به گزارش می متالز، بازار مس در دنیا طی یکی دو هفته اخیر دستخوش تغییرات شگرفی شد و قیمت مس در بازار از 7 هزار و 200 دلار در هر تن به 6 هزار و 600 دلار در هر تن رسید. این نوسانات در بازار مس و همچنین در سایر فلزات بهدلیل افزایش ارزش دلار رخ داد و قیمت مس را تا 10 درصد نسبت به 3 هفته گذشته کاهش داد. علاوه بر این احتمال شکلگیری اعتصابات کارگری نیز در برخی از معادن بزرگ با توافق میان کارگران و کارفرمایان به اتمام رسید و تولید از معادن بزرگ بدون وقفه قابل توجهی ادامه یافت. با این حال، این احتمال همچون اهرمی برای چند روزی سبب تحریک قیمت مس و افزایش آن شد. البته در این میان نباید از افزایش حجم ذخایر مس نیز غافل شد که موجب نگرانی برخی از فعالان بازار مس شده و رشد قیمت مس را محدود کرد.
در بازار مس کشور پس از یکی دو ماه کش و قوس فراوان برای خرید مس از سوی متقاضیان، اعلام شد که متقاضیان مس در بازار شناسایی و پالایش شدند و قرار است تنها مصرفکنندگان واقعی در بورس کالا به خرید محصولات مس بپردازند، اما این سیاست تنها برای یکی دو هفته دوام آورد و باز هم عرضه مس با ارز ارزان باعث هجوم خریداران به بازارهای مس شد؛ چرا که هنوز فاصله بسیاری میان نرخ ارز آزاد و ارز دولتی وجود دارد و حتی با وجود شناسایی و پالایش متقاضیان واقعی مس، ممکن است متقاضیان کالاهای دیگر نیز به بازار مس رجوع کنند. متأسفانه گزارشهایی مبنی بر صادرات فلزات بهصورت قراضه و یا شمش به کشورهای عراق و افغانستان و تبدیل ارز حاصل از آن به ریال در صرافیهای آن سوی مرزها به گوش میرسد و این زنگ خطر بزرگی برای تأمین مواد اولیه صنعت کشور محسوب میشود.
نمودار 1 حاکی از آن است که طی هفته گذشته بالغ بر 3 هزار و 100 تن محصول مسی شامل کاتد و مفتول در بورس کالای ایران عرضه شد که در مقابل آن 14 هزار و 400 تن تقاضا وجود داشت. این یعنی تنها یک هفته پس از اعمال محدودیت متقاضی برای مس، باز هم شاهد افزایش تقاضا در بازار بودیم؛ هر 2 محصول کاتد و مفتول متقاضی بسیاری داشتند. با وجود اینکه 2 هزار تن کاتد در بورس عرضه شد، اما بیش از 8 هزار تن تقاضا داشت. مفتول نیز به میزان یک هزار و 100 تن عرضه شد که در مقابل خود حدود 6 هزار تن تقاضا دید. در نهایت همه محصولات مورد معامله قرار گرفتند.