تاریخ: ۱۳ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۱:۳۰
بازدید: ۹۸
کد خبر: ۱۵۸۵۵۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

گروکشی و اما و اگر حالِ خوب بورس

می متالز - افزایش صادرات فرآورده‌های نفتی ایران افزایش ارزش سهام عدالت با توجه به روند صعودی بورس و نمادهای مربوطه نسبت به هفته قبل و البته انتقادهای نماینده‌های مجلس به دولت درباره وضعیت بورس از جمله موضوعاتی بود که دیروز در شبکه‌های اجتماعی دیده می‌شد.
گروکشی و اما و اگر حالِ خوب بورس

به گزارش می متالز، از اینها که بگذریم چند وقتی است که دو نگاه بیشتر از همیشه در شبکه‌های اجتماعی توییتر و اینستاگرام دیده می‌شود. این دو نگاه از جمله پیش‌بینی‌هایی است که در ماه‌های گذشته در همین ستون درباره آن نوشته بودیم و محورهای آن را توضیح داده بودیم.

اما از شنبه که حال و احوال بورس کمی نسبت به‌ هفته‌های گذشته بهتر شده است، این دو نگاه هم طرفداران خود را بار دیگر پیدا کرده‌اند. نگاه اول از این قرار است که وضعیت بورس تا ۲۲ بهمن‌ سال جاری سبزپوش می‌ماند. این نگاه، جدید است و از آخرهفته گذشته به مرور در حال مطرح شدن است. نگاه دیگری که قبلا درباره آن توضیح داده بودیم، نزدیک شدن به پایان کار دولت دوازدهم و انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ است. درست است که از شنبه و با سبزپوش شدن بورس، خیلی از افراد علت این سبزپوشی را به تغییر سکاندار سازمان بورس ربط دادند اما دیروز افراد زیادی درباره این موضوع می‌نوشتند که این تغییر ریاست سازمان بورس و سبزپوشی برنامه‌‌ از قبل چیده‌شده‌ای بوده است که اعتماد از دست‌رفته سهامداران و عامه مردم برگردد. شاید در شبکه‌اجتماعی توییتر بحث‌ها حول این محور کمتر به چشم بیاید اما در پیام‌رسان تلگرام هستند افرادی که با جدیت درباره دلایل خود درباره موضوعات می‌نویسند. دیروز در یکی از گروه‌های تلگرامی بحث انتخابات و جلب اعتماد مردم مطرح شد. موضوعی که مطرح شدن آن برای اولین بار نبود و در دو، سه هفته گذشته و با نزدیک شدن به زمان ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۴۰۰ روز به روز بیشتر درباره آن صحبت می‌شود.

 افرادی که درباره جلب اعتماد مردم می‌نوشتند این تئوری را مطرح می‌کردند که به واسطه مشکلات معیشتی و اقتصادی در کشور از سال گذشته پیش‌بینی کاهش اعتماد عمومی و کاهش استقبال از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ می‌شده است، برای همین بحث بورس و عرضه سهام‌ دولتی در آن در فضای کشور به‌طور گسترده‌ و مهندسی‌‌شده‌ای مطرح شد تا در نتیجه سرمایه‌های مردم هرچند اندک درگیر این بازار سرمایه شود. مطرح‌کننده‌های چنین نظری ادعا می‌کنند که با درگیر شدن سرمایه‌‌های عامه مردم، که بدون دانش و اطلاعات لازم وارد این بازار سرمایه شده‌اند، آنها حیات سرمایه خود را در گرو مشارکت سیاسی می‌بینند و بیشتر از همیشه دنباله‌رو افرادی هستند که در پی بهبود اوضاع این بازار سرمایه هستند تا سرمایه‌‌هایشان از بین نرود و حداقل سودی به آنها برسد. این افراد مثالی هم که برای صحبت‌هایشان می‌آورند، پیگیری‌های نماینده‌های مجلس در حوزه بورس و انتقادهای هر روزه آنها به دولت دوازدهم و سیاست‌های اقتصادی‌اش در حوزه بورس است. به اعتقاد این افراد، حالا این ماجرا وارد مرحله دیگری از برنامه از پیش‌ تعیین‌شده شده است. اوضاع بورس تا خردادماه خوب می‌ماند تا مردم متوجه این موضوع شوند که مشارکت آنها در امر سیاسی باعث می‌شود فضای اقتصادی کشور تغییر کند و دیگر شاهد از بین رفتن سرمایه‌هایشان نیستند. یکی دیگر از نظریه‌هایی که مطرح می‌شود این است که در آستانه سالگرد انقلاب اسلامی، تلاش می‌شود وضعیت بورس سبز نگه‌ داشته شود چرا که سرمایه سهامداران خرد زیادی در کشور در این بازار سرمایه درگیر است و برای همین باید رضایت و اعتماد عمومی را به مردم بازگرداند. این افراد در مقابل آن دسته‌ای که می‌گویند تا خرداد ۱۴۰۰ وضعیت بورس مثبت است، موضع می‌گیرند و این مساله را مطرح می‌کنند که تا ۲۲ بهمن اوضاع بورس خوب است و بعد از آن باز هم شاهد پریشان‌حالی و افت و خیز بورس و سرمایه‌های مردم خواهیم بود.  البته صحت این نظریه با استنادات آماری در یادداشت صفحه قبل رد شده است.

عناوین برگزیده