به گزارش میمتالز، عضو هیات علمی و دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان با بیان اینکه یکی از اولویتهای بانک مرکزی باید ایجاد تمهیداتی برای کاهش نرخ رشد حجم پول و تبدیل پول به شبه پول باشد، اظهار کرد: البته این کار با هماهنگی و انجام وظیفه سایر دستگاهها و حتی سایر قوا در کنار قوه مجریه امکان پذیر است.
محمد واعظ برزانی تصریح کرد: یکی دیگر از اولویتها باید رصد حملات سوداگرانه سازمان دهی شده با منشا اوفک در بازار ارز باشد؛ یعنی نسبت به چنین حملات احتملالی بانک مرکزی، پایش و برنامه واکنش و سرکوب داشته باشد.
وی ادامه داد: موضوع بعدی اجرای بخشهای همچنان اجرا نشده نظام جامع آمار مالی شهروندان باید باشد به طوری که در پرتو آن امیدواریم قانون مبارزه با پولشویی نیز به طور کامل اجرا شود.
دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه اصفهان چهارمین اولویت بانک مرکزی در کوتاه مدت را اقدامات فوری برای اصلاح ساختار مالی و ترازنامهای بانکهای تجاری دانست و گفت: به این معنی که سهم داراییهای ثابت در ساختار ترازنامه بانکهای تجاری و همچنین ساختار داراییهای این بانکها به حد معقول و مبتنی بر اقتصاد ایران تقلیل یابد. این کار، هم مستلزم نظارت مستقیم بر مدیریت داراییهای بانک تجاری و هم مستلزم چنین نظارتی بر شرکتهای وابسته به بانکهای تجاری است.
به گفته واعظ برزانی، از سوی دیگر نظارت بر حساب اضافه برداشت که به طور اجتناب ناپذیری باعث تداوم حیات ملی بانکهای اساسا زیان ده میشود نیز باید سامان یابد.
او در پایان درباره اولویتهای و ماموریتهای مهم بانک مرکزی تاکید کرد: ششمین توصیه که مهمترین مقوله نیز محسوب میشود، اجرای روح قانون عملیات بانکی بدون ربا است که در اصل، واقعی کردن عملیات بانکی است و برای این کار به سرعت نیازمند تحول در قانون بانکداری هستیم.