به گزارش میمتالز به نقل از اداره کل کرمان، در این بازدید مهندس رشیدی مدیرکل زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کرمان و مهندس درزاده رئیس اداره مخاطرات این ادارهکل ضمن ارائه توضیحات درباره مطالعات لرزهزمینساخت انجام شده در این گستره، چندین سایت شاخص دارای ویژگی گسلهای فعال را معرفی کردند.
در این برنامه صحرایی شواهد تشخیص گسلهای فعال لرزهزا بیان و از چندین گسل فعال اطراف کرمان بازدید و این شواهد با گسلهای مذکور تطبیق داده شد.
در ادامه بازدید شواهد گسلش در امتداد گسل کوهبنان بازدید شد و خصوصیات مورفورلوژیکی شواهد صحرایی و خصوصیات لرزهخیزی این گسل و تاثیر مستقیم فعالیت این گسل بر روی شهر کرمان مورد ارزیابی قرار گرفت و ضرورت مطالعات تکمیلی جهت شناسایی موقعیت مکانی دقیق گسلهای فعال و پیگیری مطالعات جامع و دقیق لرزهزمینساخت منطقه، جهت کسب آگاهی بیش از پیش از رفتار لرزهخیزی منطقه به منظور بهرهگیری در مدیریت بحرانهای احتمالی و به حداقل رساندن آسیب به منابع انسانی و اقتصادی مورد تاکید قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، معاون عمرانی استاندار کرمان در جریان بازدید میدانی از وضعیت گسلهای استان گفت: طرحهای توسعه شهری و روستایی باید براساس ملاحظات و اطلاعات زمینشناسی اجرا شوند.
وی با اشاره به لرزهخیزی استان عنوان کرد: لازم است تا در جانمایی و احداث کارخانجات، تاسیسات و یا طرحهای توسعه شهری و روستایی، ملاحظات و اطلاعات زمینشناسی لحاظ شود.
این مقام مسئول وجود گسلهای متعدد در استان و فعال بودن برخی از آنها را یادآور شد و بیان داشت: اجرای پروژههای تحقیقاتی از سوی سازمان زمینشناسی استان در راستای شناسایی و میزان فعالیت گسلها از الزامات است تا به دنبال آن با انجام اقدامات کارشناسی و عمرانی در طرحهای توسعهای از میزان خسارت ناشی از زلزله در سطح استان کاسته شود.
معاون عمرانی استاندار کرمان گفت: انجام هزینه در حوزه طرحهای تحقیقاتی با توجه به وضعیت لرزهخیزی استان کرمان در حال حاضر به مراتب هزینه کمتری را نسبت زمان بروز حادثه و خسارتهای به وجود آمده خواهد داشت.