تاریخ: ۰۲ تير ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۵۴
بازدید: ۱۶۰
کد خبر: ۱۵۵۳۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

چین و اتحادیه اروپا با یک جانبه گرایی اقتصادی مقابله می کنند

می متالز - هفتمین دور از گفت و گوهای بلند پایه اقتصادی و تجاری چین و اروپا که بلند پایه ترین ساختار مذاکراتی اقتصادی آنهاست در پکن برگزار می شود.
چین و اتحادیه اروپا با یک جانبه گرایی اقتصادی مقابله می کنند

به گزارش می متالز، ریاست گفت و گوهای بلندپایه چین و اروپا را که از روز دوشنبه شروع می شود ‘لیو خه’ معاون نخست وزیر چین و ‘یورکی کایتانین’ معاون کمیسیون اروپا برعهده دارند.

این ساختار از سال ۲۰۰۷ میلادی اجرایی شده است و در جریان آن طرفین در باره بسیاری از مسایل مورد علاقه از جمله اختلافات تجاری رایزنی می کنند.

وزارت بازرگانی چین در بیانیه ای آورده است در دور جدید گفت و گوها طرفین درباره تجارت و سرمایه گذاری، مقابله با یکجانبه گرایی اقتصادی، حاکمیت اقتصاد در جهان، ابداع و نوآوری و راه های گسترش مناسبات تجاری بحث و تبادل نظر خواهند کرد.

‘گائو فونگ’ سخنگوی وزارت بازرگانی چین می گوید با نظر داشت رشد یکجانبه گرایی تجاری در جهان، چین و اروپا باید دست در دست یکدیگر با این پدیده آزار دهنده مقابله کنند.

چین و اتحادیه اروپا شرکای بزرگ تجاری هستند و اگرچه در زمینه تغییرات ارزشی ارز و یا مازاد تولید فولاد چین، اختلافاتی دارند اما نمی خواهند این اختلافات باعث کاهش سطح روابط شود بخصوص زمانی که آمریکا مساله جهانی شدن را زیر سوال می برد، انتظار می رود که این دو طرف موضوعات جهانی را با همکاری قوی تری پیگیری کنند.

مسایل مختلفی وجود دارد که طرفین قصد دارند روی آنها کار کنند که از جمله می توان به برنامه توسعه هزاره تا سال ۲۰۳۰ میلادی اشاره کرد و اینکه طرفین می خواهند روی پیشبرد توافقنامه تحولات اقلیمی پاریس مشارکت نزدیک داشته باشند.

تجارت، سرمایه گذاری، تبادلات میان نیروی انسانی، ابداعات، تحولات اقلیمی، جهانی شدن و همکاری در سازمان تجارت جهانی همگی از قلمروهایی است که چین و اروپا روی آن کار می کنند.

البته چین نیز انتقادهایی از اروپا دارد بخصوص اینکه اروپا بر اساس برخی ملاحظات اقتصادی از ورود کالاهای چینی بخصوص تولیدات فولادی به اروپا جلوگیری می کند و یا تعرفه های سنگینی بر روی برخی کالاهای چینی در نظر می گیرد.

در نشست هایی که قبل از این طرفین در پکن برگزار کرده اند یکی از مسایل مطرح شده همین موضوع بود و چین این اقدامات را مصداق حمایت گرایی تجاری یکجانبه دانسته و از اروپا خواسته است به قوانین سازمان تجارت جهانی پایبند باشد.

منبع: چیلان
عناوین برگزیده