به گزارش می متالز، مدیرعامل کارخانه سیمان قاین در این رابطه گفت: سال گذشته که مدیرعامل شستا در محل شرکت سیمان قائن حضور یافت به توافقات خوبی دست یافتیم و طرح توجیهی سیمان تأمین به این شرکت ارائه شد، با این حال هنوز به مرحلهٔ سرمایهگذاری نرسیدهایم.
به گفتهٔ علیرضا اکبریمطلق ظرفیت تولید کلینکر این شرکت در سال به بیش از ۷۸۰ هزار تن میرسد. تولید سیمان قاین نیز سالانه از ۸۱۲ هزار تن عبور میکند که حدود ۵۵ درصد از آن صادر میشود.
وی افزود: صادرات کلینکر بسیار جزئی است؛ به طوریکه شاید از ابتدای سال تا کنون تنها ۱۰ هزار تن صادرات کلینکر صورت گرفته است.
وی ادامه داد: ظرفیت اسمی تولید کلینکر همان ۷۸۰ هزار تن است و به همان مقدار هم تولید میشود.
اکبریمطلق به ظرفیتهای بازار هم اشاره و عنوان کرد: بازار سیمان به نحوی است که دیگر کشش ندارد. شاید قبلاً ما رقیبی نداشتیم، اما اکنون ۱۲ کارخانه سیمان با یکدیگر رقابت میکنند.
مدیرعامل سیمان قاین در بیان مشکلات اساسی این شرکت توضیح داد: امسال برای اولین بار در ۲۷ سال اخیر دچار محدودیت برق شدهایم. چنانکه طی ۱۰ روز اخیر ما با این موضوع دست و پنجه نرم میکنیم و مدام باید قطعی برق را تحمل کنیم. اگر این قطعیها ادامه داشته باشد ما هم نمیتوانیم سیمان تحویل دهیم.
اکبریمطلق اضافه کرد: گذشته از برق، از ۲۳ آبان هم گاز هم قطع شده است. ما در تأمین مازوت هم دچار مشکل شدهایم. چنانکه شرکت سیمان قاین برای تولید ۲۰ روز باید ۳۲ میلیارد تومان ضمانتنامه بانکی ارائه میداد! در حالی که هیچ ضمانتی وجود نداشت یارانهای به ما تعلق بگیرد.
نماینده مردم قائن و زیرکوه هم که در این بازدید حضور داشت، گفت: سیمان قائن مشتریان پر و پاقرصی در کشور افغانستان دارد.
سلمان اسحاقی افزود: یعنی ما اگر بخواهیم طرح توجیهی سیمان را به اجرا بگذاریم، به دلیل بازگشایی پایانه گمرک یزدان افغانستان ظرفیت قابلتوجهی در برای خرید سیمان قائن دارد.