به گزارش میمتالز، نتایج نظرسنجی این هفته «دنیای اقتصاد» نشان میدهد عمده تحلیلگران روند بورس در هفته جاری را کمنوسان پیشبینی میکنند. غالب سهامداران نیز در انتظار تداوم افت قیمت سهام در سومین هفته اسفند ماه هستند. با این حال صرفنظر از تفاوت این انتظارات، نظرات غالب افراد شرکتکننده در نظرسنجی حاکی از این است که در شرایط فعلی بورس در مرحله حساسی است و تعیین تکلیف برخی عوامل کلان در عرصه سیاسی و اقتصادی و همچنین برخی تصمیمات مقام ناظر و سیاستگذار برای بورس سرنوشتساز است.
صعودی: ۳۲ درصد از کارشناسان شرکتکننده در نظرسنجی معتقدند بورس تهران در این هفته به مسیر صعودی باز خواهد گشت. این دسته از کارشناسان معتقدند قیمت در برخی سهام حتی به زیر ارزش ذاتی خود رسیده است و بورس در واکنش به این سطوح دوباره رشد خود را از سر خواهد گرفت. علاوه بر این اخبار سیاسی پیرامون برجام و اثرات اقتصادی آن حال و هوای بهبود به بورس خواهد بخشید. هر چند برخی کاهش نرخ دلار را بهعنوان تهدیدی برای بازار سهام عنوان میکنند با این حال باید توجه داشت که اولا بازار از زمان تغییر دولت در آمریکا افت دلار را پیشخور کرده است. ثانیا بازار ارز چندان واکنشی به این ماجرا نداشت. این موضوع نشان میدهد با توجه به نقدینگی موجود در اقتصاد کشوراحتمالا نتوان افت قابل توجهی برای دلار متصور بود کما اینکه انتظار است دولت نیز سیاست سرکوب دلار را دنبال نکند. این موضوع در شرایطی که گشایشهای اقتصادی صورت بگیرد، اتفاقا عامل حمایت از بازار سهام است. سطوح قابل توجه قیمتها در بازارهای جهانی نیز حمایتکننده از بازارسهام خواهد بود. از طرفی زمان عرضه اوراق دولتی رو به اتمام است و این امر میتواند به توجه دوباره سهامداران به بورس منجر شود. اعلام افزایش نرخ محصولات در برخی صنایع نیز در تقویت تقاضا موثر عمل خواهد کرد. انتشار گزارش سالانه شرکتها نیز انتظار میرود با انعکاس عملکرد شرکتها در تقویت روحیه عمومی سهامداران موثر عمل کند. به این ترتیب بورس تهران در هفته جاری در روند صعودی حرکت خواهد کرد.
کمنوسان: ۴۸ درصد از کارشناسان حاضر در نظرسنجی انتظار دارند بورس در هفته جاری در مسیر کم نوسان حرکت کند. به اعتقاد این دسته دامنه نامتقارن در هر صورت نتیجهای جز تحمیل یک روند کم نوسان به شاخص کل نخواهد داشت. از طرفی قیمت سهام در سطوحی است که اصلاح قابل توجهی را تجربه کرده است و بسیاری از سهامداران در شرایط فعلی حتی با تحمل سطوح زیان قابل توجه در فکر فروش سهام نخواهند بود. در مقابل به دلیل ترس و نگرانی موجود در بازار، تقاضا نیز چندان قدرتمند به نظر نمیرسد. تقابل این دو نگاه در سیطره روند کم نوسان به بازار موثر خواهد بود. علاوه بر این موارد ابهامات در زمینه سیاسی و اقتصادی نیز اثرگذار است و احتمالا ترجیح سهامداران بعد از تجربه اخیر احتیاط در هر دو سمت خرید و فروش باشد.
نزولی: ۲۰ درصد تحلیلگران مزبور معتقدند بورس در این هفته شاهد نزول شاخص خواهد بود. به اعتقاد این تحلیلگران، منطقی یا غیرمنطقی سهامداران با هر سیگنال کاهش نرخ دلار در سمت فروش قرار میگیرند. سیگنال کاهش نرخ ارز را اخبار مثبت از ناحیه برجام فراهم کرده است و احتمالا در هفته جاری موجب افت عمومی قیمت سهام میشود. ضمن اینکه افت ارزش معاملات احتمال بازگشت بازار به مسیر صعودی را کاهش داده است و بسیاری از سهامداران معتقدند قیمتها در کوتاه مدت بهبود خاصی نخواهند داشت. بر همین اساس تحت تاثیر این عوامل احتمالا با عقبنشینی سهامداران، حرکت شاخص کل در مسیر نزولی ادامه یابد.
صعودی: ۳۲ درصد از سهامداران حاضر در نظر سنجی معتقدند بورس در هفته جاری در روند صعودی حرکت خواهد کرد. این دسته معتقدند اصلاح قابل توجه اخیر، قیمتها را با توجه به شرایط بنیادی سهام به سطوح ارزندهای رسانده است. در این شرایط افزایش قیمت نفت و قیمت فلزات در بازارهای جهانی میتواند از بازگشت بورس به مسیر صعودی حمایت کند. ضمن اینکه اخبار برجامی نیز در احیای این مسیر موثر عمل خواهد کرد.
کم نوسان: ۲۹ درصد از سهامداران معتقدند بازار سهام در هفته جاری روند کم نوسان را تجربه کند. این افراد معتقدند سهامداران در حالت انتظار برای رصد تغییرات ایجاد شده در عرصه سیاسی اقتصادی کشور هستند. مساله برجام و سرانجام FATF در تعیین روند بورس نقش حیاتی دارند و تا مادامی که ابهامات بر سر آن باقی است سهامداران با حرکت دست به عصا و محتاطانه در نهایت روند کم نوسانی را برای شاخص سهام رقم میزنند.
نزولی: ۳۹ درصد از سهامداران حاضر در نظرسنجی «دنیای اقتصاد» روند شاخص سهام در هفته جاری را نزولی پیش بینی کردهاند. این افراد معتقدند خروج پول از بازار سهام در هفته جاری به دو دلیل ادامه خواهد داشت. انتظار کاهش نرخ دلار در واکنش به اخبار مثبت پیرامون برجام و ترس و هراس موجود در بازار سهام. این دو عامل زمینه تداوم افت قیمت عمومی سهام را رقم خواهد زد.
منبع: دنیای اقتصاد