به گزارش می متالز، سمیه محمدی گفت: از خرداد امسال، آزادسازی سهام عدالت به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام و ۶۰ درصد سهام آزاد و قابل معامله شد، اکنون سهامداران میتوانند سهام خود را در توثیق بانک گذاشته و کارت اعتباری دریافت کنند.
وی افزود: توثیق فرآیندی است که وقتی فرد میخواهد تسهیلاتی را از بانکها دریافت کنند در مقابل مبلغ ریالی، وثیقهای به بانک ارائه میدهد که الان سهامداران عدالت میتوانند با وثیقه کردن برگههای سهام خود این تسهیلات را دریافت کنند.
مدیر پروژه کارت اعتباری شرکت سمات تأکید کرد: این کار با هدف ایجاد مشوق برای نگهداری اوراق سهام عدالت و همچنین ارائه تسهیلات به کسانی که این برگهها را نگهداری میکنند، ایجاد شده است.
محمدی با اشاره به اینکه سهامداران عدالت جامعه هدف بالایی دارند، گفت: با این تدبیر آنها میتوانند علاوه بر استفاده از همه مزیتهای سهامداری، با نگهداری این اوراق تسهیلات اعتباری دریافت کنند.
وی به جمعیت نزدیک به ۴۸ میلیوننفری سهامدار عدالت اشاره کرد و افزود: همه این افراد میتوانند با طی مراحل قانونی با وثیقه کردن همان ۶۰ درصد سهامی که آزاد شده، کارت اعتباری دریافت کنند.
مدیر پروژه کارت اعتباری شرکت سپردهگذاری مرکزی که ارائه کارت اعتباری به سهامداران عدالتی را یک پروژه ملی و بسیار بزرگ دانست و گفت: در همین راستا به همه بانکها اطلاعرسانی و تفاهمنامه از طرف شرکت سپردهگذاری ارسال شده و تا امروز بیش از ۱۰ بانک اعلام آمادگی کردند و در حال عملیاتی کردن این فرایند هستند.
محمدی در ادامه با اشاره به اینکه متقاضیان دریافت کارت اعتباری در گام اول به شعب بانکهای مشخص شده مراجعه کنند، افزود: در ابتدا باید احراز هویت توسط سجام انجام شود که این فرآیند بهصورت حضوری و غیرحضوری قابل انجام است و سپس اقدام به توثیق سهام میکنند. در مجموع همان شرایط عمومی و اختصاصی که هر فردی برای دریافت تسهیلات باید احراز کند در این خصوص هم باید اجرا شود و جایگزین ضامن در این پروسه اوراق سهام عدالت است. بعد از دریافت کارت اعتباری، افراد میتوانند با مراجعه به فروشگاههای مشخص شده اقدام به خرید کنند.
وی در خصوص اینکه هر فرد چه رقمی تسهیلات میتواند دریافت کند، گفت: باتوجهبه دارایی و ارزش ریالی سهام عدالت افراد که تا این لحظه فقط ۶۰ درصد آن قابل معامله و آزاد شده و باتوجهبه قدرت بازپرداخت، بانک مشخص میکند فرد چقدر میتواند وام دریافت کند. ضمانت در این فرآیند، برگههای سهام عدالت است.
مدیر پروژه کارت اعتباری شرکت سپردهگذاری مرکزی اضافه کرد: بانکها در تلاش هستند تا هرچه زودتر این فرآیند را اجرایی کنند و بهمحض آمادهسازی زیرساختها هر بانکی اعلام خواهد کرد. شرکت سپردهگذاری مرکزی زیرساختها را آماده کرده و پیشبینی میشود قبل از پایان سال برخی بانکها بتوانند این کارتهای اعتباری را ارائه دهند.
محمدی با تأکید بر اینکه سهامداران دقت کنند که بازپرداخت اعتبارها مهم است، گفت: اگر سهامداران نتوانند به تعهدات خود عمل کنند، سهام عدالت آنها توسط بانک به فروش میرسد، وقتی بازپرداخت و اقساط به صورت منظم پرداخت شود، عایدی سهام مثل سود، حضور در مجمع و حق رای متعلق به سهامدار است و میتوانند از همه آنها استفاده کنند.
وی در پایان تأکید کرد: سهامداران بههیچعنوان بهصورت حضوری برای احراز شرایط دریافت کارت اعتباری مراجعه نکنند و همه فرایندها به صورت غیر حضوری و مراجعه الکترونیکی انجام میشود.