تاریخ: ۲۵ فروردين ۱۴۰۰ ، ساعت ۱۹:۴۳
بازدید: ۴۳۱
کد خبر: ۲۰۵۵۴۰
سرویس خبر : انرژی

راستی‌آزمایی بازگشت آمریکا به برجام باید عملیاتی و بدون پیچیدگی اجرایی و حقوقی باشد + سند

راستی‌آزمایی بازگشت آمریکا به برجام باید عملیاتی و بدون پیچیدگی اجرایی و حقوقی باشد + سند
‌می‌متالز - مرکز پژوهش‌های مجلس طی گزارشی نوشت راستی‌آزمایی بازگشت آمریکا به برجام و لغو تحریم‌ها باید به صورت عملیاتی، دارای بازه زمانی و حداقل پیچیدگی‌های اجرایی و حقوقی و با تأکید بر حفظ مصالح ملی باشد.

به گزارش می‌متالز، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی با عنوان «شاخص‌های راستی آزمایی رفع تحریم‌ها در حوزه انرژی، صنعت و فناوری هوایی» به بررسی کیفیت راستی آزمایی مناسب ایران از رفع تحریم‌ها و بازگشت آمریکا به برجام در دو حوزه انرژی و صنعت و فناوری هوایی پرداخته است.

در جمع‌بندی این گزارش آمده است:

در ترسیم اقدامات راستی‌آزمایی طرفین غربی خصوصاً ایالات‌متحده در موضوع بازگشت به برجام از یک‌سو می‌بایست عزم کشور‌های ۵+۱ مورد محک قرار گیرد و از سوی دیگر در موضوع اقدامات راستی‌آزمایی، موارد باید به صورت عملیاتی، دارای بازه زمانی و حداقل پیچیدگی‌های اجرایی و حقوقی و با تأکید بر حفظ مصالح ملی باشد، لذا با توجه به اهمیت موضوع، اقداماتی که در کوتاه‌مدت در زمینه رفع تحریم‌ها قابل ارزیابی باشد مورد توجه قرار گرفته است.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در تصریح کرده است: مهم‌ترین پیشنهاد در این رابطه در وهله اول عبارت است از اینکه ایران بتواند مطابق روش تجارت جهانی به تعداد دلخواه هواگرد خارجی (Aircraft) (مسافربری، باری، بالگرد و‌...) را مؤکدا به‌صورت مستقیم و بدون واسطه با رعایت قید عدم محدودیت مجوز اوفک خریداری نماید و به همراه آن خدمات آموزشی و پشتیبانی را دریافت نماید. این امر به‌منظور راستی‌آزمایی عملیاتی به این صورت پیشنهاد می‌شود که اوفک مجوز‌های شرکت‌های ایران ایر، آسمان و زاگرس را ظرف مدت حداکثر یک هفته کاری بدون اعمال قید محدودیت مجدداً تمدید نماید و علاوه بر آن کانال‌های پولی و مالی برای انتقال خرید هواگرد‌ها باز شود.

در ادامه جمع‌بندی گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس درباره شاخص‌های راستی آزمایی رفع تحریم‌ها در حوزه انرژی، صنعت و فناوری هوایی آمده است: در وهله دوم پیشنهاد راستی‌آزمایی عبارت است از لغو تحریم‌ها در موضوع تعمیر، نگهداری و پشتیبانی به هر شکل، شامل تأمین قطعات، تعمیر هواپیما و تعمیرات اساسی هواپیما در خارج از کشور و همچنین تأمین تجهیزات مربوط به عملیات فرودگاهی و چک‌های پروازی فرودگاهی (Workshop Equipment). برای راستی‌آزمایی عملیاتی در صورت تمدید مجوز اوفک بدین‌صورت می‌تواند باشد که ظرف مدت یک هفته پس از تمدید مجوز اوفک، دسترسی به پنل سرویس‌های پشتیبانی ایرباس که به‌واسطه تحریم مسدود شده بود، میسر شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده