تاریخ: ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ ، ساعت ۱۴:۳۲
بازدید: ۱۵۰
کد خبر: ۲۰۲۹۴۵
سرویس خبر : انرژی
هشدار آژانس بین‌المللی انرژی در تازه‌ترین گزارش خود

انتظار ابرچرخه نفتی را نداشته باشید

‌می‌متالز - با رسیدن قیمت نفت برنت به ۷۰ دلار در روز‌های گذشته و حتی پیش از آن پیش بینی وقوع یک ابرچرخه که قیمت نفت و دیگر کامودیتی‌ها را به سطوح بالاتری می‌رساند، باب شد.

به گزارش می‌متالز، با این حال، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در آخرین گزارش خود در روز چهارشنبه که همراه با گزارش ماهانه مارس منتشر شد، گفت داده‌های این نهاد عکس آن را نشان می‌دهد. بر این اساس، موجودی‌های نفت همچنان بالاتر از سطح یک سال گذشته یعنی وقتی ویروس کرونا آغاز به همه‌گیر شدن کرد، است. آژانس در گزارش ماهانه خود ۱۰۰ هزار بشکه دیگر به برآورد تقاضا برای سال جاری میلادی افزوده و گفته امسال ۵/ ۵ میلیون بشکه در روز به تقاضای طلای سیاه اضافه خواهد شد. با این حال، این سازمان پیش‌بینی کرده تولید نفت آمریکا در سال ۲۰۲۱، ۱۸۰ هزار بشکه در روز کاهش می‌یابد.

مجموعه‌ای از عوامل مانند زمستان سرد در فصل اول سال و تقویت اقتصاد جهانی به دلیل توزیع واکسن در فصول سوم و چهارم پشت افزایش برآورد آژانس برای تقاضا در سال جاری است. بر اساس این گزارش، فاصله تقاضای جهانی در فصل چهارم ۲۰۲۱ با سطح ۲۰۱۹ به فقط ۴/ ۱ میلیون بشکه روزانه خواهد رسید. این سازمان که در پاریس مستقر است، اما هشدار داده با وجود کاهش تولید طولانی و عمیق اوپک و متحدانش و همچنین پیش‌بینی‌ها از کسری عرضه در گوشه‌هایی از بازار، موجودی‌های نفت همچنان نسبت به سطوح تاریخی بالا است، چراکه در فصل دوم سال گذشته میلادی بشکه‌های زیادی به انبار‌ها سرازیر شد. تا پایان ژانویه، موجودی‌های نفت کشور‌های سازمان همکاری و توسعه اقتصادی هنوز ۱۱۰ میلیون بشکه بالاتر از یک سال قبل بود. قیمت نفت در بازار دیروز چهارشنبه کاهش یافت چراکه نگرانی‌هایی در مورد تقاضا در اروپا و تعلیق توزیع واکسن آسترازنکا در برخی کشور‌ها مانند ایتالیا، آلمان و فرانسه به وجود آمده است. خود گزارش آژانس و رد احتمال ایجاد یک ابرچرخه نیز بر قیمت نفت اثر منفی گذاشت. بهای نفت برنت تا لحظه تنظیم این گزارش (ساعت ۱۵:۱۵ به وقت تهران)، با ۷۷ سنت کاهش معادل ۱۳/ ۱ درصد به ۶۷ دلار و ۶۲ سنت تنزل یافت. نفت خام آمریکا نیز ۶۲ دلار معادل ۹۶/ ۰ درصد افت کرد تا به ۶۴ دلار و ۱۸ سنت برسد. آژانس بین‌المللی انرژی در تخمینی که ناامیدی سرمایه‌گذاران را به همراه داشت گفت برای تقاضای حدود ۱۰۰ میلیون بشکه در روز که سطح پیش از همه‌گیری کرونا است، باید تا سال ۲۰۲۳ صبر کرد. پس از آن نیز رشد تقاضا فاقد قدرت قبل خواهد بود، زیرا دورکاری به یک رویه تبدیل می‌شود و دولت‌ها هم تلاش می‌کنند از سوخت‌های فسیلی فاصله بگیرند.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده