تاریخ: ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۰۸:۴۱
بازدید: ۷۵
کد خبر: ۱۶۲۹۵۱
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
کمبود سیمان در بازار عمدی است؟

طلای خاکستری در بوشهر نایاب شد

می متالز - کمبود مقطعی سیمان شاید عادی باشد اما در استانی که سه کارخانه تولید سیمان دارد دور از انتظار است که این محصول نایاب شود و فروشندگان از مشتریان بخواهند اسم خود را در لیست نوشته و بیعانه دهند تا احتمالا دو ماه دیگر سیمان به آنها برسد!
طلای خاکستری در بوشهر نایاب شد

به گزارش می متالز، دومینوی کمبود در کشور مدتی است که به سراغ سیمان آمده و این طلای خاکستری را این روزها در بازار استان نایاب کرده است.

 کمبود مقطعی سیمان شاید عادی باشد اما در استانی که سه کارخانه تولید سیمان دارد دور از انتظار است که این محصول نایاب شود و فروشندگان از مشتریان بخواهند اسم خود را در لیست نوشته و بیعانه دهند تا احتمالا دو ماه دیگر سیمان به آنها برسد!

این چالش نه تنها پروژه های عمرانی، بلکه ساخت و سازهای شخصی را نیز تحت تأثیر قرار داده و منجر به شکل گیری بازار سیاه فروش سیمان با قیمت های دلبخواهی شده، طوری که اگر نرخ مصوب هر کیسه سیمان 23 هزارتومان می باشد، ولی برخی واسطه ها حاضرند با دریافت دو برابر این قیمت، سیمان را برای برخی تهیه کنند.

.در مناطق جنوبی مثل بوشهر به دلیل اینکه در فصل مناسب ساخت و ساز هستیم، کیمیا شدن سیمان نمود بیشتری پیدا کرده است.

 رییس اتحادیه مصالح ساختمانی بوشهر نیز می گوید: کارخانجات سیمان به بهانه محدودیت در مصرف گاز یا تعمیرات، تولید خود را کاهش داده و عملا هیچ سیمانی در انبارها موجود نیست به همین دلیل واحد‌های صنفی ما از مصالح ساختمانی خالی شده است.

بحران، ساختگی است

برخی فعالان بازار مصالح ساختمانی دلیل بحران کمبود سیمان را خیز کارخانه‌ ها برای افزایش قیمت می‌ دانند و معتقدند از آنجا که دولت اجازه افزایش قیمت به کارخانه‌ها نداده تولیدکننده‌ ها سعی دارند با ایجاد بحران شرایط را به سود خود تغییر دهند. وقتی هم کالای مهمی مثل سیمان که شالوده ساخت و سازها است کمیاب شود، اگر قیمتش بیشتر شود، مصرف کننده گله ای ندارد و شاید از اینکه در این دومیوی کمبود و گرانی کالای موردنیازش به وی رسیده، احتمالا خوشحال هم هست!

برخی دیگر از فعالان این حوزه نیز پای سودجویی تولیدکننده ها را در کمبود سیمان موثر می بینند و می گویند: با افزایش قیمت دلار و از سوی دیگر ثابت ماندن نسبی قیمت فروش سیمان داخلی، صادرات جذابیت بسیار بالایی برای شرکت ها داشته و در حقیقت فقط با صادرات کلینکر به عنوان ماده اولیه می توان چراغ کارخانه سیمان را روشن نگه داشت و در پایان سال مالی هم سود بالاتری در دفاتر حسابداری ثبت نمود، در صورتی که فروش داخلی این میزان سودآوری را ندارد.

به گفته یک فرد مطلع، در حالی که قیمت فروش سیمان درب کارخانه بدون احتساب ارزش افزوده حدود 220 هزار تومان به ازای هر تن است، قیمت فروش صادراتی به ازای هر تن حدود 550 هزار تومان (یعنی 2.5 برابر) می باشد.

به هرحال دلیل این ماجرا هرچه که باشد، بحران در بازار سیمان جدی است و دود این شرایط تنها به چشم مصرف‌ کننده می‌ رود.

عناوین برگزیده