تاریخ: ۱۵ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۰۶
بازدید: ۲۰۴
کد خبر: ۱۵۳۵۱۰
سرویس خبر : آهن و فولاد

مشوق های صادراتی در انتهای زنجیره فولاد قرار می گیرد

ممی متالز - نائب رئیس دوم کمیسیون صنایع مجلس می گوید یکی از اهداف طرح تامین زنجیره فولاد این است که مشوق های صادراتی در انتهای زنجیره فولاد قرار بگیرد. منطقی نیست که منابع موجود در معادن با معافیت مالیاتی صادر شوند اما کشورهای دیگر از آن بهره بگیرند. در همه کشورها تعرفه صادرات شمش فولادی صفر در نظر گرفته می شود تا شمش وارد شودو با آن بتوانند ارزش افزوده ایجاد کرده و اشتغالزایی انجام شود.
مشوق های صادراتی در انتهای زنجیره فولاد قرار می گیرد

به گزارش می متالز، علی جدی در گفت گویی با بیان اینکه طرح زنجیره فولاد در دستور کار کمیسیون صنایع قرار گرفت و گزارش کمیسیون در این زمینه نهایی و به صحن علنی مجلس برای تصویب ارایه شده است، گفت: «یکی از اهداف این طرح این است که مشوق های صادراتی در انتهای زنجیره فولاد قرار بگیرد. منطقی نیست که منابع موجود در معادن با معافیت مالیاتی صادر شوند اما کشورهای دیگر از آن بهره بگیرند. در همه کشورها تعرفه صادرات شمش فولادی صفر در نظر گرفته می شود تا شمش وارد شود و با آن بتوانند ارزش افزوده ایجاد کرده و اشتغالزایی انجام شود.»

وی با بیان اینکه صنایع پائین دستی نیاز زیادی به شمش فولادی دارند، اظهار کرد: «مشوق صادراتی باید به انتهای زنجیره منتقل شود و زنجیره کامل شود تا بتواند ارزش افزوده بیشتری برای این بخش مهم صنعتی کشور به همراه داشته باشد.»

نائب رئیس دوم کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: «فولاد باید ابتدا در بورس عرضه شود و در صورت داشتن مازاد برای صادرات آن اقدام شود.»

وی افزود: «اکنون مصرف فولاد دو برابر عرضه است. شیوه نامه ای در وزارت اقتصاد مصوب و توسط معاون اول رئیس جمهوری ابلاغ شد که موجب می شود فولاد در بورس عرضه شود.البته طرح نمایندگان با عنوان طرح زنجیره تامین فولاد اشتراکات و تفاوت هایی با شیوه نامه ابلاغی از سوی وزارت امور اقتصادی و دارایی دارد اما در نهایت موجب شفافیت عرضه فولاد در بورس خواهد شد.»

گفتنی است براساس طرح تامین زنجیره فولاد که اکنون برای تصویب نهایی در دستور کار صحنی علنی مجلس قرار گرفته است کلیه محصولات زنجیره فولاد با رعایت مفاد بند ج ماده ۳۶ قانون احکام دائمی کشور مصوب سال ۱۰/ ۱۱/ ۱۳۹۵، برای فروش داخلی ملزم به عرضه و فروش در بورس هستند. معامله محصولات فوق در خارج از بورس ممنوع بوده و در حکم خارج از شبکه است.

براساس تبصره ماده یک این طرح در معاملات محصولات زنجیره فولاد شامل سنگ آهن، کنستانتره، گندله، آهن اسفنجی،فولاد خام و ورق های فولادی، سازمان بورس کالای ایران موظف است به کارخانه های تولید دارای کد بهین یاب و بر اساس سهمیه مندرج در سامانه بهین اجازه ثبت سفارش و خرید بدهد. فروش مواد اولیه و محصولات خریداری از بورس کالا توسط خریداران ممنوع است و متخلفان به دلیل اخلال در بازار جهت رسیدگی به دستگاه قضایی معرفی می شوند.

براساس تبصره 2 ماده یک این طرح وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است برای کلیه محصولات زنجیره ارزش فولاد که در بورس کالا عرضه می شوند، کف و سقف قیمتی تعیین کند. کف و سقف قیمتی تعیین شده به صورت ضرایبی از قیمت های جهانی بوده و هر ۶ ماه یکبار قابل تغییر و تجدید نظر خواهد بود.

براساس این طرح صادرات کلیه محصولات حلقه های مختلف زنجیره ارزش فولاد صرفاً پس از عرضه هفتگی توسط تولیدکنندگان در بورس کالا و به میزان مازاد عرضه ثبت شده در بورس کالا مجاز است.

در صورت تخصیص صادرات به تولید کننده به میزان مازاد عرضه در بورس کالا، حداکثر زمان مجاز صادرات کالا از سوی تولیدکننده برای آن محموله ۴ هفته خواهد بود و پس از این مدت مجوز صادراتی محموله مذکور از بین می رود.

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده