به گزارش می متالز، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۰، با ارجاع ردیف های ۲ و ۱-۲ بند (الف) تبصره ۲ این لایحه به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه جهت بررسی بیشتر و رفع ابهامات آن موافقت کردند.
براساس ردیف ۲ ارجاعی، وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است تمام یا بخشی از سهام و داراییهای دولتی دستگاههای اجرائی زیرمجموعه قوه مجریه و باقیمانده سهام متعلق به دولت و شرکت های دولتی در بنگاه های مشمول واگذاری را مطابق روشهای مندرج در قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی مصوب ۲۰/۳/۱۳۸۷ با اصلاحات و الحاقات بعدی عرضه نماید و منابع حاصله را به ردیف ۳۱۰۵۰۲ واریز کند.
علاوه بر روش های فوق و صلاح و صرفه بیت المال واگذاری سهام در قالب صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس (etf) مشروط به اینکه تشکیل این صندوقها با مدیریت دولتی برای بلندمدت نباشد و یا عرضه سهام به روش ثبت سفارش با شرایط زیر نیز مجاز است:
همچنین در ردیف ۱-۲ ارجاع شده نیز آمده، وزارت امور اقتصادی و دارایی مجاز است سهام شرکتهای تابعه در بورس اوراق بهادار تهران یا فرابورس ایران را که در مالکیت دستگاههای اجرائی یا شرکتهای تابعه آنها و یا بانکهای دولتی قرار دارند در چهارچوب روشهای مندرج در این جزء واگذار نماید.
در صورت واگذاری در قالب صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس، پس از ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری، انتقال سهام مذکور در قالب معاملات خارج از جلسه رسمی معاملات بین صندوقها و عرضه واحدها و صندوقهای یادشده به عموم امکانپذیر است. عرضه سهام شرکتها به روش ثبت سفارش یا در قالب صندوقهای سرمایهگذاری تا سقف ۳۰درصد مشمول تخفیف است. میزان تخفیف توسط هیأت وزیران تعیین میشود.
در جریان بررسی این ردیف ها، پیشنهادات مختلفی مبنی بر حذف عبارت “etf” و همچنین تغییر کلمه «بلندمدت» به «یک سال»، «دو سال» و… مطرح شد که مقرر شد این ردیف به منظور رفع ابهام و بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ارجاع شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی ردیف ۲ جزء (الف) تبصره ۲ گفت: همه بر این اتفاق نظر دارند که مدیریت “etf” در دست دولت نقض غرض است، از سوی دیگر کلمه «بلندمدت» ابهام دارد، بنابراین برای رفع این ابهام این ردیف ها باید به کمیسیون تلفیق ارجاع شود.
محمدباقر قالیباف ادامه داد: منظور از این صحبت ها نبودن صندوق ها نیست، بلکه صندوق ها در بورس هستند و به کار خود ادامه می دهند. مجلس و دولت نیز نظر مثبتی نسبت به آنها دارند.
رئیس قوه مقننه با “etf”ها حتما ماندگار بوده و تقویت خواهند شد، بیان کرد: محور بحث در مورد چگونگی مدیریت دولت بر “etf”ها و اینکه دولت تا چه زمانی باید بر آنها مدیریت داشته باشد، است.