تاریخ: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۳:۵۵
بازدید: ۶۵۹
کد خبر: ۲۰۲۸۸۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
دبیر انجمن زغال سنگ ایران تاکید کرد:

۲ فرصت پیش روی زغال سنگی‌ها در سال ۱۴۰۰

۲ فرصت پیش روی زغال سنگی‌ها در سال ۱۴۰۰
‌می‌متالز - زغال سنگ ایران حتی پتانسیل افزایش قیمتی تا ۴۰ درصد بالاتر از قیمت‌های فعلی را هم دارد.

به گزارش می‌متالز، یکی از صنایع بورسی که در این سال‌ها بازدهی معقولی برای سهامداران به همراه داشته، صنعت زغال سنگ بوده است.

سعید صمدی دبیر انجمن زغال سنگ ایران در خصوص وضعیت این صنعت در سال ۱۴۰۰ بیان کرد: صنعت زغال سنگ، در سال ۹۹، رونقی بی سابقه را تجربه کرد و این رونق تحت تاثیر افزایش قیمت‌های جهانی، افزایش قیمت فولاد در داخل کشور و همچنین افزایش نرخ ارز محقق شد، در نظر داشته باشید که در فروردین ماه ۹۹ قیمت پایه هر تن زغال سنگ یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بوده و در بهمن ماه قیمت پایه زغال سنگ به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان رسیده است این رشد قیمتی فوق العاده، تاثیر مثبتی بر سودآوری شرکت‌های تولیدکننده زغال سنگی داشته است.

وی در رابطه با پیش بینی قیمت‌ها در سال آینده گفت: قیمت زغال سنگ تحت تاثیر قیمت فولاد و نرخ ارز است و قیمت‌هایی که انتظار می‌رفت در سال ۱۴۰۰ به آن برسیم، امسال محقق شد اگرچه با توجه به چشم انداز کاهش احتمالی نرخ ارز، احتمال افت قیمت محصولات فولادی هم وجود دارد (قیمت زغال سنگ بر مبنای ۲۶.۵ درصد شمش فولاد خوزستان تعیین می‌گردد)؛ ولی صنعت زغال سنگ ایران ۲ نقطه قوت مهم دارد که بر اساس این نقاط قوت، نه تنها احتمال افت قیمت زغال سنگ نمی‌رود؛ بلکه حتی شرایط بهتری هم برای شرکت‌های زغال سنگی رقم بخورد.

صمدی افزود: نکته قوت اول این است که دومین کارخانه فولادی کوره بلند کشور هم سال ۱۴۰۰ وارد مدار تولید شده و سالانه تقاضای زغال سنگ یک میلیون تنی ایجاد خواهد کرد. همانطور که می‌دانید ظرفیت تولید صنعت زغال سنگ کشور سالانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن است. تا کنون مشتری عمده زغال سنگ کشور، شرکت ذوب آهن اصفهان با سالانه ۲.۵ میلیون تن تقاضا بوده است و امسال شرکت ذوب آهن اصفهان ۸۰۰ هزار تن از زغال سنگ مورد نیاز خود را از طریق واردات تامین کرد.

وی خاطرنشان کرد: با ورود کوره بلند میدکو، تقاضای زغال سنگ کشور یک میلیون تن افزایش خواهد یافت و این موضوع، قدرت چانه زنی زغال سنگی‌ها را افزایش خواهد داد. به همین دلیل هم بحث سهمیه بندی زغال سنگ مطرح شده و زغال سنگ ایران، برای مشتریان ارزشمندتر خواهد شد. دومین نقطه قوت زغال سنگ ایران هم این است که در حال حاضر قیمت آن تقریبا به اندازه قیمت‌های جهانی است و صادرات زغال سنگ ایران توجیه پذیر نیست؛ اما واردات زغال سنگ، هزینه قابل توجهی به واردکنندگان تحمیل می‌کند. هزینه حمل و نقل زغال سنگ تقریبا ۵۰ درصد قیمت زغال سنگ را تشکیل می‌دهد و دو شرکت فولادی که در فرآیند تولید از کوره بلند استفاده می‌کنند (ذوب آهن اصفهان و یکی از زیر مجموعه‌های میدکو) در صورت واردات زغال سنگ برای تامین نیاز خود، باید هزینه‌ای بسیار بالاتر از قیمت زغال سنگ داخلی متحمل شوند از این رو معتقدم زغال سنگ ایران حتی پتانسیل افزایش قیمتی تا ۴۰ درصد بالاتر از قیمت‌های فعلی را هم دارد و با توجه به هزینه‌های واردات زغال سنگ، برای مشتریان زغال سنگ داخلی حتی خرید زغال سنگ داخلی بالاتر از قیمت‌های جهانی هم توجیه اقتصادی خواهد داشت.

دبیر انجمن زغال سنگ ایران تصریح کرد: البته افزایش نرخ حقوق و دستمزد، هزینه‌های شرکت‌های زغال سنگی را هم افزایش خواهد داد.

صمدی در مورد طرح‌های توسعه‌ای جهت افزایش ظرفیت در این صنعت گفت: طرح‌های توسعه‌ای در این صنعت در دست بررسی و اجرا هستند؛ ولی هر طرح توسعه‌ای جهت افزایش ظرفیت تولید، از مرحله آغاز تا رسیدن به مرحله بهره برداری، چند سالی زمان خواهد برد. با توجه به طرح‌هایی که در حال حاضر در دست اجرا هستند، احتمالا ظرف سه سال آینده، حداقل ۸۰۰ هزار تن به ظرفیت تولید این صنعت افزوده خواهد شد، اما احتمالا حجم تولید در سال ۱۴۰۰ با امسال تفاوت چندانی نخواهد داشت نکته حائز اهمیت این است که سرمایه گذاری‌های جدید در صنعت زغال سنگ با نرخ ارز و قیمت‌های فعلی زغال سنگ، توجیه اقتصادی چندانی ندارد و برای ایجاد جذابیت سرمایه گذاری در حوزه معادن زغال سنگ، باید قیمت زغال سنگ جذاب‌تر شود. ضمن اینکه طرح‌هایی هم در راستای جایگزین کردن مواد با پایه هیدرولیکی به جای چوب و کاهش هزینه‌های تولید زغال سنگ در یکی از شرکت‌های زغال سنگی (کطبس) در دست اجرا است که هنوز نتیجه اثرگذاری نداشته؛ اما روی این موضوع هم نظارت داریم و امیدواریم به ثمر برسد.

منبع: بورس نیوز

عناوین برگزیده