تاریخ: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۲:۳۰
بازدید: ۸۱۱
کد خبر: ۲۰۱۴۴۵
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

حدود ۵۰ درصد معادن قم فعال نیست

حدود ۵۰ درصد معادن قم فعال نیست
‌می‌متالز - رئیس خانه معدن استان قم از فعال نبودن حدود نیمی از معادن استان به دلیل قوانین دست و پاگیر و یا عدم وجود بازار مصرف خبر داد.

به گزارش می‌متالز، صابر عمورسولی امروز با ابراز تأسف از محروم ماندن بخش معدن در کشور اظهار کرد: باید گفت بخشنامه‌های دست و پاگیر و استعلام‌های زمان بر از مهم‌ترین دلایل عدم فعالیت کامل بخش معدن در کشور است.

وی افزود: به نظر می‌رسد دولت در سطح کلان باید به موضوع معادن ورود جدی داشته باشد، ضمن آن که نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی هم باید در کنار تجدیدنظر در قوانین موجود، قوانین جدید را طوری وضع کنند که کمتر دست و پاگیر باشد.

رئیس خانه معدن استان قم ادامه داد: یکی از مشکلات اکتشاف و بهره برداری از معادن به استعلام از منابع طبیعی بر می‌گردد، البته در این زمینه تفاهم نامه‌هایی بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد که شاید برخی از این تفاهم نامه‌ها هم نیاز به اصلاح داشته باشند.

عمورسولی سپس به لزوم توجه بیشتر وزارت صمت به بخش معدن توجه داد و گفت: کشور ما یک کشور معدنی است و از این رو باید از این منابع و ظرفیت به بهترین شکل استفاده شود.

وی اضافه کرد: گاهی از برنامه‌های چشم انداز ۲۰ و یا ۲۵ ساله در بخش معدن سخن به میان می‌آید، در حالی که بخش اکتشاف معادن می‌تواند در برنامه‌های چشم انداز حداکثر دو ساله به ثمر بنشیند.

رئیس خانه معدن استان قم در عین حال با ابراز گلایه از عدم توجه کافی به بخش معدن در کشور تأکید کرد: بار‌ها راهکار‌های برون رفت از وضعیت فعلی و حرکت به سمت وضعیت مطلوب مرور و بازخوانی شده که البته این سخنان در مقام عمل به جایی نرسیده است، ضمن آن که همچنان باید این مسائل را پیگیری کرد و نباید ناامید شد.

عمورسولی در ادامه باز هم به ضرورت نگاه راهبردی به استفاده از ظرفیت معادن و البته ضرورت همفکری و همیاری لازم بین دستگاه‌های اجرایی بویژه وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی توجه داد و گفت: پیگیری‌های لازم در این زمینه تا تحقق عملی اهداف باید ادامه یابد.

وی درباره ظرفیت معادن استان قم نیز اذعان کرد: استان قم حدود ۱۸۰ معدن دارد که تقریبا نیمی از آن‌ها فعال و بقیه به علت عدم وجود بازار یا برخی قوانین دست و پاگیر غیرفعال است.

رئیس خانه معدن استان قم همچنین درباره تفکیک موضوعی معادن استان نیز بیان ۶ داشت: حدود ۴۰ درصد این معادن، شن و ماسه و حدود ۳۰ درصد نیز معادن سنگ لاشه اند، ضمن آن که سایر معادن استان هم مربوط به سنگ‌های فلزی مانند منگنز، مس، سرب و روی، سنگ‌های زینتی مانند عقیق و همچنین سنگ‌های تزیینی از جمله سنگ‌های ساختمانی است.

منبع: خبرگزاری فارس

عناوین برگزیده