به گزارش می متالز، مس بریلیم ترکیبی منحصربهفرد از قدرت، سختی و مقاومت در برابر خوردگی است. یکی از ویژگیهای مهم این آلیاژ این است که مس بریلیم را میتوان با یک فرآیند ساده گرم کردن، نرم و با یک فرآیند سرد کردن، به فلزی سخت تبدیل کرد. آلیاژهای مس بریلیم سختترین و قویترین آلیاژهای مس هستند و میتوانند تا 1400 مگاپاسکال فشار را تحمل کنند. از این نظر آلیاژهای مس بریلیم با آلیاژهای فولاد با کیفیت بسیار بالا شباهت دارند.
با این حال مس بریلیم دارای ویژگیهایی است که آن را نسبت به فولاد نیز برتری میبخشد. مهمترین مزیتهای مس بریلیم نسبت به فولاد، شامل مقاومت بیشتر دربرابر خوردگی، قدرت رسانایی الکتریکی و حرارتی بالا و مقاومت کششی است و به همین دلیل از مس بریلیم برای ساخت فنرها، کابلهای فنری و دیگر مواردی که نیاز است محصول صنعتی تحت تنشها و کرنشهای مکرر دچار تغییر شکل نشود، استفاده میشود.
مس بریلیم همچنین فلز بسیار مناسبی در صنایع ریختهگری است. به طور کلی، آلیاژهای حاوی 1.7 تا 1.9 درصد بریلیم چنانچه برای دو ساعت در محدوده دمای 315 تا 350 درجه سانتیگراد قرار گیرند، خواص ایدهآل برای بیشتر مقاصد تجاری را پیدا میکنند. از سوی دیگر بریلیم جرقه نمیزند؛ بنابراین پیچگوشتی، آچار، انبردست، چاقو و دیگر ابزارآلات ساخته شده با مس بریلیم به دلیل وجود همین خاصیت ضد جرقه بودن در صنایعی که خطرات انفجار در آن بالا است، استفاده میشود.
بهطور کلی کاربردهای مس بریلیم را میتوان در چهار حوزه تقسیمبندی کرد؛ فنر و سایر تجهیزات حساس به فشار و تنش، قالبهای ریختهگری، الکترودهای جوشکاری و ابزارهای ضدجرقه. در هر کدام از این تجهیزات میزان خاصی از مس بریلیم استفاده میشود که بسته به کاربرد آن از 1.5 تا 3 درصد است. بریلیم با کبالت و نیکل نیز میتواند ترکیب شود و آلیاژهای دیگری را بسازد اما مس بریلیم یکی از محکمترین و ایدهآلترین آلیاژهای صنعتی است.
مس بریلیم در کنار خواص منحصربهفرد خود اکثر خواص مس خالص را نیز دارد. به همین دلیل آلیاژهای بریلیوم مس یک لایه اکسید محافظ روی سطح خود دارند که در برابر اکسیداسیون و زنگزدگی از آنها مقاومت میکند. با این حال میتوان مس بریلیم را بهراحتی در معرض اکثر مایعات آلی، ازجمله محصولات نفتی، روغنهای تصفیهشده و حلالهای صنعتی قرار داد.