به گزارش می متالز، ۳۹ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ۲۷ آبان، طرح «بازنشستگی پیش از موعد» را به هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ارائه کردند. حذف شرط سنی از جمله مختصات مهم این طرح است که براساس آن مردان با ۲۵ و زنان با ۲۰ سال سابقه میتوانند بازنشسته شوند و حقوق ۳۰ روزه دریافت کنند؛ ضمن آنکه تایید بازنشستگی کارکنان ارتباطی به رئیس یا مدیر دستگاه مربوطه ندارد.
طرح «بازنشستگی پیش از موعد» از زمان ارجاع به کمیسیون اجتماعی مجلس برای بررسی بیشتر، خبرهای غیررسمی ضدونقیضی درباره فرجام آن بهدنبال داشت و حتی برخی منابع، خبر خروج طرح از دستور کار کمیسیون را منتشر کردهاند. علی بابایی کارنامی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی در گفتوگو با «ایرنا» درباره صحت خبر خروج طرح بازنشستگی پیش از موعد بازنشستگان از دستور کار کمیسیون اجتماعی گفت: طرح از دستور کار خارج نشده اما اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس با کلیات آن مخالفت دارند. وی درباره مخالفت اعضای کمیسیون اجتماعی با کلیات این طرح گفت: دلایل مختلفی مطرح شد؛ یکی بحث هزینه و بار مالی اجرای طرح برای کشور است و دلیل دیگر مخالفت اعضا، با کاهش سن بازنشستگی است؛ زیرا در اغلب کشورهای توسعهیافته و درحال توسعه، سن بازنشستگی بالای ۶۵ سال است. بابایی افزود: چنانچه بخواهیم با هدف اشتغالزایی سن بازنشستگی را کاهش دهیم، راهکار درستی انتخاب نکردهایم؛ زمانی که فردی با سن پایین، مشمول بازنشستگی پیش از موعد شود، به خانهنشینی تن نمیدهد، بلکه بلافاصله به جستوجوی شغل دیگری میپردازد و با تکیه بر توانمندیها و مزیتهایی که دارد، فرصتهای شغلی را به ضرر جویندگان کار، تصاحب میکند. وی تاکید کرد: نباید شرایط بازنشستگی زودرس فردی را که داوطلب به دست آوردن شغل دیگر است، فراهم ساخت؛ زیرا بازنشستگی، به معنای ناتوانی فرد برای ادامه کار است و بازنشسته باید بهعنوان شهروند، زندگی توام با آرامشی را در سنین بالا طی کند. بابایی اضافه کرد: این طرح، از دستور کار کمیسیون خارج نشده، اما با توجه به مخالفت اکثریت اعضای کمیسیون با کلیات «بازنشستگی پیش از موعد»، طبیعتا، احتمال رای نیاوردن طرح، بیشتر از احتمال رای آوردن آن است. به گزارش «ایرنا» تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تدوین طرحی، شرایط جدیدی برای بازنشستگی پیش از موعد کارکنان دولت و دستگاههای اجرایی تعیین کردند. آنها اخیرا به یک فوریت لایحهای رای مثبت دادند که در صورت تصویب نهایی به دولت اجازه داده میشود کارکنان واجد شرایط وزارتخانهها و موسسات دولتی را که حداقل ۲۵ سال سابقه خدمت دارند بازنشسته کند. مهدی عیسیزاده، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی هشتم دیماه جاری درباره سرنوشت این طرح گفت: فعلا درخصوص این طرح نمیتوان نظر داد و باید منتظر بمانیم کارشناسان امر، زوایای مختلف آن را مورد بحث و بررسی قرار دهند و نتیجه را اعلام کنند. همچنین نایبرئیس هیاتمدیره سازمان تامین اجتماعی مهرماه امسال با اشاره به پیشنهاد افزایش سن بازنشستگی گفته بود، در صورت اجرایی شدن این قانون شامل حال بیمهشدگان جدید و افراد کمسابقه میشود.
وی با اشاره به اینکه قانون تامین اجتماعی در سال ۱۳۵۴ به تصویب رسیده، افزود: زمانی که قانون تامین اجتماعی تصویب شد، سن امید به زندگی ۵۸ سال بود و در نتیجه حداقل سن لازم برای بازنشستگی ۵۵ سال با ۳۰ سال سابقه یا ۶۰ سال با کمتر از ۳۰ سال سابقه بود، اما اکنون امید به زندگی برای خانمها ۷۵ و آقایان ۷۳ سال است.