تاریخ: ۰۸ مهر ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۲:۲۰
بازدید: ۲۲۴
کد خبر: ۱۹۵۵۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

عملکرد شرکت‌های فولادی در شهریور

می متالز - در این گزارش که به تدریج تکمیل می‌شود، وضعیت عملکرد شرکت‌های فولادی از منظر تولید، فروش، نرخ محصولات و عوامل موثر بر سودآوری شرکت‌ها مورد بررسی قرار گرفته است.
عملکرد شرکت‌های فولادی در شهریور

هرمز


شرکت فولاد هرمزگان در ششمین ماه سال فروش 322 میلیارد تومانی را به ثبت رسانده است. مبلغ فروش از میانگین 5 ماهه 20 درصد بالاتر است. نرخ فروش محصول محصول اصلی این شرکت (اسلب) در شهریورماه نسبت به میانگین 5 ماهه سال جهش 40 درصدی را نشان می‌دهد. از لحاظ حجم تولید و فروش نیز هیچگونه مشکل خاصی در گزارش شرکت ملاحظه نمی‌شود. از این منظر فولاد هرمزگان یکی از بهترین شرکت‌های فولادی به شمار می‌رود. 
شرکت در مردادماه 58 هزار تن اسلب در بورس کالا به فروش رسانده است. (ثبت فروش در مردادماه صورت گرفته و تحویل سلف آن مربوط به ماه شهریور است) از آنجایی که تمام فروش‌های یاد شده شرکت در بورس کالا به قبل از آزادسازی محصولات فلزی مربوط می‌شود، میانگین نرخ فروش داخلی این محصول 2363 تومان به ازای هر کیلوگرم است. با این حساب معادل تسعیر ارز فروش صادراتی این شرکت در شهریورماه 7375 تومان به دست می‌آید که قابلیت افزایش بیشتری در ماه‌های آینده دارد. هرچند تمام فروش داخلی شرکت در مهرماه نیز با توجه به عرضه در بورس کالا تا قبل از آزادسازی نرخ محصولات فولادی و با نرخ‌های بسیار پایینی رقم خورده است و از این حیث باید منتظر تحول نرخ فروش داخلی شرکت از آبان‌ماه باشیم.



فخوز

 

گزارش ماهانه شرکت شرکت فولاد خوزستان به طور مجزا در گزارش قدرت‌نمایی «فخوز» در فروش صادراتی آورده شده است.



کاوه


گزارش عملکرد شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در نگاه اول بسیار ناامیدکننده است. هرچند فروش 254 میلیارد تومانی حاکی از رشد 20 درصدی مبلغ فروش ماهانه نسبت به میانگین 5 ماه ابتدای سال است اما نقطه ضعف اصلی عملکرد شرکت در ماه شهریور به افت چشمگیر تولید مربوط می‌شود. حجم تولید بیلت نسبت به میانگین ماهانه، افت 50 درصدی نشان می‌دهد که یک متغیر بسیار نگران کننده به شمار می‌رود. در این خصوص عامل اصلی افت تولید شرکت به عملیات تعمیرات اساسی مربوط می‌شود که می‌تواند تا حد بسیار زیادی از نگرانی سهامداران این شرکت بکاهد.
نکته جالب توجه نرخ فروش داخلی محصولات «کاوه» فاصله 18 درصدی با میانگین نرخ‌ فروش بورس کالای شمش این شرکت است. میانگین قیمت فروش هر کیلو شمش ثبت شده در صورت‌های ماهانه 2786 تومان و میانگین قیمت فروش در بورس کالا 2347 تومان به ازای هر کیلو است. از طرفی نرخ فروش بیلت صادراتی شرکت به ازای هر کیلوگرم 4088 تومان است که معادل دلاری 8550 تومان را نشان می‌دهد.

در سوی دیگر در بخش تولید آهن اسفنجی یک اشتباه در گزارش این ماه دیده می‌شود. بخش تولید آهن اسفنجی صادراتی در گزارش شهریورماه 433 هزار تن عنوان شده است که با توجه به ظرفیت تولیدی شرکت، این عدد احتمالا به طور قطع اشتباه است. احتمال می‌رود میزان تولید آهن اسفنجی «کاوه» در سطح 43 هزارتن باشد. بررسی مقایسه‌ای میزان تولید آهن اسفنجی با ماه‌های گذشته نشان دهنده عدم وجود مشکل در تولید این محصول است که می‌تواند ذخیره مناسبی برای تولید فولاد شرکت پس از انجام تعمیرات اساسی در ماه‌های آینده باشد. انتظار می‌رود شرکت با پشت سر گذاشتن تعمیرات و با ذخیره مناسب آهن اسفنجی تبدیل نشده به شمش، توانایی تولید محصول نهایی بیشتری داشته باشد که ترکیب این موضوع با افزایش نرخ محصولات در بورس کالا نوید عملکرد بسیار بهتری را در ماه‌های پیش‌رو می‌دهد. تنها ریسک پیش رو مربوط به عدم توانایی فروش صادراتی به علت تاثیر تحریم‌های بین‌المللی‌ست که تاکنون اثری از آن در کاهش حجم فروش صادراتی فولاد کاوه دیده نشده است. اما سرمایه‌گذاران باید روند فروش صادراتی این شرکت را به طور دقیق بررسی نمایند.



ارفع


شرکت آهن و فولاد ارفع گزارش ماهانه جالبی ارائه نکرده‌است. هرچند حجم تولید شمش فولادی از میانگین ماه‌های گذشته 11 درصد بالاتر است اما سهم فروش صادراتی این شرکت در ادامه روند توقف صادرات از مرداد ماه، در شهریور نیز صفر بوده و این اتفاق فروش حجمی 45750 تن (62 درصد میانگین فروش 5 ماه ابتدایی سال) را در ماه ششم سال به ثبت رسانده است. بخشی از این کاهش فروش با رشد 31 درصدی نرخ فروش شمش فولادی (میانگین نرخ فروش شمش در بازار داخلی 3460 تومان به ازای هر کیلوگرم) جبران شده‌است اما نگرانی در خصوص عدم امکان فروش وجود دارد. شرکت در کادر توضیحات مربوطه علت تعدیل تولید را ناشی از تعدیل اصلاح مقدار تولید مردادماه و علت تعدیل مبلغ فروش را ناشی از اصلاح یکی از صورت حسابهای پایان مردادماه عنوان کرده‌است. بررسی گزارش‌های ماهانه قبلی حاکی از توقف فروش صادراتی شرکت از مرداد است. سهم فروش داخلی در ماه مرداد به نحوی تمام تولید ماهانه شرکت را پوشش می‌داد و از این جهت مشکلی متوجه شرکت نبود اما افت 38 درصدی فروش داخلی در کنار ادامه توقف فروش صادراتی به نوعی یک ریسک بالقوه برای «ارفع» محسوب می‌شود. نکته مثبت شرکت در خصوص موجودی شمش فولاد است که تا پایان نیمه نخست سال به 70320 تن می‌رسد. این موجودی بالقوه معادل یک ماه تولید در شرایط عادی‌ست. مهیا شدن شرایط عرضه شمش فولاد «ارفع» در بورس کالا از نیمه دوم شهریور ماه می‌تواند برای افزایش سهم داخلی فروش محصولات این شرکت در ماه‌های آینده اتفاق خوبی محسوب شود. آزاد شدن نرخ فولاد در بورس کالا نیز تفاوت معنادار فروش صادراتی و داخلی را کاهش خواهد داد هرچند تا معادل ریالی قیمت‌های صادراتی فاصله زیادی احساس می‌شود. نرخ فروش داخلی شمش بلوم فولاد ارفع با احتساب بیلت 478 دلاری CIS، معادل دلاری 7238 تومان قیمت خورده است.

عناوین برگزیده