تاریخ: ۲۶ بهمن ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۱:۱۴
بازدید: ۱۲۴
کد خبر: ۱۶۱۴۳۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
در گفت‌وگو با یک فعال اقتصادی مطرح شد؛

بومی‌سازی داخلی قطعات، جایگزین فناوری‌های گران قیمت خارجی/ پروسه طولانی ترخیص از گمرک، متوقف‌کننده موتور محرک صنعت

می متالز - محمد محیاپور گفت: در مسیر توسعه صنایع همواره واحدهای صنعتی همچون شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر سیرجان با ۲ مشکل تأمین ارز و پروسه طولانی ترخیص قطعات از گمرک دست و پنجه نرم می‌کنند.
بومی‌سازی داخلی قطعات، جایگزین فناوری‌های گران قیمت خارجی/ پروسه طولانی ترخیص از گمرک، متوقف‌کننده موتور محرک صنعت

به گزارش می متالز، محمد محیاپور مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر سیرجان در ارتباط با فعالیت های این واحد تولیدی به خبرنگار راه آرمان گفت: این شرکت با هدف تکمیل زنجیره فولاد در استان کرمان راه اندازی شده است.

وی افزود: با توجه به اینکه استان کرمان به ویژه سیرجان در حوزه معادن بسیار غنی است، تصمیم گرفته شد تا بخشی از زنجیره فولاد در سیرجان در راستای صنعتی شدن استان تکمیل شود.

مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر سیرجان ابراز کرد: در حال حاضر این شرکت مجهز به ۲ مگا مودول اسفنجی است و یکی از شرکت های بزرگ در این زمینه محسوب می شود، از نظر تولید هم سومین شرکت موفق در تکمیل زنجیره فولاد هستیم.

محیاپور عنوان کرد: علاوه بر آن شرکت  توسعه آهن و فولاد گل گهر سیرجان در عرضه آهن اسفنجی بزرگ ترین شرکت تولیدکننده است و عمده تولید ما با توجه به سهمیه بندی وزارت صمت در بازار توزیع می شود.

تامین نیاز بیش از ۳۰۰ واحد تولیدی به واسطه تکمیل زنجیره فولاد در گل گهر سیرجان

وی یادآور شد: بیش از ۳۰۰ نوع کارخانه و واحد تولیدی نیازمند محصولات فولادی هستند از این رو بیشتر حجم تولید خود را برای تامین نیاز این شرکت ها اختصاص داده‌ایم.

مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر سیرجان گفت: البته در راستای برند سازی محصولات فولادی کشور بخشی از تولیدات ما به صادرات اختصاص داده شده، علاوه بر آن به دلیل فرآیندهای اکسید و احیا این محصولات را نمی توان به مدت طولانی نگه داری کرد چرا که خطر آتش سوزی را به همراه دارد.

محیاپور ابراز کرد: لازم به ذکر است که صادرات این محصولاتی در زمانی انجام می شود که نیاز بازار داخلی کم شده باشد، بازارهای خارجی برای شرایط اضطراری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: تامین ارز مورد نیاز برای خرید قطعات مورد نیاز کارخانه‌ها یکی دیگر از اهداف صادراتی محصولات فولادی است، به واسطه این نیاز تاکنون نمونه های تولیدی برای بیش از ۲۰ شرکت خارجی ارسال شده که سبب شناخته شدن محصولات این واحد تولیدی در دنیا شده است.

بومی سازی داخلی قطعات، جایگزین فناوری های گران قیمت خارجی

مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر سیرجان تصریح کرد: در حوزه نیروی انسانی اقدامات بزرگی انجام شده، بیش از ۲۵ نفر از نخبگان کشوری فارغ التحصیل از دانشگاه های برتر به ویژه در بخش مهندسی و فنی جذب شده اند، این افراد در مدت کوتاه ۲ ساله توانسته اند تحولات بزرگی را در این واحد صنعتی ایجاد کنند.

محیاپور عنوان کرد: در این راستا نخبگان ما توانسته اند به واسطه دانش و فن آوری خود بسیاری از محصولات را که پیش از این از خارج کشور تامین می شد، بومی سازی کرده و نیاز ما را برطرف سازند.

وی افزود: در سال جاری این شرکت موفق به تولید ۳ میلیون تن آهن اسفنجی شده که در این شرایط قابل قبول است و در حوزه توسعه نیز حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان به طرح های توسعه ای اختصاص داده شده است.

مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر سیرجان بیان کرد: نزدیکی این شرکت به مجموعه صنعتی و معدنی گل گهر سیرجان سبب شده تا از قابلیت های بزرگ این مجموعه بهره مند شویم.

محیاپور تاکید کرد: ما با استفاده از پتانسیل و توانمندی بالای معدنی شرکت گل گهر و قابلیت بالای تولید کنستانتره و گندله این مجموعه استفاده کرده و زنجیره فولاد را تکمیل کرده ایم.

پروسه طولانی ترخیص قطعات از گمرک، متوقف کننده موتور محرک صنعت

وی یادآور شد: در حال حاضر حدود ۴۰ درصد از مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی کشور توسط مجموعه معدنی و صنعتی گل گهر تامین می شود، هم جواری با این مجموعه بزرگ کمک عظیمی برای شرکت ما به شمار می رود.

مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر سیرجان در خصوص مشکلات این واحد تولیدی و راهکار حل آن ها توضیح داد: این شرکت صنعتی همواره با ۲ مشکل تامین ارز و پروسه طولانی ترخیص قطعات از گمرک دست و پنجه نرم می کند.

محیاپور متذکر شد: در سال جاری که هدف همه واحدهای تولیدی جهش تولید است، برنامه ما تولید ۲ میلیون و ۸۰۰ تن فرآورده فولادی بوده که تا حدود ۳ میلیون تن محصول تولید کرده ایم.

وی ادامه داد: اما باید دستورالعمل ها و بخش نامه ها در راستای حمایت از تولیدکنندگان صادر شوند، چرا که در شرایط کنونی اقتصاد تولید و یا افزایش آن برای عده ای مقرون به صرفه نیست.

مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر سیرجان تشریح کرد: البته حمایت های وزارت صمت از این بخش از صنعت سبب شده تا ما بروز مشکلات جدی را تجربه نکنیم.

گاز و برق زیرساخت‌هایی که در طول سال صنایع را چندین بار تعطیل می کنند

محیاپور مطرح کرد: وجود مشکلات فراوان در توسعه زیرساخت ها همچون تامین گاز و برق همواره مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده که سبب توقف تولید شده است، لازم است که وزارت نفت و نیرو به کمک بخش صنعت بیایند و این مشکلات همیشگی را رفع کنند.

وی افزود: با وجود همه مشکلات واحد تولیدی ما حدود ۵ درصد رشد در تولید نسبت به سال گذشته داشته است و در تلاش هستیم تا این راه را با قدرت ادامه دهیم.

مدیرعامل شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر سیرجان به تازه واردهای بخش صنعت توصیه کرد: افراد پیش از آنکه شغلی را انتخاب کنند، قبل از آن مطالعه دقیقی را انجام دهند، حرفه ای را برگزینند که علاوه بر داشتن دانش تخصصی آن از نظر فنی و اقتصادی به صرفه باشد.

محیاپور در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر آن صنعتی در یک منطقه موفق است که متناسب با ظرفیت ها و پتانسیل های همان منطقه انتخاب شده باشد.

عناوین برگزیده