تاریخ: ۱۴ مهر ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۲:۱۰
بازدید: ۶۱۹
کد خبر: ۱۹۸۳۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

حاکمیت شفافیت بر بازارها با بورس کالا

می متالز - عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: بورس کالا در ابعاد مختلف کمک شایانى را به اقتصاد کشور می‌کند، زمانى که عرضه‌کنندگان و متقاضیان در مکانى مشخص مانند بورس کالا از شرایط یکسانى برخوردار باشند این امر باعث حاکمیت شفافیت در معاملات و در عین حال کمک به کشف قیمت و رقابتى شدن بازار خواهد شد.
حاکمیت شفافیت بر بازارها با بورس کالا

به گزارش می متالز، عبدالرضا مصرى با بیان اینکه بورس کالا ساز و کارى براى جذب نقدینگى به سوى تولید محسوب مى‌شود، گفت: کالا در چرخه تولید است که ایجاد مى‌شود، درصورت عرضه کالا در بورس، نقدینگى مستقیما و بدون واسطه به سمت تولید برده مى‌شود.

مصرى به ایجاد کشف قیمت رقابتى در بورس اشاره و بیان کرد: اگر به‌طور دائم تمام عرضه و تقاضاها در تالار شفاف بورس انجام شود قیمت‌ها در آنجا به‌صورت متعادل و شفاف کشف مى‌شود. به این ترتیب کل زنجیره تولید باید در بورس کالا عرضه شود.عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به تفاوت انجام معاملات در داخل و خارج از بورس کالا اشاره و بیان کرد: در خارج از بورس کالا تجربه معاملات محرمانه و ایجاد انحصار و التهاب را داریم. در مقابل بورس کالا زمینه کشف قیمت رقابتى را ایجاد مى‌کند که همین امر باعث از بین رفتن انحصار مى‌شود و کالا دیگر در اختیار عده‌اى خاص قرار نمى گیرد. به عقیده او، به واسطه بورس کالا بازار شفاف، فعال و نقدشوندگى افزایش مى‌یابد، بنابراین به نظر نمى‌رسد که در حال حاضر فردى مخالف عرضه کالا و تولید از طریق بورس باشد. مصرى گفت: اگر تمام اجزا در کنار یکدیگر به درستى در حال فعالیت باشند بورس کالا زمینه افزایش کیفیت کالاهاى تولیدى را فراهم مى‌کند زیرا تولیدکنندگان به واسطه ورود محصولات خود به بورس کالا، تلاش بیشترى براى افزایش کیفیت محصولات خود خواهند کرد. به گفته عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، هنوز بسیاری از ظرفیت‌های بورس کالا مورد استفاده قرار نگرفته است به‌طوری‌که معاملات موکول به آینده یا آتی و همچنین عرضه خودرو می‌تواند به شکل گسترده در بورس انجام شود.

او با بیان اینکه بورس کالا از زمانى آغاز به کار کرد که بحث خصوصى‌سازى، آزاد شدن اقتصاد و واگذارى بنگاه‌هاى دولتى مطرح شده بود، افزود: با توجه به اینکه تا قبل از راه‌اندازى بورس کالا تولیدات شامل تولیدات دولتى و غیردولتى بود و محصولات مورد قیمت‌گذارى قرار مى‌گرفت؛ کارخانه‌ها در اختیار دولت بود و به دلیل اینکه دولت به دنبال افزایش قیمت نبود، کالاها به‌صورت حواله‌اى معامله مى‌شدند؛ اما با نمایان شدن ناکارآمدی سیستم حواله‌ای که به امضاهای طلایی و برقراری رابطه‌های فسادزا منجر شد، همه بر راه‌اندازی بازار متشکل بورس تاکید کردند. مصرى عنوان کرد: مجلس موافق عرضه کلیه محصولات در بورس کالا است اما در این بین روند نظارت بر مصرف مواد بعد از خرید از بورس به عهده نهادهای نظارتی گذاشته شد که البته با کشف واقعی و عادلانه قیمت‌ها دیگر شاهد تقاضاهای کاذب نخواهیم بود.

عناوین برگزیده