به گزارش می متالز، صنایع بورسی نیز عملکرد مشابهی را رقم زدند. جایی که به دنبال سیاستهای نادرست خارج از بازار سرمایه، شاخص های سهام نیز روندی نزولی در پیش گرفتند و شاهد خروج نقدینگی خرد از گردونه معاملات سهام بودیم. به این ترتیب در هفته منتهی به ۱۷ دی ماه، از ۳۸ صنعت فعال بورسی، میانگین قیمت ها در ۴۷ گروه صعودی بود و در ۳۱ صنعت بازار سهام شاهد افت شاخص بودیم.
در این میان گروه محصولات چرمی با تک نماد «وملی» بیشترین افت هفتگی به میزان ۱۴.۶ درصد را تجربه کرد. پس از آن کاغذی ها بودند که با کاهش ۱۱.۹ درصدی میانگین قیمت سهام زیرمجموعه خود در مقیاس هفته مواجه شدند. گروه حمل و نقل نیز شرایط مشابهی را تجربه کرد و با ریزش ۱۱.۱ درصدی، در میان صنایع بورسی با بیشترین افت هفتگی قرار گرفت. در آنسوی بازار این گروه تک سهم محصولات چوبی بود که خلاف روند کلی سهام حرکت کرد و با رشد ۲۲.۵ درصدی صدرنشین جدول بازدهی هفتگی صنایع بورسی شد. نماد معاملاتی شرکت فیبر ایران، در تمام روزهای کاری هفته گذشته با اقبال سهامداران به صف خرید رفت و در مجموع توانست یک هفته تماما سبز را پشت سر بگذارد. دومی گروه مثبت بورس تهران در هفته منتهی به ۱۷ دی ماه اما صنعت کاشی و سرامیک بود. صنعت شگفتیسازی که نه تنها در دوره ۴ ماهه اصلاح نماگرهای بورسی، تن به ریزش نداد بلکه در هفتههای اخیر نیز در کانون توجه بورس بازان قرار داشته است. این صنعت هفته گذشته شاهد رشد ۷ درصدی میانگین قیمت زیرمجموعه های خود بود.
فولاد، گروه پرحاشیه هفته گذشته بورس تهران بود. در ادامه مصوبه روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی که خبر از مشمولیت مالیاتی درآمدهای حاصل از صادرات مواد معدنی، فلزی، غیرفلزی، نفت، گاز و پتروشیمی خام و نیمه خام داد، روز سه شنبه وزیر صنعت، معدن و تجارت تصمیم گرفت تا ۱۰ درصد دیگر از قیمت پایه فولاد بکاهد. در شیوهنامه پیشین مدیریت بازار فولاد، قیمتهای پایه برای عرضه محصولات فولادی در بورس کالا ۸۰درصد بهای فوب منطقه CIS تعیین شده بود. همین رقم نیز با انتقادات بسیاری مواجه شده بود. داریوش اسماعیلی، معاون امور معادن و صنایع معدنی در نامهای خطاب به حامد سلطانینژاد، مدیر عامل شرکت بورس کالای ایران با اشاره به جلسه ۱۵ دی قرارگاه جهش تولید به ریاست رزمحسینی، وزیر صمت تأکید کرد که لازم است از روز سهشنبه ۱۶ دی ماه، قیمت پایه معاملات محصولات فولادی جدول پیوست شیوهنامه ساماندهی عرضه و تقاضا زنجیره صنعت فولاد بر مبنای ۷۰ درصد CIS لحاظ شود. اما بورس کالا در پاسخی قاطعانه، این درخواست را رد کرد و تصمیم گیری در این خصوص را به شورای عالی بورس محول کرد. در این میان اغلب سیاستگذاران بورسی نیز واکنش نشان دادند و علنا اعلام کردند در بورس جایی برای قیمت گذاری دستوری وجود ندارد. پس از این تحریم داخلی، شامگاه سهشنبه خبر رسید که وزارت دارایی آمریکا ۱۶ شرکت مرتبط با صنایع فولاد ایران را تحریم کرده است که البته با توجه به پیشخور شدن و لحاظ شدن این ریسک در صورتهای مالی شرکتها انتظار میرود چندان اثری بر فولادیها نداشته باشد. در مجموع گروه فلزات اساسی پس از هفته ناخوشایند، معاملات خود را با افت ۸.۵ درصدی به پایان رساند.