به گزارش می متالز، تحریم را در اقتصاد باید عاملی برون زا دانست که وجودش بر روند فعالیت های اقتصادی و تولیدی شرکتها همواره تاثیر منفی می گذارد و فقط درصد این تاثیر متفاوت است.
امکان دارد شرکتی 100درصد صادراتی باشد و کاملا تاثیر منفی بگیرد واز طرفی شرکتی هیچ صادراتی نداشته باشد ولی آن هم قطعا از این عمل ظالمانه تاثیر خواهد گرفت.
مجتمع فولاد خراسان با سرمایه 800 میلیارد تومان یکی از شرکت های بزرگ فولادی کشور است که به زودی به چرخه کامل فولاد دست خواهد یافت . شرکت بیشتر در تولید شمش های فولادی و محصولات سبک ساختمانی فعالیت دارد .
در سال 96 مقدار 1میلیون 141 هزارتن انواع محصولات به مبلغ 1هزارو 700میلیارد تومان به فروش رسید که از این مقدار فقط 91هزارتن محصولات سبک ساختمانی و 26 هزارتن شمش صادراتی بودند که مبلغ 188میلیارد تومان شامل می شود (11درصد کل فروش ).
گرچه یکی از سیاست های شرکت گسترش بازارهای خارجی است ولی با احتمال بازگشت تحریم ها به نظر شرکت باید گسترش این بخش را فعلا کنار بگذارد مگر اینکه به هر دلیلی تحریم های جدید وضع نشوند. شرکت با گسترش بازارهای خارجی به دنبال بازاری جدید برای فروش محصولات ساختمانی بود که به دلیل رکود ساخت و ساز و فعالیت های عمرانی فعلا بازارمناسبی در داخل ندارند و همچنین تامین ارز برای تهیه مواد مصرفی همچون الکترود گرافیتی.
در گزارش 3 ماهه شرکت 278 هزارتن انواع محصولات به مبلغ 628 میلیارد تومان فروش رسیده است که از این مقدار 50هزارتن را فروش صادراتی تشکیل می دهد (حدود 18درصد مقدار فروش ) که مبلغ 112 میلیارد تومان می شود(17درصد مبلغ فروش) .
با نگاهی به مقدار صادرات فولادسازهای بزرگ مانند فولاد خوزستان، فولاد کاوه، هرمزگان و … خواهیم دید که مقدار صادرات فولاد خراسان در مقابل این شرکتها مقدار ناچیزی است ولی به هرحال تاثیر خود را از تحریم ها میگیرد و درآمد مهم ارزی را از دست خواهد داد . به نظر در بین فولاد سازان بزرگ آسیب کمتری از تحریم ها ببیند.