تاریخ: ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۷:۳۴
بازدید: ۲۱۷
کد خبر: ۱۵۸۵۱۳
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

مروری بر صورت‌های مالی شرکت کزغال

می متالز - کریتی ثانی با اشاره به اینکه معادن جایگاه بزرگی در صنعت دارند و رشد کشورها را بر اساس تولید فولادشان می‌سنجند، گفت: زغال سنگ پروده طبس تولیدکننده حدود 40 درصد زغال کشور است و با در نظر گرفتن اینکه 50 درصد هزینه‌های یک تن شمش فولاد مربوط به هزینه‌های زغال و کک آن است می‌توان اهمیت جایگاه این شرکت در صنعت را مشاهده کرد.
مروری بر صورت‌های مالی شرکت کزغال

به گزارش می متالز، مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس امروز در نشست خبری ویژه این شرکت با اعلام اینکه 10 درصد از سهام کزغال فردا 15 بهمن‌ماه در بازار اول فرابورس عرضه اولیه می‌شود، گفت: این شرکت بزرگ‌ترین شرکت زغالی کشور بوده و منطقه طبس نیز بزرگ‌ترین منطقه دارای زغال است که حدود 76 درصد ذخیره زغال سنگ کشور را در اختیار دارد.

رمضان کریتی ثانی به تاریخچه تاسیس این شرکت اشاره کرد و گفت: شرکت زغال سنگ پروده طبس در سال 1386 به ثبت رسیده و بهره‌برداری از کارگاه استخراج مکانیزه در سال 87 آغاز شده است که از به‌روزترین تجهیزات روز دنیا اعم از لانگ‌وال و رومن پیلار برای استخراج زغال از اعماق زمین استفاده می‌کنیم.

کریتی ثانی، شرکت زغال سنگ پروده طبس را رکورددار تولید زغال در کشور با دارا بودن رکورد یک میلیون تن استخراج زغال سنگ در سال برشمرد و افزود: این شرکت 6 سال متوالی از سال 92 تا 98 به عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده زغال کشور فعالیت کرده و در سال 99 نیز این رکورد تکرار شده است.

او در مورد افزایش سرمایه کزغال طی دو مرحله نیز توضیح داد: این شرکت در ابتدای تاسیس با سرمایه 6 میلیون تومانی ثبت شد و پس از آنکه در سال 93 به مجموعه صندوق بازنشستگی فولاد منتقل و هلدینگ صدر تامین، بزرگ‌ترین سهامدار آن شد در سال‌های 98 و 99 سرمایه این شرکت طی دو مرحله به ترتیب از 6 میلیون تومان به 50 میلیارد تومان و از 50 میلیارد به 200 میلیارد تومان افزایش یافت.

مدیرعامل زغال سنگ پروده طبس سهامداران عمده این شرکت را شرکت هلدینگ صدر تامین با دارا بودن 68.2 درصد و شرکت تجارت دالاهو با 26.8 درصد از سهام کزغال معرفی و اعلام کرد که سهام ترجیحی پرسنل نیز 5 درصد است.

او به مقایسه تجهیزات مکانیزه و سنتی پرداخت و اظهار کرد: کزغال با تجهیزات مکانیزه ثبت بزرگ‌ترین رکورد را در سال 97 داشته و از یک کارگاه توانسته‌ 14 هزار تن زغال سنگ استخراج کند در حالی که که این عدد در کارگاه‌های سنتی حدود 250 تا 300 تن برآورد شده است.

کریتی ثانی در ادامه با اشاره به اینکه معادن جایگاه بزرگی در صنعت دارند و رشد کشورها را بر اساس تولید فولادشان می‌سنجند، افزود: زغال سنگ پروده طبس تولیدکننده حدود 40 درصد زغال کشور است و با در نظر گرفتن اینکه 50 درصد هزینه‌های یک تن شمش فولاد مربوط به هزینه‌های زغال و کک آن است می‌توان اهمیت جایگاه این شرکت در صنعت را مشاهده کرد.

وی همچنین در خصوص وجه تمایز این شرکت با شرکت‌های هم‌گروه با اشاره به اینکه کزغال با دراختیار داشتن تجهیزات مکانیزه، تولید بسیار بالایی دارد، بیان کرد: وجود کارخانه زغال‌شویی و تولید کنسانتره مدرن نیز از وجوه تمایز آن است.

مدیرعامل این شرکت در ادامه به برنامه‌های توسعه‌ای پرداخت و گفت: یک برنامه 25 ساله داریم که طبق آن پیش می‌رویم؛ اصلاح مدار کارخانه فرآوری تا سال 1400 که تولید کنسانتره را 3.5 تا 5 درصد افزایش خواهد داد از برنامه‌های در دست اقدام است. همچنین نصب ست دوم لانگ‌وال تا سال 1402 نیز از برنامه‌های توسعه‌ای است که نتیجه آن اضافه شدن 520 هزارتن زغال سنگ خام و 208 هزار تن کنسانتره زغال سنگ به تولید خواهد بود.

مروری بر صورت‌های مالی شرکت کزغال

محمدرضا درخشنده معاون پشتیبانی و سرمایه‌گذاری شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین به عنوان سهامدار عمده کزغال در ادامه این نشست، اظهار کرد: شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی با هدف شفافیت و عرضه سهام غیربورسی در بازار سرمایه، هفتمین شرکت خود را طی سال جاری عرضه می‌کند.

درخشنده زغال سنگ پروده طبس را یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تولیدکننده زغال در کشور معرفی کرد که ظرفیت تولید سالانه 750 هزار تن کنسانتره دارد.

وی در خصوص صورت‌های مالی این شرکت با اشاره به اینکه درآمد عملیاتی سال 98 کزغال 696 میلیارد تومان بوده است، گفت: این رقم بر اساس عملکرد 9 ماهه و برآورد سه‌ماهه سال جاری نیز به 1244 میلیارد تومان می‌رسد و پیش‌بینی شده در سال 1400 به 1800 میلیارد تومان برسد.

به گفته درخشنده سود ناخالص و خالص شرکت نیز در سال 98 ارقام 216 و 203 میلیاردتومان بوده که طبق عملکرد 9 ماهه و برآورد سه‌ماهه در سال 99 به حدود 656 و 657 میلیارد تومان می‌رسد ضمن آنکه پیش‌بینی صورت‌گرفته برای سود ناخالص و خالص کزغال برای سال 1400 ارقام 758 و 679 میلیارد تومان خواهد بود.

وی در مورد حاشیه سود ناخالص نیز اعلام کرد: حاشیه سود ناخالص برای امسال 53 درصد و برای سال آینده 42 درصد پیش‌بینی شده است و حاشیه سود عملیاتی امسال و سال آینده نیز به ترتیب 52 و 37 درصد خواهد بود.

به گفته درخشنده در حال حاضر مجموعه دارایی‌های جاری شرکت 980 میلیارد تومان و دارایی‌های غیرجاری نیز 420 میلیارد تومان است.

معاون پشتیبانی و سرمایه‌گذاری شرکت سرمایه‌گذاری صدر تامین در نهایت با اشاره به اینکه در جریان عرضه اولیه 10 درصد از سهام شرکت زغال پروده طبس توسط سهامداران عمده به عموم مردم عرضه خواهد شد، گفت: بازارگردانی سهم کزغال را پس از عرضه شرکت صباگستر نفت و گاز تامین برعهده می‌گیرد.

گفتنی است تاریخ ثبت سفارش برای شرکت در بیستمین عرضه اولیه فرابورس در سال 99 فردا پانزدهم بهمن‌ماه خواهد بود و دامنه قیمتی نیز از 19500 تا 20500 ریال در نظر گرفته شده که هر یک از سرمایه‌گذاران می‌توانند تا سقف 60 سهم کزغال، سفارش ارسال کنند.

 

منبع: نبض بورس
عناوین برگزیده