به گزارش می متالز به نقل از روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه، دکتر حسن صحرائی با اشاره به رشد علمی در کشور اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از قطعات که قبلاً از خارج تامین می شد، در کارگاههای ساخت و بخشهای مهندسی مجتمع سرچشمه ساخته می شود و خیلی از کارهایی که قبلاً خارجی ها انجام می دادند در حال حاضر توسط مهندسان مجتمع مس انجام می گیرد.
وی ادامه داد: زمانی دانشجوی دکترا بسیار به ندرت در کشور داشتیم و دانشگاهها تا سطح کارشناسی فارغ التحصیل داشتند اما الان در تمام شهرها در کشور دانشگاهها توسعه پیدا کردند و فارغ التحصیلان این دانشگاهها می توانند به صنعت مشاوره داده و مشکلات صنعت را حل نمایند.
مدیر تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه تصریح کرد: در امور تحقیق و توسعه تعداد زیادی از مشاوران ما فارغ التحصیلان دانشگاهها هستند که در 10 سال گذشته از دانشگاههای داخل فارغ التحصیل شده اند و در پروژه های مهمی به ما کمک کردند همچنین علاوه بر انجام طرحهای تحقیقاتی، در بخش های تعمیراتی و رفع عیوب به مجتمع مس کمک می کنند.
صحرائی با بیان اینکه این رشد قابل توجه علمی در سطح کشور می تواند بسیار کمک کننده باشد، خاطرنشان کرد: مشکلات ما نسبت به گذشته بسیار کمتر شده و به عنوان یک پتانسیل می توانیم از آن استفاده کنیم.
مدیر تحقیق و توسعه مجتمع مس سرچشمه با تأکید بر اینکه بسیاری از مشکلات مجتمع مس سرچشمه با تکیه به توان داخلی قابل حل است، افزود: شرکت مس در بسیاری از موارد با استفاده از علم و دانش روزی که در اختیار دارد با کمک متخصصان داخلی شرکت و مشاوران از دانشگاههای داخلی می تواند مسائل و مشکلات حوزه فنی را حل نماید.
صحرائی ادامه داد: به عنوان مثال سالها دانش فنی فرآوری رنیوم به عنوان محصول جانبی معدن مس را نداشتیم و قبلاً به کارخانه فرومولیبدن می رفت و فرآوری نمی شد و به صورت خام به فروش می رفت اما در دو سال گذشته روی این موضوع کار کردیم و با همت کارشناسان تحقیق و توسعه و مهندس شریف مشاور پژوهشی مدیرعامل، پروژه ای تعریف کردیم و روی آن کار کردیم و توانستیم عنصر رنیوم را فرآوری کنیم که ارزش افزوده فراوانی نیز دارد و به عنوان محصول جداگانه فروخته می شود که این موضوع یکی از دستاوردهای اتکاء به توان داخلی است.