تاریخ: ۱۵ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۰:۱۸
بازدید: ۸۰۲
کد خبر: ۱۵۳۳۹۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

عرضه اولیه کزغال بخریم یا نه؟

می متالز - شرکت زغال سنگ پرده طبس با نماد کزغال در فرابورس قرار گرفت.
عرضه اولیه کزغال بخریم یا نه؟

به گزارش می متالز، کریتی با اشاره به اینکه سرمایه شرکت در تاریخ ۷ آذرماه سال جاری به ۲۰۰۰ میلیارد ریال افزایش یافته است، بیان داشت: شرکت زغال سنگ پروده طبس براساس سیاست های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برنامه های شستا و راهبردهای صدرتامین، در ۲۹ اردیبهشت سال جاری در فرابورس ایران پذیرش و در تاریخ سوم دی ماه ۱۳۹۹ با نماد "کزغال" در صف عرضه اولیه قرار گرفت. فعالان بازار سرمایه از این پس می توانند کزغال را در گروه استخراج زغال سنگ و زیر گروه استخراج و انبار زغال سنگ در فرابورس مشاهده کنند.

جزئیات عرضه اولیه کزغال در قسمت دانلود

سهام شرکت زغال سنگ پروده طبس با نماد کزغال به عنوان بزرگترین شرکت زغال سنگ کشور از مدتی پیش در نوبت عرضه در فرابورس قرار دارد و به زودی شاهد عرضه اولیه کزغال خواهیم بود به همین دلیل متقاضیان باید برای سرمایه گذاری موفق در این شرکت به برخی نکات مهم توجه کنند.

عرضه اولیه کزغال در فرابورس را می توان یکی از مهم ترین عرضه های امسال قلمداد کرد اما به نظر می رسد متزلزل شدن وضعیت بورس در روزهای اخیر، این عرضه را به تعویق انداخته است.

البته پیش بینی می شود وضعیت فعلی بورس به دلیل بالا گرفتن تنش های سیاسی بین ایران و آمریکا باشد و بعد از فروکش کردن این تنش ها وضعیت بازار متعادل شود و شاهد عرضه اولیه کزغال باشیم.

سهامداران بورسی برای حضور موفق در این عرضه باید به چند نکته توجه کنند.

۱. جایگاه مهم کزغال در صنعت زغال سنگ ایران

شرکت زغال‌سنگ پروده طبس سهم و جایگاه بسیار مهمی در صنعت زغال سنگ ایران دارد به صورتی که ۷۵ درصد تولید این محصول در منطقه طبس و ۴۲ درصد از کل تولید زغال‌ سنگ ایران در این شرکت انجام می شود.

۲. وضعیت سود آوری کزغال مطلوب است

بررسی وضعیت سودآوری شرکت زغال‌سنگ پروده طبس حکایت از مطلوب بودن روند سودآوری این شرکت دارد یبه نحوی که کزغال در نیمه اول سالجاری رشد ۶۹ درصدی سود خالص را به نام خود ثبت کرده و بر اساس گزارش های مالی منتشر شده  توسط این شرکت، سود کزغال در شش ماه ابتدای سال ۹۹ بیش از ۲۹۵ میلیارد تومان بوده است.

۳. چشم انداز بهبود سودآوری شرکت با توجه به طرح های توسعه ای

مسوولان شرکت زغال سنگ پروده طبس اعلام کرده اند که این شرکت دو طرح مهم توسعه ای به منظور افزایش ظرفیت تولید اجرایی کرده است . یکی از این طرح ها خرید و تکمیل مجموعه تجهیزات استخراج تمام ‌مکانیزه زغال‌سنگ به روش لانگوال است که ظرفیت استخراج این شرکت را  سالانه ۵۲۰ هزار تن و ظرفیت تولید کنسانتره این شرکت را سالانه ۲۰۸ هزار تن افزایش می دهد. طرح دوم اصلاح مدار تغلیظ زغال‌سنگ نام دارد که علاوه بر افزایش ۱۵درصدی ظرفیت خوراک‌ دهی به کارخانه، راندمان فراوری و تولید کنسانتره زغال‌سنگ در این شرکت را نیز حدود ۴.۵ درصد افزایش می دهد.

بررسی شرکت زغال سنگ پروده طبس

مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس افزود: این شرکت به عنوان بزرگترین تولید کننده زغال سنگ کشور در منطقه طبس مشغول به فعالیت است و حدود ۲۵۰۰ نفر در این شرکت اشتغال مستقیم دارند. ضمن اینکه فعالیت مجموعه، ۱۵۰۰۰ اشتغالزایی غیرمستقیم نیز به همراه داشته است. این شرکت با ۶۹ درصد رشد سود خالص در ۶ ماهه نخست سال ۱۳۹۹ نسبت به دوره مشابه سال قبل، به سود بیش از ۲۹۵ میلیارد تومان دست یافته است که این ارقام بیانگر اهمیت و جایگاه زغال سنگ پروده طبس در حوزه معدنکاری زغال سنگ کشور است.

کریتی ثانی در خصوص وضعیت ذخایر زغالی طبس و در تشریح شکل گیری شرکت، گفت: حوزه زغالی طبس با وسعتی بالغ بر ۳۰،۰۰۰ کیلومتر مربع و ذخیره اکتشافی ۷۵/۲ میلیارد تن زغال سنگ کک شو و حرارتی، غنی ترین و بزرگترین ناحیه زغالی ایران محسوب می شود و ناحیه پروده با وسعت ۱۲۰۰ کیلومتر مربع و ذخیره زمین شناسی ۱/۱ میلیارد تن زغال سنگ کک شو، یکی از چهار ناحیه زغالی طبس و بزرگترین منطقه زغال سنگ کک شو ایران است. پس از انجام مطالعات امکان پذیری استخراج مکانیزه ناحیه پروده و اجرای عملیات فاز یک تجهیز معدن زغال سنگ پروده، نهایتاً این فاز با ظرفیت تولید سالانه ۵/۱میلیون تن زغال سنگ خام و ۷۵۰،۰۰۰ تن کنسانتره، به روش جبهه کار طولانی در پروده یک از سال ۱۳۸۶توسط شرکت زغال سنگ پروده طبس مورد بهره برداری قرار گرفت.

همزمان با اجرای طرح مذکور، بزرگترین کارخانه زغالشویی ایران نیز در جوار معدن با مساحت ۵،۶۲۰ متر مربع و با ظرفیت خوراکدهی ۳۰۰ تن بر ساعت احداث و همگام با آغاز استخراج، فرآوری زغال سنگ خام با ۲ روش واسطه سنگین و فلوتاسیون ستونی در این کارخانه عملیاتی شد.

وی ادامه داد: در سند چشم انداز توسعه کشور، صنعت فولاد به عنوان تامین کننده نیاز اولیه کلیه صنایع کشور و لازمه هر نوع فعالیت عمرانی محسوب شده است. با توجه به اینکه سنگ آهن در فرایند کوره بلند و در مجاورت کک زغال سنگ تبدیل به آهن می شود، بنابراین اهمیت جایگاه زغال سنگ به عنوان ماده اولیه موردنیاز این صنعت مادر به خوبی مشهود است. شرکت زغال سنگ پروده طبس با هدف بهره برداری از ذخایر بهشت زغال سنگ ایران، در سال ۱۳۸۶ به ثبت رسید تا به عنوان اولین بهره بردار مکانیزه زغال سنگ کشور، فعالیت خود را آغاز کند.

این شرکت در حال حاضر ۷۵% تولید منطقه ای و ۴۲% تولید ملی زغال سنگ را  به خود اختصاص داده و به تنهایی بخش عمده نیاز باتری های کک سازی کشور را تامین می‌کند. این در حالی است که با احتساب راه انداری واحدهای جدید و افزایش ظرفیت کک سازی کشور به ۳ میلیون و ۴۵۰ هزارتن، تقاضای داخلی برای تامین کنسانتره زغال سنگ موردنیاز همین واحدها به ۴ میلیون و ۸۳۰ هزارتن در سال افزایش می یابد. این ارقام به خوبی بیانگر ضرورت توسعه معدنکاری زغال سنگ در کشور، بویژه در پهنه زغالی طبس است که شرایط و توان بالقوه ای برای گسترش معدنکاری مکانیزه و افزایش ظرفیت استخراج خام و تولید کنسانتره را در اختیار دارد.

مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس تصریح کرد: این شرکت در حال حاضر دو طرح مهم را برای افزایش ظرفیت تولید در دست اقدام دارد. خرید سری دوم مجموعه تجهیزات استخراج تمام مکانیزه زغال سنگ به روش لانگوال با ارزشی بالغ بر ۹،۰۰۰ میلیارد ریال که باعث خواهد شد از توقف روند استخراج در دوره اورهال تجهیزات، جلوگیری شده و استحصال زغال سنگ خام به صورت مستمر جریان داشته باشد.

با نصب و راه اندازی این تجهیزات، سالانه ۵۲۰ هزارتن به ظرفیت استخراج زغال سنگ خام و ۲۰۸ هزارتن به تولید کنسانتره افزوده خواهد شد. پروژه دوم مربوط به اصلاح مدار تغلیظ زغال سنگ و موسوم به اسپیرال با اعتبار ۳۶۰ میلیارد ریال است که در محل کارخانه زغالشویی اجرا خواهد شد تا علاوه بر افزایش ۱۵درصدی ظرفیت خوراک دهی به کارخانه، راندمان فراوری و تولید کنسانتره زغال سنگ نیز به میزان تقریبی ۴.۵% افزایش یافته و ۶۷۵۰۰ تن محصول بیشتر تولید گردد.

شرکت زغال سنگ پروده طبس در طول حدود ۱۲ سال فعالیت معدنکاری مکانیزه، با انجام بیش از ۶۰ کیلومتر حفریات زیرزمینی و استخراج موفق ۷ کارگاه لانگوال، تا پایان سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۹.۰۰۰.۰۰۰ تن زغال خام و ۴.۰۰۰.۰۰۰ تن کنسانتره تولید کرده است.

مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس با اشاره به سیاست‌های این شرکت جهت استفاده حداکثری از توان داخلی افزود: با توجه به مشکلات ارزی و شرایط تحمیل شده به کشور و به منظور جلوگیری از توقف فعالیت‌های معدنی و کارخانه فرآوری زغال سنگ از اواخر سال ۱۳۸۹ با تشکیل کارگروه مهندسی معکوس، فرآیند بومی سازی قطعات مصرفی و یدکی تجهیزات و در برخی موارد کل تجهیز مورد نیاز با مشارکت شرکت های توانمند سازنده داخلی آغاز شد که تا کنون حدود ۱۴۰۰ قلم تجهیزاتی در بخش های نگهداری معدن، سیستم تهویه و آبکشی، ماشین آلات حفاری معدن و سیستم ها و تجهیزات فرآوری زغال سنگ مهندسی معکوس شده اند.

شایان ذکر است که اخذ گواهینامه‌های ISO۹۰۰۱:۲۰۱۵ مدیریت کیفیت، ISO۱۴۰۰۱:۲۰۱۵ محیط زیست، ISO۴۵۰۰۱:۲۰۱۸ ایمنی، بهداشت و محیط زیست و ISO۳۱۰۰۰:۲۰۱۸ مدیریت ریسک، بهره بردار نمونه معادن زیرزمین کشور سال۱۳۹۱،  نشان دو ستاره تلاش گران ارزیابی بهره وری سال ۱۳۹۶، کارآفرین نمونه سال ۱۳۸۹، واحد برتر HSE سال ۱۳۸۷، واحد نمونه صنایع و معادن یزد سال ۱۳۸۷، واحد نمونه معدنی کشور در سال ۱۳۹۳، کارفرمای برتر استانی سال ۹۶ در بحث تأمین اجتماعی، واحد برتر فرهنگی و ورزشی استان در چهار دوره متوالی، بهره بردار نمونه معدنی سال ۱۳۸۵، صنعت سبز کشوری سال ۱۳۹۶ و صنعت سبز استان سال ۱۳۹۷ و بزرگترین تولیدکننده زغال سنگ در شش سال متوالی (۱۳۹۸-۱۳۹۳) بخشی از افتخارات این شرکت در عمر کوتاه فعالیت خود می باشد.

حفظ جایگاه نخست تولید زغال سنگ کشور با مدیریت ریسک‌های عملیاتی در تمام فرآیندها جهت تولید پایدار و مستمر، حفظ و توسعه بازارهای هدف داخلی و خارجی، حفظ و بهبود مستمر کیفیت محصول تولیدی، حفظ و ارتقاء سطح ایمنی و بهداشت شغلی کارکنان و مسائل زیست محیطی، حفظ و ارتقاء سطح رضایتمندی ذینفعان داخلی و خارجی، بهینه کردن سود شرکت و ارتقا ارزش ذاتی سهام و ارتقاء سطح فنی و دانش منابع انسانی از جمله اهداف شرکت زغال سنگ پروده طبس به شمار می آید.

عناوین برگزیده