تاریخ: ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۱:۳۸
بازدید: ۶۶۲
کد خبر: ۲۰۳۸۱۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

نقدینگی بازار سرمایه باید به تولید می‌رفت

نقدینگی بازار سرمایه باید به تولید می‌رفت
‌می‌متالز - یک اقتصاددان معتقد است که پولی که به بازار سرمایه وارد شده بود باید به بخش تولید تزریق می‌شد، ولی این فرصت از دست رفت.

به گزارش می‌متالز، میرحسین موسوی، اقتصاددان با تاکید بر اینکه بانک مرکزی باید استفلال داشته باشد، افزود: وظیفه بانک مرکزی صیانت از ارزش پول ملی کشور است و هیچگاه هم نتوانسته به این وظیفه خود به درستی عمل کند چرا که دولت‌ها عمدتا با کسری بودجه روبرو بوده اند و به بانک مرکزی دستوراتی در این راستا می‌دهند که با اهداف آن در تناقض است.

به گفته این اقتصاددان، بهترین فرصتی که برای اقتصاد ایران مهیا شده بود در بخش مالی آن هم در بازار سرمایه است که بازار بلندمدت تامین مالی تلقی می‌شود. هر چند این بازار عمق پیدا کرده بود، اما آن هم از بین رفت و به نوعی از مردم سلب اعتماد شد. نقدینگی عظیمی در بازار سرمایه جمع شده بود، اما با تصمیم‌های اشتباه، این نقدینگی از بازار خارج شد و عده بسیاری یا ضرر کردند یا دارایی خود را ازدست دادند.

به گفته وی، چرا پولی که جذب بازار سرمایه شده بود به بخش تولید تزریق نشد تا در این بخش سرمایه گذاری شود و تولید رونق بگیرد و در بازار سهام جذابیت ایجاد شود؟ نه تنها اینگونه نشد بلکه قیمت‌ها به صورت تصاعدی در بازار سهام افزایش یافت و شاخص به دو میلیون واحد رسید و سپس بدون کنترل هوشمندانه از بین رفت

مدیر گروه اقتصاد دانشگاه الزهرا با بیان اینکه سیاست‌های پولی و مالی اثرگذاری نداریم، تاکید کرد: دولت از طریق خرید و فروشی که در بازار صورت می‌گرفت می‌توانست مالیات به دست بیاورد و کسری بودجه را این طریق تامین کند، اما این کار را نکردند، چون هیچوقت گفتمان یکسانی نداریم.

این اقتصاددان با بیان اینکه در اقتصاد کلان قاعده در برابر مصلحت قرار دارد، افزود: ما باید در کشور قاعده گرایی داشته باشیم نه مصلحت گرایی؛ در این صورت است که سیاست‌های پولی و مالی اثرگذاری خود را می‌گذارند. وقتی براساس قواعد حرکت کنیم قطعا بیشترین کارایی سیاست‌ها را شاهد خواهیم بود.

منبع: شبکه خبری اقتصاد و بانک ایران (ایبنا)

عناوین برگزیده