تاریخ: ۱۶ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۵:۴۳
بازدید: ۱۸۷
کد خبر: ۱۵۳۴۵۵
سرویس خبر : آهن و فولاد

مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد جایگاه اول ارز آوری در فارس

می متالز - رئیس سازمان صمت استان فارس گفت: مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد با صادرات ۲۶۰ میلیون دلار جایگاه اول ارز آوری در استان فارس را به خود اختصاص داده است.
مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد جایگاه اول ارز آوری در فارس

به گزارش می متالز، حمیدرضا ایزدی در بازدید از شرکت ذوب آهن پاسارگاد با بیان این که مجتمع صنعتی ذوب آهن پاسارگاد بزرگترین واحد بخش خصوصی فولاد کشور است که با سرمایه گذاری بخش خصوصی افتتاح شده، گفت: جایگاه اول ارز آوری در استان فارس با صادرات ۲۶۰میلیون دلار در بهره برداری از این مجتمع صنعتی محقق شده است.

او با اشاره به این که شاهد افزایش تولید و احداث فاز‌های توسعه‌ای آهن اسفنجی و گندله آهن در این مجتمع صنعتی هستیم، افزود: در حال حاضر ظرفیت تولید شمش فولاد‌های آلیاژی با ظرفیت یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن، آهن اسفنجی با ظرفیت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن و گندله آهن سه میلیون و ۴۰۰ هزار تن است که درصورت تامین سنگ آهن، به دوبرابر ظرفیت افزایش خواهد یافت.

رئیس سازمان صمت فارس گفت: از آنجایی که سیاست کلان اقتصادی در سال جهش تولید اشتغالزایی است، تولید محصولات کلاف آلیاژی با ایجاد ارزش افزوده بیشتر، تقویت صنایع پایین دستی، اشتغالزایی و درآمدزایی از اهداف اصلی توسعه در این شرکت است.

ایزدی بیان کرد: این شرکت در استان فارس در شهرستان کوار در سال ۱۳۹۲ با اشتغال مستقیم ۱۲۰۰ نفر به طور مستقیم راه اندازی شد و به بهره برداری رسید.

او اظهار داشت: در راستای تکمیل زنجیره تولید و ایجاد ارزش افزوده بیشتر ۲ طرح شامل آهن اسفنجی، گندله آهن با سرمایه گذاری بالغ بر ۵۱۰۰۰ میلیارد ریال در تیرماه سال جاری به طور رسمی افتتاح و به بهره برداری رسید و در حال حاضر طرح توسعه تولیدات نورد و کلاف فولاد‌های آلیاژی نیز در دست احداث است.

فرصت اشتغال برای حدود سه هزار نفر به طور مستقیم

رئیس سازمان صمت فارس به اشتغالزایی چشمگیر در شرکت ذوب آهن پاسارگاد اشاره و بیان کرد: هم اکنون حدود سه هزار نفر به طور مستقیم و بالای ۱۰ هزار نفر به صورت غیرمستقیم در این شرکت فعالیت دارند.

ایزدی با بیان این که کاربرد محصولات تولیدی در تکمیل صنایع پایین دستی مثل فولادسازی، صنایع ساختمانی، الکترود فنرسازی و دیگر محصولات است، گفت: به طور کلی جهت ایجاد و توسعه فعالیت‌های این شرکت از سال ۹۲ تاکنون ۸۶۰۰۰میلیارد ریال سرمایه گذاری صورت گرفته است.

او در توضیحات بیشتر ادامه داد: در فاز چهارم طرح توسعه جهت تولید انواع نورد و کلاف فولاد‌های آلیاژی با ظرفیت تولید سالیانه یک میلیون تن است که با سرمایه گذاری بالغ بر ۲۱۰۰۰ میلیارد ریال و اشتغال ۸۷۰ نفر عملیات اجرایی در حال انجام است.

قاضی زاده، نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی نیز در این بازدید ضمن قدردانی از تلاش و زحمات مجموعه اقتصادی استان در توسعه بخش صنعت این استان گفت: این مجتمع صنعتی بزرگترین مجتمع فولادسازی" بخش خصوصی"‌در کشور محسوب می‌شود که خوشبختانه سرعت زیادی در ساخت و توسعه مجتمع صنعتی شرکت ذوب آهن اتفاق افتاده است.‌ای کاش می‌توانستیم صنایع کل کشور را بدین شکل مدیریت کنیم.

او با اشاره به برخی مشکلات پیش رو افزود: تامین خوراک و مواد اولیه به عهده دولت است و متاسفانه به دلیل بروکراسی طولانی که در آن وجود دارد، چه بسا که اگر از بخش خصوصی نشات می‌گرفت، مشکلی وجود نداشت چراکه بازار دارای شرایط خاصی است.

قاضی زاده به رایزنی‌های انجام شده جهت توسعه کمی و کیفی محصولات بیان کرد:با توجه به این بازدید و گفتگو با مسوولان در سازمان صمت فارس نتایج خوبی حاصل خواهد شد و امید بر این است که بعد از تولید شمش، فولاد‌های آلیاژی، ورق و دیگر محصولات نیز در دستور کار قرار گیرد.

عناوین برگزیده