تاریخ: ۰۱ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۱۴
بازدید: ۱۵۴
کد خبر: ۱۵۶۲۰۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

تولید سالانه ۶ میلیون تن سیمان در استان بوشهر

می متالز - سه کارخانه سالانه ۶ میلیون تن سیمان در استان بوشهر تولید می کنند و استاندار استان معتقد است که تامین سیمان مورد نیاز این استان باید در اولویت کارخانه‎های تولیدی باشد و تا زمان نیاز داخل صادرات سیمان معنی و مفهومی ندارد.
تولید سالانه ۶ میلیون تن سیمان در استان بوشهر

به گزارش می متالز، در ماه‌های شهریور و مهر امسال نیز به دلیل انجام تعمیرات اساسی سالانه کارخانه سیمان دشتستان و اختصاص بخش عمده تولید ۲ کارخانه دیگر ساروج کنگان و مند دشتی به صادرات، مشکل کمبود و گرانی سیمان در استان بوشهر بوجود آمد که با اتمام تعمیرات کارخانه دشتستان و آغاز تولید آن، همچنین دستور استاندار بوشهر مبنی بر اولویت و ترجیح تامین سیمان مورد نیاز این استان بر صادرات آن، این مشکل برطرف شد.

اما اکنون در دی ماه جاری نیز مشکل کمبود و گرانی سیمان در استان بوشهر دوباره تکرار شده که بازهم علت آن توقف تولید سیمان در کارخانه دشتستان به دلیل کمبود برق و گرانی سوخت مازوت عنوان شده‌است.

این وضعیت باعث شده تا واحدهای تولیدکننده بتن آماده و مجریان و پیمانکاران پروژه‎های عمرانی و ساخت و سازهای مسکونی در حالی که در آستانه دهه مبارک فجر هستیم و به روزهای پایانی سال نزدیک می‌شویم برای ادامه و تکمیل کارها با مشکل جدی روبرو شوند.

در مراجعه حضوری خبرنگار ایرنا به چند واحد عرضه کننده مصالح ساختمانی، سیمانی وجود نداشت. مسوول یکی از واحدهای تولید کننده بتن آماده می‎گوید: در نبود سیمان فعالیت این مرکز تعطیل شده و به ناچار باید کارگران واحد خود را به مرخصی اجباری بفرستم.

قیمت هر کیسه سیمان در بوشهر به ۳۲ هزارتومان افزایش یافت

یک شهروند بوشهری گفت: برای تامین سیمان موردنیاز ساخت و ساز ساختمان مسکونی‌ام هر کیسه سیمان ۲۴ هزارتومانی را ۳۲ هزارتومان خریداری کردم با توجه به نیاز واحد مسکونی در دست ساخت ناگزیر به خرید با قیمت بالا شدم.

مهرزاد مهیمنی با اشاره به اینکه سیمان خریداری شده تولید یکی از استان‌های همجوار است، اظهار داشت: پس از آن با توجه به نیاز مجدد و مراجعه به چند بنگاه مصالح ساختمانی سیمان کمیاب شده و برای خرید وجود ندارد.

مسوول واحد تولید کننده بتن آماده در استان بوشهر گفت: سیمان برای فعالیت این واحدها به عنوان نبض تپنده است و در هر نوبت که سیمان نایاب می‌شود، فعالیت واحد به طور کامل مختل و در مرحله تعطیلی قرار می‌گیرد.

علی بور بور افزود: این واحد تولید بتن سفارش‌‏هایی نیز از سازندگان مسکن داشته که اکنون با نبود سیمان قادر به ایفای تعهد خود نیست.

وی اظهار داشت: از طرفی کارگران نیز به دلیل قرارگیری در معرض مرخصی اجباری تهدید به تجمع مقابل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردند.

روند تولید سیمان کارخانه مند دشتی عادی است

با این حال مدیر فروش شرکت سیمان مند دشتی از روند عادی تولید این واحد گفته و براین باور است که ظرفیت خروجی این کارخانه کاهشی نداشته است.

خسروی افزود: این روند عادی تولید در حالی تداوم پیدا کرده که به نسبت چند هفته گذشته شرکت با محدودیت‌‏های در زمینه تامین برق نیز مواجه است.

وی اظهار داشت: کارخانه سیمان مند خورموج اکنون روزانه ۲ هزار تن سیمان تحویل بازار داخلی می‌دهد که شامل نیازهای مردمی، پروژه‎‏های سیمان‌بر و شرکت‎های تولید بتن است.

خسروی در ارتباط با تعطیلی واحدهای تولید بتن نیز اظهار داشت: نیاز این مراکز زیاد است و یک کارخانه به تنهایی پاسخگوی نیاز آنها نیست.

وی ادامه داد: براساس نامه‎ای که از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر به کارخانه ابلاغ شد، متقاضیان مردمی سیمان در اولویت قرار گرفتند.

خسروی افزود: کارخانه سیمان مند دشتی اکنون نیاز شهرستان‎های دشتی، تنگستان و حتی قسمت‎هایی از بوشهر و دیر را نیز تامین می‎کند.

آیا کمبود برق مانع تولید سیمان در کارخانه دشتستان است؟

مدیرعامل کارخانه سیمان دشتستان اظهار داشت: محدودیت برق این کارخانه باعث شده تا طی چند روز گذشته تنها تولید کلینکر در این واحد صورت گیرد.

علی بیگی افزود: برای روشن شدن کوره سیمان مصرف برق کارخانه به ۱۹ مگاوات می‎‏رسد، این درحالی است که اکنون ظرفیت تامین برق این کارخانه تنها هشت مگاوات است.

وی اظهار داشت: پیش بینی شده از اول بهمن ماه ساز و کاری فراهم شود تا در کنار کلینکر سیمان نیز تولید شود و نابسامانی بازار آن به حداقل برسد.

بیگی اظهار داشت: اکنون مازوت موردنیاز فعالیت کارخانه از اصفهان تامین می‎شود که هزینه هر تن آن ۳۰۰ هزار تومان و با احتساب هزینه حمل به ۶۷۰ هزار تومان افزایش می‎یابد و با این شرایط هزینه تولید کارخانه نیز به میزان چشمگیری افزایش یافته که امیدواریم بزودی با تامین برق واحد این مشکل نیز برطرف شود.
 

یکی از تولیدکنندگان بتن استان بوشهر نیز اظهار داشت: به نظر می‎رسد مشکل کمبود برق برخی از واحدهای تولید سیمان تنها بهانه‌ای برای اختلال در روند تامین نیاز سیمان این استان باشد زیرا صادرات کلینکر آنها به صورت مستمر در حال انجام است.

مجید عالی پور افزود: از طرفی نیز به نظر می‏‌رسد با نزدیک شدن به پایان سال مالی برخی از شرکت‏‌های تولید سیمان صادرات کلینکر را در اولویت قرار دادند تا از این طریق با کسب سودی بیشتر برای ارائه گزارشی آبرومند به مجمع، صورت سود و زیان مطلوبی را تهیه کنند.

وی ادامه داد: با توجه به ضرورت وجود سیمان انتظار می‎رود ساز و کاری فراهم شود تا یک بار برای همیشه تکلیف کارخانه‎های تولید سیمان و متقاضیان مشخص شود تا هر چند وقتی یکبار شاهد اختلال‎ در روند تامین سیمان نباشیم.

عالی پور افزود: در سالی که به نام "جهش تولید" نام‎گذاری شده به دلیل کمبود سیمان این مهم برای تولیدکنندگان بتن استان بوشهر هیچ‎گاه رنگ واقعیت به خود نگرفته است.

وی بیان کرد: برای تحقق رهنمودهای رهبر معظم انقلاب هم که شده امیدواریم یک بار برای همیشه نگرانی از کمبود سیمان از استان رخت بربندد و شاهد پویایی و فعالیت مستمر واحدهای تولیدی نیازمند سیمان باشیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: سه کارخانه تولید کننده سیمان به نام دشتستان، مند دشتی و ساروج کنگان با ظرفیت تولید سالانه ۶ میلیون تن سیمان و کلینکر در این استان در حال فعالیت هستند.

سید حسین حسینی افزود: ایجاد  کارخانه سیمان ساروج با نگاه صادراتی بوده و حدود ۷۰ درصد تولیدات آن کارخانه بصورت کلینگر است و صادر می‎شود و مابقی ت نیز سیمان خاکستری تیپ ۲ است که بین پروژه‌های مستقر در منطقه پارس جنوبی و یا برخی از عاملان شهرستان‌های کنگان، دیر و عسلویه توزیع می‌شود. 

وی ادامه داد: با توجه به میزان تولید ۲ کارخانه دیگر به عبارتی مند دشتی و سیمان دشتستان  تامین نیاز داخلی استان بوشهر در شرایط عادی امکان پذیر است.

حسینی ادامه داد: شرکت بین المللی سیمان ساروج از یازدهم دی ماه اقدام به تعطیلی کارخانه برای انجام تعمیرات اساسی کرد و از طرفی رونق ساخت و ساز در استان بوشهر به دلیل مساعد بودن شرایط آب و هوایی، افزایش قیمت محصولات فولادی در کشور و گرایش مردم به ساخت سازه‌های بتنی به جای اسکلت فلزی، شتاب سرمایه‌گذاران این بخش برای تسریع در تکمیل و عرضه واحدهای در دست احداث به متقاضیان و تورم حاکم بر همه بازارهای کالایی کشور و برخی از سایر عوامل غیرمرتبط با صنعت باعث تشدید تقاضا در بخش مصالح ساختمانی از جمله سیمان شد.

نبود سوخت منجر به کاهش تولید سیمان در استان بوشهر شد

 حسینی ادامه داد: همچنین با آغاز فصل سرما و افزایش مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی کارخانه‌های تولید سیمان نسبت به جایگزینی و تغییر سوخت مصرفی اثدام می‌کنند که با توجه به محدویت ایجاد شده در مصرف گاز و وجود مشکلات در تامین سوخت مازوت نظیر طولانی بودن زمان تحویل، نبود تناسب بین سوخت مورد نیاز با میزان  سوخت تحویلی و ضعیف بودن سیستم حمل ونقل و همچنین اخطارهای پی در پی شرکت توانیر برای به حداقل رساندن  مصرف برق در کارخانه‌های استان از جمله عوامل مهم در کاهش تولید سیمان در استان بوشهر است.

وی افزود: در این ارتباط مسائل و مشکلات تامین سیمان مورد نیاز استان بوشهر به دبیرخانه تنظیم بازار کشو  برای تصمیم‌گیری منعکس شده‌است.

استقرار بازرس مقیم در کارخانه‌های سیمان استان بوشهر

حسینی ادامه اد: همچنین به کارخانه‌های تولید سیمان نیز اعلام شده که نسبت به تامین نیازبازار داخلی اقدام و از طرفی فروش‌های عمده متوقف و سیمان بصورت مستقیم به واحدهای عرضه کننده ارائه کنند.

وی اظهار داشت: همچنین نسبت به استقرار بازرس مقیم در کارخانه‌های تولید سیمان در باره تحویل سیمان به عوامل توزیع و اعلام فهرست دریافت کنندگان سیمان برای اعمال نظارت بر عرضه و قیمت مصوب در سطح بازار اقدام شده‌است.

تامین نیاز سیمان استان بوشهر بر صادرات اولویت دارد

استاندار بوشهر نیز پیش از این پیرامون کمبود سیمان در استان بوشهر گفته بود: تامین سیمان موردنیاز این استان باید در اولویت کارخانه‎های تولیدی این استان باشد و تا زمان نیاز داخل صادرات سیمان معنی و مفهومی ندارد.

عبدالکریم گراوند افزود: در سالی که به نام جهش تولید مزین شده کمبود سیمان در استان بوشهر که به عنوان مواد اولیه بسیاری از واحدهای تولیدی و پروژه‏‌ها است، معنی ندارد و این موضوع با فوریت و تا حصول نتیجه مطلوب پیگیری می‎شود.

عناوین برگزیده