به گزارش می متالز به نقل از بلومبرگ، زمستان در راه است و شکاف بین عرضه و تقاضا بسیار کم. صادرات نفت ایران از زمان اعلام خروج آمریکا از برجام حدود یک سوم کاهش یافته است. میزان صادرات نفت ایران در ماه اوت به زیر 2 میلیون بشکه در روز رسید و در ماه سپتامبر نیز این روند کاهشی ادامه دارد. ایران ناگزیر شده نفت مازاد بر فروش خود را بر روی دریا ذخیره کند.
روی کاغذ، ظرفیت تولید ذخیره کافی برای پر کردن جای خالی نفت ایران وجود دارد. اما اطلاعات روی کاغذ، با مقدار نفتی که می تو اند در طی ماه های آینده توسط سایر اعضای اوپک و روسیه به بازار اضافه شود لزوما یکسان نیست.
افزایش تقاضای فصلی برای مصرف نفت و احتمال کاهش بیشتر تولید در سایر نقاط جهان ممکن است در طی هفته هی آینده میزان عرضه را نسبت به تقاضا با کمبود روبرو کند. همین مسئله برای بالا رفتن مجدد قیمت نفت کافی است.
ظرفیت تولید ذخیره اعضای اوپک قبلا به زیر 2 میلیون بشکه در روز کاهش بافته است.
کشورهایی که قادر به افزایش تولید خود هستند در پاسخ به توافق ماه ژوئن تولید کنندگان مبنی بر تعدیل توافق کاهش تولید، مقداری تولید خود را افزایش داده اند.
روی کاغذ عربستان قادر است به صورت فوری تولید خود را به 11.5 میلیون بشکه در. وز افزایش دهد. اما عربستان هیچگاه به تولید این میزان نفت نیاز نداشته و توانمندی این کشور برای تولید این میزان نفت در دراز مدت به صورت جدی محک زده نشده است. احتمالا رسیدن سطح تولید عربستان به این رقم چند ماهی طول خواهد کشید و نیازمند فعالیت های حفاری بیشتر است.
تعداد سکوهای حفاری نفتی در عزبستان از ماه آوریل رو به افزایش بوده، اما تعداد سکوها هنوز به اندازه بهار سال 2017، یعنی زمانی که تمرکز عزبستان بر کاهش تولید بود نه افزایش تولید، نرسیده است.
موسسه انگلیسی انرژی اسپکتس گفته حتی اگر عربستان شروع به توسعه میدان خوریس کند که ظرفیت تولید 300 هزار بشکه مفت را دارد، رشد تولید این کشور به کندی رخ خواهد داد.
روسیه هم از ماه می به این طرف تولید خود را حدود 250 هزار بشکه افزایش داده است. وزیر انرژی روسیه گفته کشورش ظرفیت افزودن 300 هزار بشکه دیگر به تولید خود را دارد. اما مسکو تا قبل از نشست خود با متحدان اوپکی اش در ماه جاری در این مورد که آیا بازار نفت به تولید بیشتری نیاز دارد تصمیم گیری نخواهد کرد.
در صورتی که اختلالات اخیر در عرضه نفت کشورهای آفریقایی تکرار شود، یا درگیری ها در شهر بصره عراق به میادین نفتی اطراف آن گسترش یابد،کمبود نفت در بازار به راحتی به بالای یک میلیون بشکه در روز خواهد رسید. ادامه کاهش تولید ونزوئلا می تواند این وضعیت را بدتر کند.
موضوع نگران کننده تر اینکه صادرات نفت ایران سریعتر از انتظار تحلیلگران در حال کاهش یافتن است. تداوم این کاهش عرضه قیمت نفت برنت را برای اولین بار نوامبر 2014 وارد کامال 80 دلاری خواهد کرد. این شرایط می تواند یک زمستان داغ را برای بازار جهانی نفت رقم بزند