تاریخ: ۲۴ دی ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۵۰
بازدید: ۱۸۹
کد خبر: ۱۵۴۷۵۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

نگاهی به پرونده معین اقتصاد مقاومتی «سی‌ریز» زرند/ معدن سنگ‌آهن شاه‌کلید رونق منطقه

می متالز - سال 96 پای جهاد نصر به عنوان معین اقتصاد مقاومتی ‌سی‌ریز از توابع شهرستان زرند باز شد و در نشست ستاد مقاومتی استان، پرونده عملکرد معین اقتصاد مقاومتی این شهر روی میز علی زینی‌وند استاندار کرمان و سایر مدیران قرار گرفت.
نگاهی به پرونده معین اقتصاد مقاومتی «سی‌ریز» زرند/ معدن سنگ‌آهن شاه‌کلید رونق منطقه

به گزارش می متالز، نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان در محل سالن شهید مرتضوی استانداری کرمان در حالی برگزار شد که پرونده عملکرد شرکت جهاد نصر به عنوان معین اقتصاد مقاومتی شهر سی‌ریز از توابع شهرستان زرند روی میز علی زینی‌وند استاندار کرمان و سایر مدیران قرار گرفت.

انتخاب معین‌های اقتصاد مقاومتی یکی از ابتکارات علیرضا رزم‌حسینی استاندار اسبق کرمان است، این معین‌ها که به‌طور معمول شرکت‌های بزرگ و جان‌دار هستند با حضور در مناطق محروم استان برای ایجاد اشتغال و رفع محرومیت‌ها گام برمی‌دارند.

هرچند حضور معین‌های اقتصاد مقاومتی در بسیاری از نقاط محروم استان کرمان تا حدودی راهگشا بوده است، اما بعضی از معین‌ها هم هنوز نتوانسته‌اند آن طور که شاید و باید گام‌های موثری را بردارند.

شرکت جهاد نصر به عنوان معین اقتصاد مقاومتی روستای سی‌ریز از توابع شهرستان زرند انتخاب شد و پای این شرکت از سال 96 به سی‌ریز باز شده است و آن طور که گزارش‌ها نشان می‌دهد اتفاقات خوبی در این روستا که حالا به شهر ارتقا یافته، صورت گرفته است هر چند تا رسیدن به نقطه ایده‌آل باید تلاش بیشتری صورت گیرد.

معین‌های اقتصادی به تعهدات‌شان پایبند باشند

صادق‌زاده فرماندار زرند در این نشست اظهار داشت: جهاد نصر به عنوان معین اقتصاد مقاومتی سی‌ریز از توابع شهرستان زرند از سال 96 آغاز به‌کار کرده است و تاکنون برای ایجاد اشتغال در رشته خیاطی گام‌هایی را برداشتند.

وی بیان کرد: 4 هزار نفر جمعیت در سی‌ریز داریم و نیاز است، جاده دسترسی به منطقه که 10 کیلومتر و دو باند طراحی شده است را احداث کنند و هم اکنون جهاد نصر بافق کارها را انجام می‌دهد و این جزو تعهدات جهاد نصر کرمان است و قرار بود زیرسازی و آسفالت انجام شود.

فرماندار زرند تصریح کرد: معین‌های اقتصادی به تعهدات‌شان پایبند باشند و تاکنون 50 درصد تعهد جهاد نصر در سی‌ریز انجام شده و 50 درصد آن هم مانده است.

معدن سنگ‌آهن شاه‌کلید رونق «سی‌ریز»

حسن‌زاده معین اقتصاد مقاومتی سی‌ریز شهرستان زرند هم در این نشست اظهار داشت: برای زیرساختارهای سی‌ریز و ایجاد اشتغال در این شهر کارهای خوبی شده است.

وی با اشاره به اینکه جهاد نصر بافق هم جزو جهاد نصر استان کرمان است، تصریح کرد: این طور نیست که این مجموعه از بیرون آمده و در سی‌ریز کار می‌کند و برای باند دوم جاده سی‌ریز نیاز داریم، قرارداد بسته شود تا مراحل قانونی برای آینده را انجام دهیم.

حسن‌زاده ادامه داد: اگر بخواهیم در سی‌ریز بحث اشتغال به طور پیگیری و انجام شود باید زیرساخت‌های معدن سنگ‌آهن انجام شود و اگر این اتفاق بیفتد سی‌یز دیگر به هیچ چیزی نیاز ندارد و از نظر اقتصادی و اشتغال مهاجرپذیر می‌شود.

شادی، اشتغال و رونق هدیه معین اقتصادی به سی‌ریزی‌ها

دبیر ستاد معین اقتصادی مقاومتی سی‌ریز هم در سخنانی اظهار داشت: سی‌ریز محل اتصال استان‌های کرمان و یزد است و نیاز داریم اقداماتی برای زیباسازی این منطقه انجام شود.

محمد جعفری ابراز داشت: روحیه شادابی، نشاط و رونق بین اهالی سی‌ریز با حضور معین اقتصاد مقاومتی ایجاد شده است و مردم در بخش‌های تولیدات و صنایع دستی ورود کرده‌اند و تا امروز علاوه بر اینکه 250 تا 300 شغل ایجاد شده است، شاهد احیای شغل‌ها هم هستیم.

وی افزود: گازرسانی به سی‌ریز، روکش آسفالت و بهسازی مسیر سی‌ریز، اصلاح شبکه‌های آب، آسفالت بخشی از معابر را انجام داده‌ایم و روستای سی‌ریز تبدیل به شهر شد و شهرداری را هم راه‌اندازی کرده‌اند.

جعفری همچنین با اشاره به برنامه‌های در دست اقدام معین اقتصاد مقاومتی سی‌ریز خاطرنشان کرد: تکمیل آسفالت خیابان‌های اصلی به حدود یک میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار نیاز است و ساختمان مرکز بهداشت سی‌ریز هم نوساز شده که 100 میلیون تومان تجهیزات باید برای آن خریداری شود.

وی با بیان اینکه برای اصلاح میدان ورودی سی‌ریز هم 100 میلیون تومان اعتبار نیاز است، تصریح کرد: نیاز هست، استاندار کرمان دستور لازم برای ایجاد بازارچه 11 هکتاری سی‌ریز را صادر کند و همچنین وام برای ایجاد اشتغال جوانان اختصاص داده شود.

دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی سی‌ریز تصریح کرد: در بخش کنستانتره معدن سی‌ریز نیاز داریم، استاندار کرمان شرایط را تسریع و تعیین‌تکلیف گاز و برق معدن انجام شود تا بتواند وارد فاز گندله و آهن اسفنجی شود زیرا در این صورت از سیار مناطق برای اشتغال به سی‌ریز می‌آیند و خام‌فروشی هم جمع می‌شود.

معین‌های اقتصاد مقاومتی به کمک دولت آمده‌اند

استاندار کرمان هم در این نشست با تشکر از اقدامات جهاد نصر در استان کرمان اظهار داشت: جهاد نصر جزو معین‌های اقتصاد مقاومتی متوسط ارزیابی شده است و باید تلاش‌های بیشتری را انجام دهد.

علی زینی‌وند همچنین دستور لازم برای پیگیری سریع ایجاد بازارچه سی‌ریز و ایجاد اشتغال در این منطقه را داد و تصریح کرد: در حالی برای ایجاد اشتغال خرد با مشکل مواجه هستیم که اعتبارات اشتغال روستایی را جذب نکرده‌اید و این در صورتی است که از وام‌های ارزان می‌توان برای اشتغال استفاده کرد و با اشتغال خرد می‌توانیم توازن در اشتغال ایجاد کنیم.

وی با اشاره به اینکه معین‌های اقتصاد مقاومتی به کمک ما آمده‌اند و کارهای خوبی انجام داده‌اند از ایجاد اشتغال توسط آنها خبر داد و یادآور شد: قدرت رقابت باید در اشتغال خرد باشد.

برای سرمایه‌گذاری که به تعهدش عمل نمی‌کند، وقت نگذارید

استاندار کرمان متذکر شد: اگر بنشینیم و بگوییم اقتصاد مقاومتی باید صورت گیرد، کاری پیش نمی‌رود و از این وضعیت به‌هیچ عنوان راضی نیستم و به مدیران اقتصادی و فرماندار تذکر می‌دهم تا مسائل را با جدیت پیگیری کنند.

زینی‌وند با تاکید بر اینکه اقدامات معین‌های اقتصادی کرمان از تعهد اجتماعی آنها هم بالاتر است، خاطرنشان کرد: به آنها تذکر نمی‌دهیم بلکه خواهش می‌کنیم که کارها را انجام دهند.

وی عنوان کرد: مخلص سرمایه‌گذار هستیم، اما سرمایه‌گذاری که به تعهدش عمل نمی‌کند، برایش وقت نگذارید.

عناوین برگزیده