به گزارش می متالز، از معدود صنایعی که طی سالهای اخیر افزایش تولید و رشد تولید داشته، صنعت فولاد بوده است.
همچنین بیشترین رشد تولید نیز توسط فولاد مبارکه اصفهان به ثبت رسیده است. با وجود افزایش حاشیه سود این صنعت، تحریمهای آمریکا و شرایط کرونا مهمترین عاملهای کاهش رشد این صنعت بوده است. اما با وجود این عوامل، صنعت فولاد به رشد خود ادامه داده است.
در همین راستا به گفتوگو با فرهاد طهماسبی، عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی پرداختیم.
مشروح این گفتوگو را در ادامه میخوانید.
طهماسبی در ابتدای بحث با اشاره به جلوگیری از قیمتگذاری دستوری و لزوم حذف این قیمتگذاری جهت ادامه جهش تولید فولاد میگوید صنعت فولاد یکی از صنایعی بوده است که با وجود شرایط کرونایی و تحریمهای آمریکا علیه این صنعت، با وجود اینکه تولید جهانی آن کاهش داشته اما در کشور ما رشد خوبی داشته است.
البته ما مخالف قیمتگذاری دستوری هستیم. قیمتگذاریهای دستوری، کنترل بازار را از دست عرضهکنندگان خارج و به دست دلالها و واسطهها میسپرد و متأسفانه فشار مضاعفی به مردم وارد میآید. طی سالهای اخیر علاوه بر افزایش تولید، انگیزه برای افزایش تولید نیز به دلیل حاشیه سود و منفعت بالا بسیار خوب بود.
طهماسبی در رابطه با پروژه «نورد گرم دو» و کارشکنیهای سیاسی در این مسئله میگوید پروژه نورد گرم دو پروژه خوبی است اما دولت باید پاسخگوی عدم پیشرفت این پروژه باشد. رزم حسینی، وزیر جدید صمت که منصوب شد، خب ادعا کرده بود که میخواهد به این سیاسیکاریها در بحث ایجاد ارزش افزوده پایان دهد اما متأسفانه در خصوص این موضوع ما هم شاهد تغییر رویکرد نبودیم.
مجلس هم قطعاً سعی میکند بهویژه کمیسیون صنایع و معادن را با تعامل متقاعد کند که دولت در زمینه ایجاد ارزش افزوده در زنجیره فولاد حرکتی داشته باشد؛ اما نهایتاً اگر بخواهد به همین روش ادامه دهد و این موضوع ادامه پیدا کند، قطعاً مجلس از وظایف نظارت، اختیارات نظارتی خود به نفع مردم استفاده میکند.»
این نماینده مجلس، در رابطه با اقدامات تصفیه پساب شهرها جهت تأمین آب موردنیاز یوتیلیتی صنایع معتقد است پروژه انتقال آب خلیجفارس در صورت وقوع اتفاق خوبی برای صنایع فولادی است. همچنین استفاده از پساب شهرهای اطراف اصفهان برای تهیه آب تصفیه شده جهت استفاده در فولاد مبارکه اقدام رو به جلویی است. این اقدام به نفع مردم است و بسیار خوب است.
طهماسبی در رابطه با عدم مشارکت اجتماعی شرکتهای بزرگ در زمینه کمکهای اجتماعی میگوید متاسفانه بسیاری از شرکتهای بزرگ در موضوع مسئولیتهای اجتماعی کار خاصی انجام نمیدهند. در برخی جاها اقداماتی کردند و بعضی جاها نه صرفاً سودجویی کردند و به فکر منافع خود بودند. بسیاری از شرکتهای فولادی با وجود کسب منفعت بالا ولی متأسفانه هیچ مسئولیت اجتماعی یا بعضاً نداشتند یا اگر داشتند، بسیار محدود بود. باید شرکتهای بزرگ به سراغ مسئولیت اجتماعی خود بروند.
یکی از مهمترین رویکردهای مسئولیت اجتماعی شرکتهای بزرگ در شرایط کرونا، تهیه اکسیژن بیمارستانهای سطح کشور است. این در حالی است که تنها تعداد بسیار اندکی از شرکتهای بزرگ کشور اکسیژن موردنیاز بیمارستانها را تهیه میکنند.
متاسفانه اکثر شرکتها و کارخانههای بزرگ استان، با وجود تولید اکسیژن از اعطای اکسیژن به ما ممانعت کردند اما شرکت فولاد مبارکه اصفهان به ما نامه زده است که برای بیمارستانهای درگیر بیماری کرونا رایگان اکسیژن تولید کند و درب بیمارستان تحویل خواهد داد اما برخی شرکتها به جای اعطای اکسیژن حاضر هستند اکسیژن مازاد را در محیط رها کنند.
طهماسبی در پایان در رابطه با آخرین مصوبات مجلس برای لایحه بودجه ۱۴۰۰ در راستای جهش تولید میگوید لایحه بودجه ۱۴۰۰ هنوز در صحن مجلس بررسی نشده و فعلاً در کمیسیون تلفیق در حال بررسی است که بحث منابع بررسی شده است.
بعد از اظهارنظر کمیسیون تلفیق، لایحه به صحن میآید. البته یکی از موضوعاتی که در کمیسیون تلفیق تصویب شده، کاهش مالیات تولید است. هزینههای تولید هم به مراتب کم میشود؛ البته در عرضه محصولات به بازار هم ما باید شاهد کاهش قیمت باشیم. قطعاً مجلس موافق کم کردن هزینههای تولید جهت تحقق جهش تولید است به شرطی که این موضوع مستمسکی برای سوءاستفاده افراد خاص نباشد.