به گزارش می متالز، از بین ۳۳ خودروسازی که در مطالعات «قابلیت اتکا»ی dependability موسسه جی دی پاور مورد بررسی و سنجش قرار گرفتند، تسلا مقام سیاُم را به دست آورد و فقط سه برند جاگوار، آلفارومئو و لندروور از تسلا عقب ماندند. این اولین سالی است که تسلا بهطور رسمی در رتبهبندی جی دی پاور حضور دارد و قابلیت اتکای آن در مقایسه با سایر برندها سنجیده شده است. در این پژوهش از صاحبان خودروها که از عمر خودروی شان ۳ سال گذشته نظرسنجی شده است.
در این پژوهش از ۸۰ هزار نفر که از خرید خودروی آنها ۳ سال گذشته بود پرسش به عمل آمد. هر چقدر مالکان خودرو با مشکلات کمتری مواجه شده باشند، امتیاز خودروساز یا برند بالاتر میرود. به عبارتی در مورد تسلا، صاحبان مدل سال ۲۰۱۸ در این نظرسنجی شرکت کردهاند و همان طور که میدانید سال ۲۰۱۷ برای تسلا «سال جهنم تولید» بود و بیشترین مشکلات کیفی خودروهای این کمپانی مربوط به همان سال است. بدیهی است که در سالهای آینده تسلا در رتبهبندی به سرعت جایگاه بهتری پیدا خواهد کرد.
موسسه جی دی پاور بهطور دقیق ۱۷۷ مشکل کیفی را در ۸ دسته بندی از جمله HVAC [سرما گرما، تهویه و سیستم تهویه مطبوع]؛ مشکلات صوتی، تصویری اینترنتی؛ ایرادهای کیفی بدنه و ایرادهای کیفی قوای محرکه را در این نظرسنجی بررسی میکند.
صاحبان خودرو بهطور متوسط به ازای هر ۱۰۰ خودرو ۱۲۱ ایراد کیفی مشاهده میکنند. سه برندی که کمترین ایرادهای کیفی را دارند عبارتند از: لکسوس با ۸۱ ایراد در هر ۱۰۰ خودرو، پورشه ۸۶ ایراد و کیا با ۹۷ ایراد در هر ۱۰۰ خودرو هستند. تسلا در هر ۱۰۰ خودرو ۱۷۶ ایراد کیفی و در نتیجه همین تعداد نمره منفی داشته است. سه تای آخر به ترتیب جاگوار (۱۹۶)؛ آلفارمئو (۱۹۶) و لندروور (۲۴۴). تسلا تنها برندی است که در این نظرسنجی ستاره دار است و در کنار ستاره نوشته شده است که «تسلا به مالکان خودروهایش اجازه نمیدهد که در نظرسنجی شرکت کنند.» به همین دلیل از لحاظ فنی، معیارهای رتبه بندی جی دی پاور را دارا نیست. با این حال محققان این پژوهش بهطور مستقل به جمعآوری اطلاعات کافی در این زمینه پرداختهاند. شاید این هم یکی دیگر از دلایلی باشد که با ارزشترین خودروساز دنیا از لحاظ سهام کمترین امتیاز کیفی را به دست آورده است.
با این وصف، جی دی پاور ماه گذشته از تسلا بهعنوان بهترین خودروساز در عرصه خودروهای برقی ممتاز در مطالعات این موسسه تحقیقاتی یاد شده است. در سال ۲۰۲۲ به احتمال زیاد تسلا رشد قابل توجهی در رتبه بندی خواهد داشت چون محصولات سال ۲۰۱۹ این شرکت مورد نظرسنجی قرار میگیرند.
این نکته را هم باید در نظر گرفت که تسلا کمتر از یک دهه به تولید انبوه پرداخته در حالی که ۳۲ خودروساز دیگری که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند چند دهه است که به طراحی و ساخت خودروها مشغول هستند و هر سال عیبهای عنوان شده توسط مشتریان را بررسی و در تولید و ساخت سالهای بعدی رفع میکنند.