تاریخ: ۲۱ شهريور ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۸:۴۹
بازدید: ۲۷۵
کد خبر: ۱۸۳۷۲
سرویس خبر : آهن و فولاد

رانت بین قیمت شمش و میلگرد به جیب‌هایی می‌رود که محق نیستند

می متالز - فولاد خوزستان مخالف دستورالعمل گویای دولت برای تعیین قیمت نیست بلکه مشکل در نظارت و اجراست.
رانت بین قیمت شمش و میلگرد به جیب‌هایی می‌رود که محق نیستند

به گزارش می متالز، محمد کشانی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در یک مصاحبه تلویزیونی که در سایت فولادسازی شرکت برگزار شد، این مطلب را بیان داشت و افزود: فولادمردانی که در سخت‌ترین شرایط و گرمای طاقت‌فرسا، ذوب را تهیه و تبدیل به شمش می‌کنند، نگران کاهش قیمت نیستند و دلخوری‌شان این است که رانت ایجاد شده در فاصله قیمت شمش و میلگرد به جیب کسانی می‌رود که محق نیستند.

کشانی تصریح کرد: فولاد خوزستان با قیمت گذاری دستوری و پایین آمدن قیمت‌ها بهیچوجه موردی ندارد، منتهی رانتی که بوجود آمده بایستی حذف شود و ما می‌گوییم حمایت از مصرف کننده یعنی محصول نهایی میلگرد باید با قیمت مناسب خودش بدست مصرف کننده نهایی برسد. علیرغم اینکه دولت محترم صنایع پایین دستی را موظف به عرضه محصول در بورس نموده است و طی 23 روز مردادماه فولاد خوزستان بالغ بر 110 هزارتن فولاد خام عرضه کرده، دریغ از اینکه یک گرم از آن بصورت محصول نهایی در بورس بفروش رسیده باشد که جای نگرانی دارد. 

کشانی در تشریح دلایل این نگرانی گفت: موضوع قیمت‌های دستوری، حدود دوماهی هست که مطرح شده و فولاد خوزستان از اولین شرکت‌هایی است که از آن تبعیت کامل نموده است. علیرغم مخالفت کارشناسان خودمان با جلوگیری از صادرات، محدودیت را پذیرفتیم و عرضه محصول در بورس را براساس گزارشات مقایسه‌ای به دو برابر دوره مشابه سال قبل افزایش دادیم.

لذا اگر قرار بر قیمت 2200 تومانی شمش خام مطابق دستورالعمل ابلاغی باشد، با محاسبه هزینه عملیات نوردی، میلگرد باید 2500 تومان قیمت داشته باشد. در حالی که امروز همه شاهدیم میلگرد با قیمت 4500 تومان در بازار به فروش می‌رسد و این همان رانتی است که باید حذف شود و بهیچوجه بنفع صنعت و کشور نیست.

مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان همچنین در پاسخ به سوال دیگری درخصوص برنامه صادراتی شرکت گفت: اگر به شرایط بازار طی سال های  93 و 94 رجوع کنیم می‌بینیم به دلیل عدم جذب بازارهای داخلی، فولادسازان عمدتا با انبارش محصول در انبارها مواجه بودند. فولادخوزستان نیز بخاطر بهره‌مندی از مزیت صادراتی کیفیت محصول و همجواری با آبهای آزاد، سیاست صادرات را در پیش گرفت و توانست با حمایت دولت محترم و پشتکار فولادمردان رقم صادرات خود را تا سال گذشته به دو میلیون و 765 هزارتن صادرات به 17 کشور خارجی برساند. این موفقیت از جایی نشات گرفت که در بازار داخلی هیچ اتفاقی نیفتاده بود و انباشتگی محصول کارخانجات به سمت شرکت‌های خارجی سرازیر شد که تصمیم خوبی بود.

اگر سال گذشته 21 میلیون تن تولید فولاد کشور بود، هشت و نیم میلیون تن آن به صادرات اختصاص یافت که به معنی تولید پایدار و حفظ روند اشتغالزایی مناسب در این بخش بود. برای سال 97 نیز برنامه دولت محترم برمبنای 25 میلیون تن تولید اعلام شده و بر همین اساس حداقل 12 میلیون تن از این مقدار به صادرات اختصاص دارد. اگر صادرات کاهش یابد یا مطابق برنامه نباشد، ارزآوری هم با مشکلاتی مواجه می شود و یا مجدداً با انبارش محصول در انبارها و کاهش تولید برای پیشگیری از ضرر در فولادسازی‌ها روبرو خواهیم بود.

کشانی در ادامه افزود: فولاد خوزستان از بابت تشدید تحریم‌های خارجی و خروج امریکا از برجام نگرانی ندارد چرا با سابقه چهل ساله در اتخاذ راهکارهای مناسب با آن مقابله کرده‌ایم. ما نگران تحریم داخلی هستیم که دوستان بدون کارشناسی موضوع، برخوردهایی با فولادسازان داشته باشند که خدای ناکرده عواقب آن به صنعت و کشور بازگردد.

عناوین برگزیده