تاریخ: ۱۷ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۲:۳۴
بازدید: ۵۳۷
کد خبر: ۲۰۴۳۴۸
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی

"گوگل، بی‌ام‌و، ولوو و سامسونگ" استخراج فلزات از اعماق دریا را متوقف می‌کنند!

‌می‌متالز - "گوگل، بی‌ام‌و، ولوو و سامسونگ" ضمن رایزنی با صندوق جهانی طبیعت یا بنیاد جهانی طبیعت (WWF) متعهد شدند که ممنوعیت موقت استخراج فلزات از اعماق دریا را امضا کنند؛ از فلزات "کبالت"، "مس"، "نیکل" و "منگنز" برای ساخت باتری استفاده می‌شود.

به گزارش می‌متالز، "گوگل، بی‌ام‌و، ولوو و سامسونگ" ضمن رایزنی با صندوق جهانی طبیعت یا بنیاد جهانی طبیعت (WWF) متعهد شدند که ممنوعیت موقت استخراج از اعماق دریا را امضا کنند؛ این ۴ شرکت توافق کرده‌اند که هیچ ماده معدنی را از بستر دریا تامین نکنند و از آن‌ها در محصولات خود یا زنجیره‌های تامین استفاده نکنند و همچنین اعلام کردند که بودجه فعالیت‌های استخراج از اعماق دریا را تامین نخواهند کرد.

صندوق جهانی طبیعت یا بنیاد جهانی طبیعت (WWF)، بزرگترین اتحادیه بین‌المللی در زمینه حفاظت از محیط زیست است که در سال ۱۹۶۱ در کشور سوئیس تأسیس شد؛ در حال حاضر حدود ۴۰۰۰ نفر در نزدیک به ۱۰۰ کشور جهان برای این اتحادیه مشغول به کار هستند و بیش از ۲۰۰۰ پروژه را به عهده دارند.

شرکت‌های استخراج معادن از دریا به دنبال فلزاتی همچون "کبالت"، "مس"، "نیکل" و "منگنز" هستند که مواد کلیدی محسوب می‌شوند که معمولاً برای ساخت باتری استفاده می‌شوند که این فلزات در اعماق ۴ تا ۶ کیلومتری بستر دریا یافت می‌شود.

صندوق جهانی طبیعت یا بنیاد جهانی طبیعت (WWF) و سایر گروه‌های دوستدار محیط زیست معتقدند که این مواد را می‌توان در خشکی و کالا‌های بازیافتی نیز یافت کرد و جستجوی این مواد در در بستر دریاها، می‌تواند اکوسیستم اقیانوس‌ها و کل زیستگاه‌ها را از بین ببرد؛ در بیانیه صندوق جهانی حیات وحش طبیعت (WWF) آمده است که با توجه به اینکه اکوسیستم دریا‌ها در اعماق آن، هنوز مورد بررسی دقیق قرار نگرفته است این‌گونه اقدامات بی‌پروا، می‌تواند سلامت محیط زیست را به خطر بیاندازد.

با این حال شرکت‌های استخراج معادن در اعماق دریا در تلاش هستند که مجوز‌های اکتشاف در کف اقیانوس‌ها را به امید استخراج و فروش مواد معدنی پیدا شده، به سازندگان خودرو و شرکت‌های تولید‌کننده باتری بدست آورند؛ کشور نروژ رسماً اعلام کرده است که می‌تواند از اوایل سال ۲۰۲۳ مجوز استخراج معادن در اعماق دریا را صادر کند که این امر کشور را در زمره نخستین کشور‌هایی قرار می‌دهد که فلزات بستر دریا را برداشت می‌کند.

"جسیکا بتل" رهبر صندوق جهانی طبیعت یا بنیاد جهانی طبیعت (WWF) می‌گوید: استخراج معادن از بستر دریا‌ها یک اقدام کوتاه‌بینانه است که می‌تواند پیامد‌های جدی داشته باشد، در واقع استخراج از اعماق دریا باعث ایجاد انبوهی از رسوبات می‌شود و کل منطقه محل زندگی حیوانات را از بین می‌برد چراکه به دلیل تاریکی آنجا، گیاهانی وجود ندارد، اما حیوانات و باکتری‌های ناشناخته‌ی زیادی در اعماق دریا‌ها وجود دارند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده