به گزارش می متالز، حسین حسینزاده با اشاره به سفر دو روزه جمعی از نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی به جزیره خارک، گفت: حدود 90درصد از نفت صادراتی از پایانههای جزیره خارک صادر میشود لذا جزیره خارک بسیار استراتژیک است و زمان جنگ نیز بارها مورد حمله قرار گرفت، اعضای کمیسیون به این جزیره سفر کرده و از پایانههای نفتی و اسکلههایی که نفت بارگیری میکنند و تاسیسات پالایشگاهها و پتروشیمیها بازدید کردیم، همچنین با مدیران آنها نشست داشتیم.
نماینده مردم لارستان و خنج و گراش و اوز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمایندگان در ادامه از سکوی فروزان به عنوان یکی از سکوهای حفاری و تولیدی و جزو شرکت فلات قاره بازدید کردند، افزود: با توجه به افزایش تولید شرکت فلات قاره، فاز جدیدی از این پالایشگاه در جریان این سفر افتتاح شد.
وی ادامه داد: فلات قاره یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدی و فراساحلی است و بازوی بسیار توانمندی برای شرکت ملی و وزرات نفت به شمار میآید، همچنین میدان فروزان با عربستان مشترک است لذا در جریان این سفر نقاط ضعف و قوت این مجموعهها را باهدف تسهیل شرایط برای آنها قرار گرفتیم.
حسین زاده اضافه کرد: همچنین در ادامه این سفر از نیروگاه 1000 مگاواتی انرژی اتمی شهرستان بوشهر را بازدید کرده و نواقص و مشکلات آنها احصاء کردیم و با مسئولان این نیروگاه نشست داشتیم.
این نماینده مجلس با اشاره به دیدار با امام جمعه بوشهر، از تشکیل دو کمیته جهت بررسی مشکلات پالایشگاههای جزیر خارک و نیروگاه 1000 مگاواتی انرژی اتمی شهرستان بوشهر خبر داد.
وی به نقاط ضعف و قوت جزیره خارک در حوزه نفتی و گازی اشاره کرد و گفت: نقطه قوت جزیره خارک این است که پایانهها فلات قاره و پتروشیمی یک جا متمرکز هستند و به آب و کشتی دسترسی آسان دارد اما مسائل و مشکلات مالی موجب به عقب افتادن تکمیل و توسعه پروژهها شده است لذا مقرر شد؛ مجلس بودجه این مجتمعها را در لایحه بودجه 1400 مورد توجه قرار داده و مشکلات مالی آنها در قالب تهاتر با شخص ثالث یا قرارگاهها یا شرکتهای خارجی را کاهش دهیم.