به گزارش می متالز، شرکت (National Thermal Power Corporation) یکی از بزرگترین شرکتهای جهان در زمینه تولید برق است که در هند فعالیت میکند. این شرکت بخش اعظم و اصلی برق هند را با استفاده از نیروگاههای زغالسنگی تأمین میکند. این شرکت بهدنبال تأمین بخشی از زغالسنگ مورد نیاز خود از طریق واردات است. چالشهای تولید زغالسنگ در داخل هند همچنان پابرجاست.
یکی از عمده دلایل کسری و کمبود زغالسنگ تولیدی در داخل هند، اقدامات بزرگترین تولیدکننده زغالسنگ هند یعنی شرکت Coal India Ltd است. این شرکت که بیش از 80 درصد تولید زغاسنگ هند را در اختیار دارد، همچنان از مقابله با کسری در بازار داخلی هند ناتوان است و نمیتواند روند تولید خود را با افزایش تقاضای زغالسنگ (ناشی از افزایش تولید برق و یا فولاد) تطبیق دهد.
یکی دیگر از بزرگترین مشکلات صنعت زغالسنگ هند، عدم وجود صنعت حملونقل و نیز زیرساختهای مناسب است. شبکه راهآهن بسیار پرتردد و شلوغ در هند، از عرضه مناسب زغالسنگ در زمان مقرر جلوگیری کرده و نمیتواند پاسخگوی متقاضیان باشد. حملونقل جادهای زغالسنگ نیز که محدودیتهای بسیار زیادی دارد و هزینههای آن به مراتب بیشتر از حملونقل ریلی است، نتوانسته و نمیتواند رضایت مشتریان بازار را حفظ کند.
مانند فولاد، صنایع ذوب آلومینیوم و تولید سیمان که از جمله صنایع انرژیبر محسوب میشوند، بهدلیل عدم قطعیت در تأمین این ماده از داخل کشور، چشم امید به واردات آن بستهاند. گفتنی است برخی از این صنایع همچون فولاد، زغالسنگ را بهطور مستقیم مصرف کرده و برخی همچون صنعت آلومینیوم، از برق تولیدی حاصل از زغالسنگ استفاده میکند، با این حال، همانطور که پیشتر اشاره شد، اصلیترین صنعت مصرفکننده زغالسنگ در هند، نیروگاهها هستند. نمودار 1 میزان استفاده از زغالسنگ را برای تولید برق در سالهای اخیر نشان میدهد و حاکی از رشد تقاضای زغالسنگ در صنعت برق هند است.
با این وجود کسری زغالسنگ در هند به نیروگاهها محدود نمیشود. چشمانداز هند برای دستیابی به تولید 300 میلیون تن فولاد تا سال 2030 نیاز این کشور به کک متالورژیکی را افزایش داده است. در این راستا دولت هند به شرکت Coal India دستور داده تا تولید روزانه خود را تا میزان قابل قبولی افزایش دهد. هر چند بعید بهنظر میرسد، این اقدام دولت بدون ایجاد زیر ساختها بتواند مشکلات داخلی عرضه زغالسنگ را برطرف کند.