به گزارش میمتالز، این ۵ طرح که آب شیرین شده خلیجفارس و دریای عمان را به استانهای هرمزگان، کرمان، یزد، اصفهان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان انتقال میدهد، از طریق ویدئو کنفرانس افتتاح کرد.
دو خط انتقال آب از سیرجان به مس سرچشمه و از مس سرچشمه به اردکان در مجموع به طول ۵۲۰ کیلومتر با ۷ هزار میلیارد تومان اعتبار اجرا شده است.
برای اجرای خطوط انتقال آب به اصفهان، مشهد و سیستان و بلوچستان که در مجموع ۳هزار و ۲۸۰ کیلومتر طول خواهند داشت نیز ۱۲۱ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
این پروژههای زیر ساختی و توسعهای که برای ۵۴ هزار نفراشتغال پایدار ایجاد میکند، به طور کامل از سوی بخش خصوصی اجرا میشوند.
رئیسجمهور طی سخنانی در آیین افتتاح این طرحها گفت: اجرای طرح عظیم انتقال آب از خلیجفارس و دریای عمان به فلات مرکزی و مناطق شرقی کشور علاوهبر فراهم آوردن بستر توسعه این مناطق، دستاوردهای افتخارآمیز دیگری نیز داشت و امروز به لطف تلاش و ابتکار جوانان کشورمان در شرکتهای دانشبنیان در ساخت پمپهای مورد نیاز این خطوط انتقال آب به خودکفایی رسیدهایم.
روحانی بااشاره به سوابق مطالعات این طرح عظیم ملی، تصریح کرد: کارشناسان محیط زیست نگران بودند که بازگرداندن پسآب دستگاههای آب شیرینکن به خلیجفارس باعث آسیب به محیط زیست شود، لذا اجرای این طرح را با پذیرش هزینه اجرا و عملیات بیشتر، مشروط به انتقال پسآب دستگاههای آب شیرینکن به دریای عمان کردیم که مخاطرات زیست محیطی نداشته باشد.
رئیسجمهور با بیان اینکه کشورهای جنوبی حاشیه خلیجفارس سالهاست که اقدام به برداشت آب از خلیجفارس کردهاند، تاکید کرد: وزارت امور خارجه باید به طور جدی پیگیر اجرای ملاحظات محیط زیستی از سوی کشورهای دیگری باشد که از سالها قبل اقدام به برداشت و شیرین کردن آب از خلیجفارس کردهاند.
منبع: کیهان