی شد و با هدف تسهیل و سرعتبخشی در آمد و شد ماشینهای سنگین و نیمه سنگین به منطقه ویژه اقتصادی لامرد، استقرار واحدهای تفریحی-خدماتی برای استراحت رانندگان، مجتمعهای تعمیرگاهی و شرکتهای باربری در این پایانه حمل و نقل پیشبینی شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد ایجاد زیر ساخت ها و توسعه مبنایی این منطقه را عامل ترغیب بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این قطب صنعتی برشمرد و اضافه کرد: در مجموع برای اجرای این ۷ پروژه براساس زمینه فعالیت آنها، زمینهای مجزا در ناحیههای مختلف سایت منطقه ویژه اقتصادی لامرد به مساحت حدود ۴۱۳ هزار و ۲۰۰ مترمربع به سرمایهگذاران واگذار شد که در زمان بهرهبرداری از آنها، افزونبر ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم و یکهزار و ۳۲۰ نفر به صورت غیرمستقیم مشغول بهکار خواهند شد.
وی برآورد حجم سرمایهگذاری ریالی این ۷ پروژه جدید بخش خصوصی را حدود ۳ هزار و ۸۶ میلیارد ریال اعلام کرد.
فدایی دولت از سرمایهگذاران بخش خصوصی خواست تا اجرای این پروژهها را مطابق با برنامه زمانبندی اجرایی کنند و از مدیران منطقه متبوعش درخواست کرد تا پاسخ به درخواستهای موردنیاز سرمایهگذاران را بیش از پیش در اولویت برنامهها قرار دهند.
بر پایه این گزارش، ظفر افشون معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، حسین شبانی نژاد فرماندار لامرد،سید موسی موسوی نماینده مردم لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی، عبدالعظیم خادم حمزه مدیر کل دفتر هماهنگی امور افتصادی استانداری فارس، سرمایه گذاران و مدیران منطقه ویژه اقتصادی لامرد در آیین کلنگزنی این طرح ها حضور داشتند.
در پی احداث و تکمیل زیرساختهای اساسی منطقه ویژه اقتصادی لامرد در محافل اقتصادی از این کانون راهبردی صنعتی به عنوان یکی از مراکز مهم مورد توجه صاحبان سرمایه برای مشارکت در طرحهای مولد و اشتغال زا یاد میشود.
از مهمترین صنایع این منطقه می توان به نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی، نیروگاه سیکل ترکیبی ۹۳۰ مگاواتی، کارخانه های تولید سنگ مصنوعی و آسفالت و دیگر واحدهای خدماتی نظیر بیمه، آشپزخانه صنعتی پیشرفته و بازارچه فروش محصولات اشاره کرد.
هم اکنون عملیات احداث واحدهای صنعتی تولید ورق آلومینیومی، مونتاژ لوازم خانگی و ماشین آلات راهسازی آغاز شده است.
در طرح جامع منطقه ویژه اقتصادی لامرد تولید شمش منیزیم، فولاد، صنایع مرتبط با پایین دست و بالادست آلومینیوم، نیروگاههای برق و صنایع پتروشیمی، نفت و گاز، سیمان و استقرار صنایع مادر و دیگر صنایع پشتیبان و خدماتی پیش بینی شده است.
منطقه ویژه اقتصادی لامرد از زیرمجموعههای سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) است که در جنوب استان فارس و در فاصله ۳۶۵ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.