تاریخ: ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۲۳:۱۱
بازدید: ۱۸۷
کد خبر: ۱۶۲۵۵۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
ایلان ماسک درباره بیت‌کوین چه گفت؟

سیگنال توییتری به رمزارزها

می متالز - اوج‌گیری بی‌سابقه قیمت رمز ارزها سبب شده است تا صحبت درباره آنها به اکانت توییتری سرمایه‌گذاران بزرگ در دنیا نیز برسد؛ توییت‌هایی که خود نیز روی قیمت رمز ارزها تاثیر بالایی دارد.
سیگنال توییتری به رمزارزها

به گزارش می متالز، یکی از خبرسازترین این افراد ایلان ماسک رئیس شرکت تسلا است که در هفته‌های اخیر توییت‌های زیاد و خبرسازی در مورد بیت‌کوین و رمز ارزها کرده است؛ ماسک در موضع‌گیری‌های قبلی خود در ابتدا خبر از سرمایه‌گذاری ۵/ ۱ میلیارد دلاری شرکتش در بازار بیت‌کوین داده بود و پس از آن از این سرمایه‌گذاری نیز دفاع کرده بود.

همچنین ماسک در یکی از توییت‌های اخیر خود نگهداری پول دیجیتال را بهتر از پول سنتی ارزیابی کرده بود. اما روز شنبه و پس از اینکه قیمت بیت‌کوین با رکوردشکنی جدید وارد کانال ۵۷ هزار دلاری شد توییتی زد که محتوای آن بر خلاف موضع‌گیری‌های اخیر ماسک درباره رمز ارزها بود. مدیرعامل شرکت تسلا همزمان با رکوردشکنی جدید بیت‌کوین در توییتی ادعا کرد که قیمت بیت‌کوین و اتریوم دو رمز ارز بزرگ جهان، بیشتر از مقدار واقعی ارزش آنهاست. ایلان ماسک که در ابتدای هفته گذشته سرمایه‌گذاری یک شرکت بورسی را در بازار رمز ارزها امری ماجراجویانه دانسته بود، در توییت خود افزوده است که پول وسیله‌ای است که فقط به ما کمک می‌کند از مشکلات تبادل اقتصادی دوری کنیم. همین سیگنال‌های توییتری روز شنبه سبب شده بود قیمت بیت‌کوین بیش از ۳ هزار دلار نوسان داشته باشد و تا سطوح پایینی کانال ۵۴ هزار دلاری نیز عقب نشینی کند.

 

فقدان پشتوانه نهادی در بازار رمزارزها

نکته قابل توجه درباره بازار بیت‌کوین و به طور کلی بازار رمز ارزها، نوسانات شدید قیمت آنها با انتشار یک توییت است؛ در حالی که این بازارها هیچ نهادی را به‌عنوان پشتوانه ارزش خود ندارد و با هر اظهار نظری توسط سرمایه‌گذاران بزرگ امکان جابه‌جایی شدید قیمتی را دارند. افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت بیت‌کوین در سال ۲۰۲۰ میلادی و همچنین ادامه روند صعودی آن در دو ماه اولیه سال جاری سبب شده است تا سرمایه‌گذاران بیشتری به این بازار علاقه‌مند شوند. با این وجود ریسک بالای این بازارها سبب شده در همین مدت گروهی از تحلیل‌گران و نهادها درباره این موضوع به سرمایه‌گذاران خرد هشدار دهند. در حقیقت به دلیل اینکه هیچ نهاد دولتی به‌عنوان پشتوانه و تضمین‌کننده این رمز ارزها وجود ندارد، امکان نوسان شدید قیمتی این پول‌ها حتی در یک روز وجود دارد. البته باید این موضوع را نیز در نظر داشت که فقدان پشتوانه نهادی برای این رمز ارزها در نظر برخی از تحلیلگران به‌عنوان مزیت نیز به حساب می‌آید. به‌عنوان مثال رمز ارزها بر خلاف پول‌های سنتی، دیگر با پدیده‌ای به‌عنوان تورم مواجه نخواهند شد زیرا هیچ نهادی اختیار چاپ بیش از حد آن را ندارد.

 

سقوط ۴۵ دلاری طلا

در حالی که رمز ارزها بهترین روزهای خود در طول عمر یک دهه‌ای خود را سپری می‌کنند، بازار طلا مدت‌هاست که در حال در جا زدن است و اخیرا نیز وارد روندی نزولی شده است. طلا در هفته‌ای که گذشت با سقوط ۴۵ دلاری که معادل بیش از ۲/ ۲ درصد قیمت هر اونس طلا بود، وارد محدوده‌ ۱۷۸۰ دلاری شد. سوالی که در حال حاضر ذهن بسیاری از معامله‌گران را به خود مشغول کرده است این است که طلا تا چه محدوده‌ای ریزش قیمتی خواهد داشت و روند صعودی بعدی طلا از کی آغاز خواهد داشت. مجموع نظرات تحلیلگران حکایت از آن دارد که میانه کانال ۱۷۰۰ دلاری موقعیت خرید مناسبی برای سرمایه‌گذاران به حساب می‌آید، با این وجود برخی از این تحلیلگران هشدار داده‌اند که احتمال سقوط بیشتر طلا در روزهای آتی نیز وجود دارد.

عناوین برگزیده